Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πλήρη απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων ζητά η τρόικα

Σε αδιέξοδο η συνάντηση με τον Κ. Χατζηδάκη

Οριζόντια κατάργηση της προστασίας που απολαμβάνουν οι επαγγελματικές μισθώσεις από την νομοθεσία ζήτησαν οι επικεφαλής της τρόικα από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης κατά την δίωρη συνάντηση που είχαν ο κ. Χατζηδάκης και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου κ. Στέφανος Κομνηνός με τους εκπροσώπους της τρόικας οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ απέρριψαν την κυβερνητική πρόταση και επέμειναν ότι τα διοικητικά εμπόδια δημιουργούν προβλήματα στην ανάπτυξη του εμπορίου.

Σύμφωνα δε με την λογική που ανέπτυξε η τρόικα τα εμπορικά ακίνητα μένουν ξενοίκιαστα όχι λόγω της υφέσεως, αλλά επειδή δεν συμφέρει τους ιδιοκτήτες τους να τα ενοικιάσουν. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησαν οι εμπορικές μισθώσεις, παλαιές και νέες, να απελευθερωθούν πλήρως.

Ο υπουργός Ανάπτυξης παρουσίασε το σχέδιο μεταρρύθμισης των εμπορικών μισθώσεων που έχει καταρτίσει η Κυβέρνηση και το οποίο προβλέπει πως για τις παλιές μισθώσεις θα διατηρηθεί ως έχει η 12ετία, ενώ οι νέες μισθώσεις θα έχουν χρονική διάρκεια έξι χρόνια με δικαίωμα ανανεώσεως για άλλα έξι χρόνια. Κατέθεσε δε συμβιβαστική πρόταση, η οποία προβλέπει διατήρηση του χρόνου μίσθωσης στις παλαιές συμβάσεις και τριετή περίοδο για τις νέες μισθώσεις.

Οι κ.κ. Πόουλ Τόμσεν, Ματθίας Μορς και Κλάους Μαζούχ δεσμεύθηκαν να εξετάσουν την κυβερνητική αντιπρόταση και να απαντήσουν άμεσα σε αυτή. Πηγές του υπουργείου Αναπτύξεως σημείωναν ότι οριστική απάντηση και αποφάσεις αναμένονται στην επόμενη συνάντηση των δύο πλευρών, το αμέσως επόμενο διάστημα.


Πηγή: NEWSBEAST.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο