Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης - -Αιφνίδιος θάνατος για το επιχειρείν η απενεργοποίηση του Α.Φ.Μ.-

Για ευφάνταστα σχέδια του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, που θα οδηγήσουν στον αιφνιδιαστικό θάνατο πολλών επιχειρήσεων, κάνει λόγο ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος αναφερόμενος στα σχέδια της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), για την άμεση απενεργοποίηση του ΑΦΜ όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

«Με το εν λόγω σχέδιο η ΓΓΔΕ, δεν βάζει φρένο στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, που είναι δεδομένο ότι αυξάνονται συνεχώς, αλλά αντίθετα βάζει τη θηλιά στο λαιμό πολλών επιχειρηματιών που μετά την απενεργοποίηση του ΑΦΜ τους, θα μπλοκάρεται η δυνατότητα τους για οποιαδήποτε συναλλαγή και οικονομική δραστηριότητα» τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, επισημαίνοντας ότι η φοροαδυναμία χιλιάδων επιχειρηματιών δεν μπορεί να εξισώνεται με την συστηματική φοροδιαφυγή.

«Με την τακτική αυτή χιλιάδες επιχειρηματίες που μέχρι πρότινος ήταν απόλυτα τυπικοί στις υποχρεώσεις τους θα υποστούν τις συνέπειες ενός ιδιαίτερα σκληρού μέτρου που θα οδηγήσει αναπόφευκτα στο ‘θάνατο του εμποράκου’» σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι στην υφιστάμενη αρνητική συγκυρία η λήψη εξοντωτικών μέτρων δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση.

«Το ζητούμενο δεν είναι ο αφανισμός του μικρομεσαίου επιχειρείν, αλλά η εξόφληση των φόρων και η αύξηση των δημοσίων εσόδων. Δυστυχώς οι προϋποθέσεις σήμερα για την ένταξη στη ρύθμιση των 48 δόσεων είναι πολύ αυστηρές. Θα πρέπει να υπάρξει χαλάρωση του υφιστάμενου πλαισίου προκειμένου να μπορούν να κάνουν χρήση της ρύθμισης όλες οι επιχειρήσεις που έχουν πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης» καταλήγει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description EL-SIDI | Σεπτεμβρίου 25, 2013 8:35 μ.μ. | Reply
Να τους πιστέψουμε αυτούς που «μέχρι πρότινος ήταν απόλυτα τυπικοί στις υποχρεώσεις τους» ;;
Πότε ήταν αυτό το «πρότινος» ; Μήπως καμιά πενταετιά πριν;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο