Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εκ νέου οριστικοποίηση της περιουσιακής κατάστασης

Γράφει ο Απόστολος Αλωνιάτης

Οικονομολόγος - Φοροτεχνικός, Α. Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών & Φορολογικών Μελετών (Ι.Ο.ΦΟ.Μ), Οικονομικός Διευθυντής της PROSVASIS AEBE, Συγγραφέας

Νομίζατε ότι ξεμπερδέψατε με το Ε9, γιατί οριστικοποιήσατε το Ε9; Νομίζατε ότι κάνατε διακοπή στην εταιρία σας και κοιμάστε ήσυχοι; Πλανάσθε πλάνην οικτρά. Για μια ακόμη φορά το υπουργείο Οικονομικών έκανε το θαύμα του.

Εκ νέου οριστικοποίηση της περιουσιακής κατάστασης

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) κλείδωσε τον πίνακα 1. (Κτίσμα – Οικόπεδα εντός σχεδίου), της εφαρμογής του Ε9. Το κλείδωμα όμως αυτό του πίνακα για τα κτίσματα , άνοιξε τον πίνακα 2 (Αγροτεμάχια ) και σε όσους τα είχαν συμπληρώσει και οριστικοποιήσει , συμπληρώνοντας και τους δυο πίνακες κατά την επεξεργασία του Ε9 του 2013. Δεκάδες εργατοώρες πήγαν στο βρόντο, μιας και όσοι φορολογούμενοι είχαν συμπληρώσει και οριστικοποιήσει το Ε9 τους είναι υποχρεωμένοι, μέχρι 14 Οκτωβρίου 2013, να μπουν στην εφαρμογή και να οριστικοποιήσουν ξανά τον πίνακα 2.

Σε έλεγχο που κάναμε σε αρκετά Ε9 , ευτυχώς, δεν έχουν αλλοιωθεί τα στοιχεία που έχουν διορθωθεί.

Φυσιολογική είναι η ερώτηση, γιατί πρέπει να ξαναμπώ και να κάνω ξανά οριστικοποίηση.

Η υποχρέωση αυτή απορρέει από τον νόμο 4110/2013, (στο άρθρο 19) ο οποίος ρητά ορίζει ότι:

«Φυσικά πρόσωπα, τα οποία κατά την 1.1.2013 έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού, υποχρεούνται να ελέγξουν ηλεκτρονικά μέχρι 30.6.2013 την περιουσιακή τους κατάσταση, όπως αυτή εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, προκειμένου να τη συμπληρώσουν, τροποποιήσουν και να οριστικοποιήσουν. Νομικά πρόσωπα, τα οποία κατά την 1.1.2013 έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα, υποχρεούνται σε ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων μέχρι 30.6.2013, στην οποία θα περιλαμβάνεται η περιουσιακή τους κατάσταση, όπως είναι διαμορφωμένη κατά την 1.1.2013.»

Με βάση αυτή την διάταξη, λοιπόν, όλοι οι φορολογούμενοι πρέπει να μπουν , να συμπληρώσουν ή τροποποιήσουν τα ακίνητα του πίνακα 2 , δηλαδή τα οικόπεδα εκτός σχεδίου και τα αγροτεμάχια, και να τα ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ. Για την ακρίβεια να τα οριστικοποιήσουν για μία ακόμη φορά.

Τέλος επιτηδεύματος, υποτίθεται, νομικών προσώπων

Με καθυστέρηση δυο ετών , έφτασαν στις επιχειρήσεις νομικά πρόσωπα (ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ, ΑΕ κλπ), τα ειδοποιητήρια του τέλους επιτηδεύματος του οικονομικού έτους 2012 και βρίσκεται στο δρόμο και του 2013.

Να θυμίσουμε ότι το τέλος επιτηδεύματος για το οικονομικό έτος 2012 είναι:

Ενώ για το οικονομικό έτος 2013 το τέλος αυξήθηκε και είναι:

Η εξαιρέσεις που ισχύουν για το οικονομικό έτος 2013 είναι:

α) Οι εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν τη δραστηριότητα
τους σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά κάτω από 3.100 κατοίκους.
β) Ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες για τα πρώτα 5 έτη
άσκησης της δραστηριότητάς τους, από την πρώτη έναρξη εργασιών
γ) Οι περιπτώσεις ατομικών επιχειρήσεων εφ’ όσον για τον επιτηδευματία υπολείπονται
τρία έτη από το έτος της συνταξιοδότησής του, (Ως έτος συνταξιοδότησης νοείται το 65ο
έτος της ηλικίας).

Το βασικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί όμως με το τέλος επιτηδεύματος, δεν είναι ότι και τα δυο χαράτσια θα έλθουν μαζί και θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τις επιχειρήσεις , αλλά το ότι για μια ακόμη φορά το υπουργείο κατόρθωσε να τα κάνει... θάλασσα πλατιά.

Πολλοί δεν πήραν είδηση ότι έχει εκδοθεί η πληρωμή του τέλους , μιας και οι περισσότεροι δεν πήραν ειδοποίηση αλλά θα έπρεπε να μπουν στην σελίδα τους στο taxis και να τυπώσουν τον κωδικό πληρωμής για να το πληρώσουν (ολόκληρο με έκπτωση 1,5%, ή σε δυο δόσεις) , στις 30/9/2013.

Τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ. Σημειώματα έφτασαν σε επιτηδευματίες και επιχειρήσεις, χειρόγραφα αυτή την φορά, που έχουν διακόψει τις εργασίες τους πολλά χρόνια πριν ή ακόμη και έχουν αποβιώσει.

Δεν σταμάτα εδώ το ζήτημα. Η ειδοποίηση δεν έφτασε μόνο σε νομικά πρόσωπα ή εταιρίες που έχουν κάνει διακοπή , αλλά και σε φυσικά πρόσωπα επιτηδευματίες που πληρώνουν το τέλος επιτηδεύματος με την φορολογική τους δήλωση.

Όπως είναι κατανοητό όλοι αυτοί οι φορολογούμενοι δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση και γι αυτό και τους στάλθηκε το τέλος επιτηδεύματος. Οι περισσότερες περιπτώσεις που εξετάσαμε αφορούν για μεν τα φυσικά πρόσωπα, πρόκειται για ανθρώπους που έχουν αποβιώσει εδώ και χρόνια, για δε τις επιχειρήσεις είναι νομικά πρόσωπα που έχουν κάνει διακοπή πριν το taxis, αλλά και κάποιες που έχουν κάνει διακοπή μετά την εφαρμογή του.

Στις περιπτώσεις λοιπόν που έχει έλθει τέλος επιτηδεύματος σε θανόντα ή σε φορολογούμενο ή νομικό πρόσωπο που έχει κάνει διακοπή , θα πρέπει να εξακολουθήσετε τις οδηγίες που δίνει η σχετική εγκύκλιός του υπουργείου οικονομικών (ΠΟΛ.1149/13.6.2012 (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ) Επιβολή τέλους επιτηδεύματος οικονομικού έτους 2012 στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης διακοπής δραστηριότητας επιτηδευματιών»

«Ειδικά για τις περιπτώσεις αυτές και προκειμένου το τέλος επιτηδεύματος να βεβαιωθεί, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο ανωτέρω τμήμα Α της παρούσας, θέτουμε υπόψη σας τα εξής:

1. Στις περιπτώσεις που φορολογούμενος, εμφανίζεται στο υποσύστημα Μητρώου, ως ενεργός επιχείρηση και κατά την προσέλευσή του στη Δ.Ο.Υ. ισχυρίζεται ότι έχει προβεί κατά το παρελθόν σε διακοπή εργασιών της επιχείρησής του, χωρίς να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του με την προσκόμιση της σχετικής βεβαίωσης αλλά και από το τηρούμενο αρχείο της Δ.Ο.Υ. δεν προκύπτει η εν λόγω πληροφορία, θα υποβάλλεται δήλωση διακοπής εργασιών, στην οποία θα αναγράφεται και ο χρόνος διακοπής εργασιών της επιχείρησης.

2. Στις περιπτώσεις που φορολογούμενος, ενώ έχει αποβιώσει, εμφανίζεται στο υποσύστημα Μητρώου ως ενεργός επιχείρηση, θα υποβάλλεται δήλωση διακοπής εργασιών, με ημερομηνία διακοπής, εφόσον δεν αποδεικνύεται διαφορετικά, την ημερομηνία θανάτου.Με τη δήλωση θα συνυποβάλλονται τα δικαιολογητικά που προβλέπονται στις περιπτώσεις διακοπής λόγω θανάτου. Ως σχέση στην περίπτωση αυτή θα καταχωρείται ο κληρονόμος που υποβάλλει τη δήλωση. Η Δ.Ο.Υ. θα παραλαμβάνει και θα καταχωρεί τη δήλωση διακοπής και στις περιπτώσεις που ο φορολογούμενος εμφανίζεται στο υποσύστημα Μητρώου, με στοιχεία μετάπτωσης και δεν είναι δυνατή η προσκόμιση των απαραίτητων στοιχείων για την ολοκλήρωση της εικόνας του. Με την υποβαλλόμενη δήλωση διακοπής θα συνυποβάλλεται σε κάθε περίπτωση και υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/86, με την οποία θα δηλώνεται ότι δεν υφίστανται αποθέματα της επιχείρησης πάγια ή εμπορεύσιμα και ότι η επιχείρηση δεν έχει διενεργήσει συναλλαγές στα πλαίσια της δραστηριότητάς της, μετά τη δηλούμενη ημερομηνία διακοπής.
Όταν, ως χρόνος παύσης εργασιών, δηλώνεται χρόνος μετά την έναρξη παραγωγικής λειτουργίας του υποσυστήματος Κ.Β.Σ. - TAXIS, σε κάθε Δ.Ο.Υ., θα ακυρώνονται τα αχρησιμοποίητα θεωρημένα στοιχεία του Κ.Β.Σ. Η ημερομηνία διακοπής της επιχείρησης, δε μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι προγενέστερη της τελευταίας συναλλαγής της.

3. Σε περιπτώσεις που έχει γίνει απενεργοποίηση Α.Φ.Μ. από τη Δ.Ο.Υ., ο οποίος ανήκε σε επιτηδευματία, χωρίς να έχει καταχωρηθεί και η διακοπή των εργασιών του, η Δ.Ο.Υ. θα ζητά τη συνδρομή του υποσυστήματος Μητρώου TAXIS για την καταχώρησή της.

Εκτός των ανωτέρω, επισημαίνουμε ότι η εκπρόθεσμη διακοπή εργασιών των Νομικών Προσώπων πραγματοποιείται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Για τις πιο πάνω περιπτώσεις η Δ/νση Επιχ/κού Σχεδιασμού μέσα από το ELENXIS θα επιλέξει δείγμα για περαιτέρω έλεγχο.

Όσες περιπτώσεις μετά από ανάλυση ρίσκου του προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. κρίνονται ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσος έλεγχος, θα στέλνονται για έγκριση στην Δ/νση Επιχ/κού Σχεδιασμού μαζί με την τεκμηριωμένη έκθεση για την ανάγκη άμεσου ελέγχου και για την εκτίμηση του ποσού που πρόκειται να εισπραχθεί.» Εκτός από την ταλαιπωρία θα πληρώσουν το φόρο και σε μία δόση.

350.000 φορολογούμενοι κινδυνεύουν να πληρώσουν φόρο σε μία δόση, λόγω των καθυστερήσεων που προκλήθηκαν από τον επανέλεγχο των δικαιολογητικών και την έλλειψη υπαλλήλων που εκκαθαρίζουν τις δηλώσεις.

Το ύψος των χρημάτων που δεν εισπράττει, μέχρι σήμερα, το κράτος ανέρχεται περίπου στα 400 εκατ. ευρώ εξαιτίας της καθυστέρησης εκκαθάρισης φορολογικών δηλώσεων. Οι δηλώσεις αυτές θα ελεγχθούν από τις εφορίες της χώρας και όπως όλα δείχνουν, η εκκαθάριση θα ολοκληρωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι αρκετοί φορολογούμενοι θα πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος το 2013 και μάλιστα σε μία δόση.

Να σημειώσουμε εδώ και την επιπλέον καθυστέρηση που θα υπάρξει από την ενασχόληση των υπαλλήλων από το ξεκαθάρισμα του αρχείου του taxis, από τα λανθασμένα τέλη επιτηδεύματος.

Το πρόβλημα αυτό δημιουργήθηκε μετά την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να ελεγχθούν 350.000 και πλέον δηλώσεις (έλεγχος των δικαιολογητικών). Ωστόσο, η έλλειψη υπαλλήλων στις εφορίες, αλλά και το λανθασμένο ηλεκτρονικό μήνυμα καθυστερεί τον έλεγχο και κατ' επέκταση την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Ηλεκτρονικά και φέτος τα τέλη κυκλοφορίας

Ηλεκτρονικά θα δουν και θα εκτυπώσουν οι υπόχρεοι και φέτος τα τέλη κυκλοφορίας του 2014 τα οποία θα περιέχουν κατά πάσα πιθανότητα και το φόρο πολυτελείας (2013).

Από τα μέσα Οκτωβρίου θα μπορούν οι κάτοχοι αυτοκινήτων να εκτυπώνουν από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2014.

Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου θα προβάλουν στην οθόνη του υπολογιστή τους και θα εκτυπώσουν τις συγκεκριμένες ειδοποιήσεις που τους αφορούν.

Η πρόσβαση στη συγκεκριμένη υπηρεσία θα γίνεται στη διεύθυνση www.gsis.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει αρχικά να επιλέξουν το πλαίσιο Υπηρεσίες προς Πολίτες ή το πλαίσιο Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις / Επιτηδευματίες και στη συνέχεια την επιλογή Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου.

Οι εκτυπώσεις θα αντικαταστήσουν τις αντίστοιχες έντυπες ειδοποιήσεις που έστελνε η ΓΓΠΣ και θα γίνονται κανονικά αποδεκτές προκειμένου να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας (και ίσως, όπως είπαμε, και τον φόρο πολυτελείας) στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ.

Διακοπή λειτουργίας του taxis

Το κερασάκι στην τούρτα της «καλής λειτουργίας» του taxis είναι ότι συνεχίζονται οι διακοπές στην λειτουργία του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, διακοπή λειτουργίας ορισμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Γ.Γ.Π.Σ. θα έχουμε κατά τις ημερομηνίες 1, 3, 8, 10, 15, 17, 22, 24, 29 και 31 Οκτωβρίου του 2013, από ώρα 16:00 έως 21:00, και ποιο συγκεκριμένα:

«Οι υπηρεσίες του TAXISnet για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων Παρακρατούμενων Φόρων, Εισοδήματος Νομικών Προσώπων και Εντύπων Κ.Β.Σ. Οι υπηρεσίες Προσωποποιημένης Πληροφόρησης, έκδοσης Φορολογικής Ενημερότητας και Υποβολής Αίτησης Ρύθμισης, δεν θα είναι διαθέσιμες από ώρα 16:00 έως 21:00, κατά τις ακόλουθες ημερομηνίες: 01/10/2013, 03/10/2013, 08/10/2013, 10/10/2013, 15/10/2013, 17/10/2013, 22/10/2013, 24/10/2013, 29/10/2013, 31/10/2013
λόγω προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισης των συστημάτων.

Σημειώνεται ότι κατά τις παραπάνω ημερομηνίες, η ηλεκτρονική υποβολή των περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. (Φ1, Φ2, Φ4 και Φ5) καθώς και οι υπηρεσίες ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1, Ε2, Ε3 και Ε9) θα λειτουργούν κανονικά.»

Τελειώνοντας αυτό το σημείωμα θέλουμε, για μια ακόμη φορά, να επισημάνουμε ότι με τέτοιες συνθήκες , δεν μπορεί να δουλέψει το κράτος , ούτε να ανταποκριθούν οι φορολογούμενοι στις υποχρεώσεις τους,

Με αυτή την πολιτική που ακολουθείται από το υπουργείο ουσιαστικά μεταθέτει την σωστή λειτουργία του κράτους και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, στις πλάτες των φορολογουμένων και στις φιλότιμες προσπάθειες των άμισθων υπαλλήλων του, που δεν είναι άλλοι από τους λογιστές – φοροτεχνικούς.

Είμαστε διατεθειμένοι, σαν κλάδος, να βοηθήσουμε στην σωστή οργάνωση του κράτους, με την προϋπόθεση ότι οι κόποι μας και τα ξενύχτια μας δεν θα πάνε χαμένα.

Όμως τα αποτελέσματα που έχουμε δει, μέχρι σήμερα, δεν μας πείθουν ότι οι διοικούντες σέβονται τους κόπους μας και έχουν την δυνατότητα να οργανώσουν αυτό το κράτος.

Πρέπει να γίνει κατανοητό στους διοικούντες ότι με αυτή την πολιτική, της συνεχούς πίεσης, το μόνο που θα πετύχουν είναι να κάνουν τους συμμάχους τους στην είσπραξη των χρημάτων του κράτους, εχθρούς.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description DimitrisD | Οκτωβρίου 1, 2013 1:39 μ.μ. | Reply
Αυτό με το Ε9 το είδα χθες το βράδυ... δεν μπορεί λέω να είναι τόσο μ...κες! Τελικά είναι!
image description ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ?? | Οκτωβρίου 1, 2013 1:24 μ.μ. | Reply
Παιδια βοηθεια!! τι κανουμε τωρα??

ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΑΛΙ 'Η ΟΧΙ ? ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ 2013 !!!
image description DimitrisD | Οκτωβρίου 1, 2013 1:36 μ.μ. | Reply
Αναμένουμε εντολές...
image description DC099818185 | Οκτωβρίου 1, 2013 1:29 μ.μ. | Reply
Η αρχική Ε9 έχει υποβληθεί, άρα έχει οριστικοποιηθεί. Τώρα σε βάζει σε τροποποιητική, γιατί να μπείς να το ξανα-οριστικοποιήσεις?? Τι είπε ο Θεοχάρης αν δεν υπάρχει μεταβολή στα αγροτεμάχια "Μόνο αν βλέπετε λάθος στα αγροτεμάχια. Αλλιώς δεν κάνετε"
image description germanicus | Οκτωβρίου 1, 2013 1:45 μ.μ. | Reply
Απορία. Ας πούμε ότι "η περιουσιακή εικόνα όπως έχει διαμορφωθεί για το έτος 2013" είναι ορθή. Τι πειράζει άμα δεν πατήσω το "Οριστικοποίηση περιουσιακής κατάστασης"?
image description gkazan | Οκτωβρίου 1, 2013 3:30 μ.μ. | Reply
Τίποτα απολύτως.
image description KOSTIS | Οκτωβρίου 1, 2013 1:39 μ.μ. | Reply
επικοινωνησα με Taxis 13:50
οσοι εχουν ηδη οριστικοποιησει μια φορα τον πινακα 2 δε το ξανακανουν εκτος αν εχουν κατι να αλλαξουν
image description machete | Οκτωβρίου 1, 2013 1:26 μ.μ. | Reply
επικοινωνησα με Taxis 13:50
οσοι εχουν ηδη οριστικοποιησει μια φορα τον πινακα 2 δε το ξανακανουν εκτος αν εχουν κατι να αλλαξουν
image description gpan | Οκτωβρίου 1, 2013 2:15 μ.μ. | Reply
Tilefonisa stin ΓΠΣΣ kai mou ipan pos den xriazete pali oristikopiisi
image description ναυσικα | Οκτωβρίου 1, 2013 2:52 μ.μ. | Reply
Διαβασα καπου οτι αν εχεις κανει λαθος στον πινακα 1 με τα ακινητα και σου ερθει ο ΦΑΠ, μπορεις να πας στην Εφορεια να το διορθωσεις χωρις προστιμο. Εχετε γνωση αυτης της ειδησης;;
image description gus | Οκτωβρίου 1, 2013 2:26 μ.μ. | Reply
Διάβασε σχετικά
http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/15280
image description ΔΗΜΗΤΡΗΣ | Οκτωβρίου 1, 2013 2:42 μ.μ. | Reply
Μίλησα και εγώ πριν από λίγο (15:35) και μου είπαν και εμένα ότι δεν χρειαζέται οριστικοποίηση, και ότι έχει γίνει κάποιο μπέρδεμα (να ήταν η πρώτη φορά) και θα το τακτοποιήσουν αυτοί...

Το σχόλιο στην παρένθεση είναι δικό μου...
image description ναυσικα | Οκτωβρίου 1, 2013 3:39 μ.μ. | Reply
Τέλεια. Ευχαριστώ θερμά!
image description ναυσικα | Οκτωβρίου 1, 2013 3:22 μ.μ. | Reply
Τέλεια. Ευχαριστώ θερμά!
image description dkalogerakis71 | Οκτωβρίου 1, 2013 2:35 μ.μ. | Reply
Η περιουσιακή κατάσταση θα οριστικοποιηθεί στις 14/10, όπως φαίνεται στο σύστημα! Συνεπώς, δεν υπάρχει η υποχρέωση επανυποβολής του Ε9 για τον πίνακα 2, εφόσον η περιουσιακή κατάσταση των αγροτεμαχίων είναι σωστή και σύμφωνη με αυτή που υποβάλατε. Υπάρχει απλά η δυνατότητα να "κλειδώσετε"πιο νωρίς την εικόνα, οριστικοποιώντας την.
image description ναυσικα | Οκτωβρίου 1, 2013 3:26 μ.μ. | Reply
Αλλού πατώ για reply και αλλού εισάγει το κείμενό μου. Φαίνεται το Ε9 έχει μεγάλη αύρα, χα!
Προς gus: Τέλεια. Ευχαριστώ θερμά! (τρίτη του κλέφτη)
image description gus | Οκτωβρίου 1, 2013 3:43 μ.μ. | Reply
Το όλο θέμα είναι καθαρά τεχνικό .
Ο πίνακας 2 άνοιξε για όλους (ακόμα και γι αυτούς που είχαν οριστικοποιήσει ) για διευκόλυνση .
Οσοι λοιπόν είχαν μεταβολές στον πίνακα 1 ,επικαιροποίησαν και τον πίνακα 2 , και οριστικοποίησαν δεν θα χρειαστεί να οριστικοποιήσουν εκ νέου. Εσωτερικά στην ΓΓΠΣ φαίνεται αυτό, απλά στο περιβάλλον που βλέπουμε εμείς ως χρήστες φαίνεται ότι δεν είναι οριστικοποιημένη η περιουσιακή κατάσταση γιατί μόνο έτσι μπορούν να γίνουν μεταβολές στον πίνακα 2 από αυτούς που έχουν αλλαγές εκεί. Θα βγει ανακοίνωση από το ΥΠΟΙΚ που θα το εξηγεί καλύτερα.

Το ΥΠΟΙΚ θα βγάλει ανακοίνωση
image description george | Οκτωβρίου 1, 2013 3:19 μ.μ. | Reply
Η αυτόματη οριστικοποίηση 14/10 είναι προιόν προφορικής διαβεβαιωσης. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να επέμβει σε περιουσιακή κατάσταση , να οριστικοποιεί ή να ξε-οριστικοποιεί κατά το δοκούν, και μάλιστα 2 φορες σε ένα έτος.. Δικαίωμα αναίρεσης έχει μόνον ο ίδιος ο χρήστης. Και βέβαια δεν είναι η μόνη ανωμαλία που δημιουργουν απροειδοποίητα. Απο Σεπτεμβρη το ΦΜΥ είναι μηνιαίο με στοιχεια για ποσα ΙΚΑ κλπ. Αυτό σημαίνει οτι η υπάρχουσα εφαρμογή υποβολής πιθανόν να αλλάξει. Οχι μόνον δεν απενεργοποίησαν την εφαρμογή, αλλά σε ερώτημα τηλεφωνικό και γραπτό αν η ταυτότητα πληρωμής σε περίπτωση υποβολής (με την υπάρχουσα φόρμα) είναι έγκυρη, δεν πήρα απάντηση.. Παντως το ΙΚΑ σε αναμονή ίσως των αλλαγών δεν επιτρέπει την δημιουργία περιόδου Σεπτεμβρίου.. Βγάλτε άκρη
image description Κωνσταντινοσ | Οκτωβρίου 1, 2013 3:54 μ.μ. | Reply
Νομίζω συνάδελφοι, δεν διαβάζετε όλες τις ειδήσεις του κόμβου.
http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/15216
image description Μακησ σ | Οκτωβρίου 1, 2013 10:17 μ.μ. | Reply
Σχετικά με το

"Πολλοί δεν πήραν είδηση ότι έχει εκδοθεί η πληρωμή του τέλους , μιας και οι περισσότεροι δεν πήραν ειδοποίηση αλλά θα έπρεπε να μπουν στην σελίδα τους στο taxis και να τυπώσουν τον κωδικό πληρωμής για να το πληρώσουν (ολόκληρο με έκπτωση 1,5%, ή σε δυο δόσεις) , στις 30/9/2013."

αν είχα ειδοποίηση στο σύστημα, θα την εβλεπα στο "Ο λογαριασμός μου" > "Εισερχόμενα μυνήματα" ?

Και με ποιο κριτήριο σε άλλου στελνους έντυπο ενώ σε άλλους μπορεί να στειλουν ηλεκτρονικό μύνημα?
image description ΥΠΟ ΛΟΓΙΣΤΗΣ | Οκτωβρίου 2, 2013 9:33 π.μ. | Reply
Η επιχείρηση "σπάσιμο νέυρων των λογιστών" καλά κρατεί. Το αποκορύφωμα θα είναι να πουν ότι κατα το αυτόματο κλείδωμα απο το taxis χάθηκαν οι άλλαγές.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο