Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ικανοποίηση για τον νόμο «Περί Ανωνύμων Εταιρειών»

Με ικανοποίηση το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, παρακολουθεί τη λήψη των μέτρων που στηρίζουν και διευκολύνουν τη μεταβίβαση των επιχειρήσεων και συγκεκριμένα στην τροποποίηση και αναθεώρηση του Ν. 2190/1920....

Με ικανοποίηση το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, παρακολουθεί τη λήψη των μέτρων που στηρίζουν και διευκολύνουν τη μεταβίβαση των επιχειρήσεων και συγκεκριμένα στην τροποποίηση και αναθεώρηση του Ν. 2190/1920 «Περί Ανωνύμων Εταιρειών» η οποία έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.
Στη συγκεκριμένη τροποποίηση το πλαίσιο αναθεώρησης (αν και πολλά σοβαρά ζητήματα μετατίθενται χρονικά) έχει συμπεριληφθεί η εταιρική μορφή της Μονοπρόσωπης ΑΕ ως μίας μορφής που εξυπηρετεί τη διαδικασία μεταβίβασης. Στην ίδια θετική κατεύθυνση της πρόβλεψης μέτρων δράσεων προγραμμάτων που στηρίζουν την διατηρησιμότητα των επιχειρήσεων μέσω της μεταβίβασης θεωρεί το ΒΕΑ και το πρόγραμμα της ΕΠΑΝ (Δράση 2.10.2) που αφορά επιδότηση του κόστους δανεισμού των ΜΜΕ όπου δικαιούχοι της επιδότησης είναι οι νέες ή οι υφιστάμενες επιχειρήσεις οιασδήποτε νομικής μορφής, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και αυτές που προέρχονται από μεταβίβαση και έχουν δικαιούχο τον νέο επιχειρηματικό φορέα.

 

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο