Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αναβολή στα αιτήματα των επιχειρήσεων για έκπτωση των royalties

Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας από το υπουργείο Οικονομικών η υποβολή από τις επιχειρήσεις των σχετικών αιτήσεων, που αφορούν στην έκπτωση των royalties από τα ακαθάριστα έσοδά τους. Οπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, η Επιτροπή που ....

Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας από το υπουργείο Οικονομικών η υποβολή από τις επιχειρήσεις των σχετικών αιτήσεων, που αφορούν στην έκπτωση των royalties από τα ακαθάριστα έσοδά τους.
Οπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, η Επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο και είναι αρμόδια για την έγκριση ή όχι των αιτημάτων των επιχειρήσεων δεν έχει επιληφθεί μέχρι σήμερα των αιτήσεων που έχουν ήδη υποβληθεί από τις επιχειρήσεις για τις χρήσεις 2005 και 2006 με αποτέλεσμα να μην έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις.
Κατόπιν αυτών και προκειμένου να επιλυθούν μια σειρά από ζητήματα που έχουν προκύψει, ώστε να διευκολυνθεί το έργο της Επιτροπής Προέγκρισης και να αποφευχθεί η επιβάρυνση των υπαγόμενων επιχειρήσεων, το υπουργείο ανακοινώνει ότι η υποβολή από τις υπαγόμενες επιχειρήσεις των πιο πάνω αιτήσεων, που αφορούν δαπάνες της διαχειριστικής περιόδου που αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου του 2007 και μετά, αναβάλλεται και θα ακολουθήσει νεότερη διαταγή με την οποία θα επιλύεται το θέμα αυτό.
Υπενθυμίζεται ότι για την έγκριση της έκπτωσης από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων των αποζημιώσεων ή των δικαιωμάτων που καταβάλλουν σε αλλοδαπούς οργανισμούς ή επιχειρήσεις για τη χρησιμοποίηση τεχνικής βοήθειας, ευρεσιτεχνιών, σημάτων σχεδίων, μυστικών βιομηχανικών μεθόδων και τύπων, πνευματικής ιδιοκτησίας και άλλων συναφών δικαιωμάτων ή των εξόδων διοικητικής υποστήριξης, αναδιοργάνωσης κ.λπ., οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να υποβάλουν στην αρμόδια Επιτροπή, η οποία εδρεύει στο υπουργείο Οικονομικών, το αργότερο δύο (2) μήνες πριν από την έναρξη της διαχειριστικής περιόδου στην οποία αναφέρονται οι πιο πάνω δαπάνες, σχετική αίτηση.

Πηγή Κέρδος

Σχετική εγκύκλιος

ΠΟΛ. 1120/03.10.06 Σχετικά με την υποβολή των δικαιολογητικών για την προέγκριση της έκπτωσης των αποζημιώσεων, δικαιωμάτων , εξόδων διοικητικής υποστήριξης, οργάνωσης κτλ από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων που αφορούν τη διαχειριστική περίοδο 2007.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο