Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δελτίου τύπου 11-10-06 Με εντολή του Υπουργού κ. Αλογοσκούφη θα διενεργηθούν ενδελεχείς έλεγχοι για το πετρέλαιο θέρμανσης στην αγορά

Στο πλαίσιο της αποστολής της για την πάταξη της φοροδιαφυγής, και του λαθρεμπορίου καυσίμων η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων ξεκινά από αύριο εντατικούς ελέγχους στον χώρο της διακίνησης του πετρελαίου θέρμανσης...

Στο πλαίσιο της αποστολής της για την πάταξη της φοροδιαφυγής, και του λαθρεμπορίου καυσίμων η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων ξεκινά από αύριο εντατικούς ελέγχους στον χώρο της διακίνησης του πετρελαίου θέρμανσης.

Ειδικότερα μετά από εντολή του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ.Γιώργου Αλογοσκούφη, ο Ειδικός Γραμματέας της Υπ.Ε.Ε. με σχετική εγκύκλιο προς όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις της χώρας, διέταξε την άμεση συγκρότηση ικανού αριθμού συνεργείων, τα οποία θα διενεργούν ενδελεχείς ελέγχους στην διακίνηση του πετρελαίου, καθ’ όλο το 24ωρο, ενόψει διάθεσης από 13 Οκτωβρίου 2006 του πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.

Στόχοι των ελέγχων της Υπ. Ε.Ε. θα είναι βυτιοφόρα οχήματα, φορτηγά Ι.Χ και Δ.Χ. πρατήρια καυσίμων, πωλητές πετρελαίου θέρμανσης, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, κ.α.

Στο πλαίσιο των ελέγχων, θα δραστηριοποιηθούν κινητές εργαστηριακές μονάδες οι οποίες θα πραγματοποιούν δειγματοληψίες, με στόχο τα κυκλώματα νόθευσης των καυσίμων.

Παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί, στον τομέα διακίνησης και διάθεσης ναυτιλιακών καυσίμων, με την διενέργεια ελέγχων σε πλοία εφοδιασμού που εκτελούν δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού, σε εφοδιαζόμενα πλοία που είναι ελλιμενισμένα, καθώς και σε βυτιοφόρα οχήματα δημόσιας χρήσης που μεταφέρουν ναυτιλιακά καύσιμα.

   Στόχος των ελέγχων είναι ο περιορισμός και πάταξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής στον ευαίσθητο τομέα των ενεργειακών προϊόντων, η προστασία των καταναλωτών, και η διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά.

 YΠΕΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο