Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επιχορήγηση μικρών επιχειρήσεων για τη μερική απασχόληση ανέργων

Πρόταση της ΓΣΕΒΕΕ, η οποία αφορούσε τη διεύρυνση των επιχειρήσεων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε πρόγραμμα επιχορήγησης για τις Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις, έγινε αποδεκτή στην Επιτροπή Διαχείρισης του ΛΑΕΚ (Λογαριασμός για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση των Κοινωνικών Εταίρων). ....

Πρόταση της ΓΣΕΒΕΕ, η οποία αφορούσε τη διεύρυνση των επιχειρήσεων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε πρόγραμμα επιχορήγησης για τις Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις, έγινε αποδεκτή στην Επιτροπή Διαχείρισης του ΛΑΕΚ (Λογαριασμός για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση των Κοινωνικών Εταίρων).

Πλέον, κάθε επιχείρηση (μέχρι τρία άτομα προσωπικό) -και όχι μόνο εκείνες που ανήκουν στον κλάδο λιανικού εμπορίου- μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα, υποβάλλοντας αίτηση για προσλήψη εργαζομένου μερικής απασχόλησης, ο οποίος θα επιδοτείται από τον ΛΑΕΚ. Κάθε επιχείρηση, αυτού του μεγέθους, που διαθέτει παραπάνω από ένα κατάστημα, μπορεί να ζητήσει την κάλυψη θέσης μέχρι και για τρία καταστήματά της.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι συνολικά 5.520 άνεργοι, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικού επιπέδου, ηλικίας μέχρι 50 ετών και το 60% των προβλεπόμενων θέσεων θα καλυφθεί από γυναίκες. Η διάρκεια του προγράμματος, το οποίο χρηματοδοτείται από τον ΛΑΕΚ, θα είναι διετής και υπεύθυνος φορέας υλοποίησης, διαχείρισης, παρακολούθησης, αξιολόγησης και ελέγχου θα είναι ο Ο.Α.Ε.Δ.

Η γεωγραφική κατανομή των διατιθέμενων θέσεων θα οριστεί με εγκύκλιο του Ο.Α.Ε.Δ., στην οποία θα εξειδικεύονται όλες οι παράμετροι εφαρμογής του προγράμματος. Από τη στιγμή που θα δημοσιευθεί η σχετική απόφαση και εγκύκλιος, οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην Υπηρεσία Απασχόλησης του Ο.Α.Ε.Δ. όπου ανήκουν.

Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο