Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ε.Σ.Ε.Ε. - Ενημέρωση δράσεων για την άρση διοικητικών εμποδίων στην επιχειρηματικότητα

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ενημέρωση δράσεων για την άρση διοικητικών εμποδίων στην επιχειρηματικότητα»

H πορεία της σχεδιαζόμενης απλοποίησης των καθεστώτων παροχής διοικητικών αδειών και εγκρίσεων προς τις επιχειρήσεις βρέθηκε σήμερα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013, στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον τομέα της απλούστευσης των διοικητικών διαδικασιών, καθώς και τους τρόπους της πλέον αποτελεσματικής υλοποίησής της και ήταν ιδιαίτερα παραγωγική και εποικοδομητική.

Η ΕΣΕΕ στηρίζει την απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών που προωθεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.  Για τον εμπορικό κόσμο της χώρας, οι χρόνιες διοικητικές στρεβλώσεις εμποδίζουν την ορθολογική ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και στοιχίζουν χρόνο και χρήμα, ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πολυτέλεια που δεν την έχουμε στην Ελλάδα της κρίσης και της ύφεσης.   

Τέλος, ΕΣΕΕ και Υπουργείο συμφώνησαν, η δημόσια παρουσίαση της συγκεκριμένης διοικητικής μεταρρύθμισης να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης ελληνικού εμπορίου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 2 Δεκεμβρίου 2013.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο