Αποτελέσματα live αναζήτησης

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας καταγγέλλει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνόδου της 68ης συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου. Οι εργασίες της Συνόδου ολοκληρώθηκαν με την έκδοση ψηφίσματος με το οποίο το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας καταγγέλλει τη δολοφονία του νέου εργαζόμενου Παύλου Φύσσα.

ΨΗΦΙΣΜΑ 68ης ΣΤΑ

ΑΘΗΝΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Το ΟΕΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε σε ενέδρα χρυσαυγιτών.

Καταγγέλλουμε τη δολοφονία του νέου εργαζόμενου Παύλου Φύσσα από φασίστες δολοφόνους.

Η δολοφονία αυτή έρχεται μετά τις επιθέσεις σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, μετά τη δολοφονία του νεαρού μετανάστη στα Πετράλωνα, μετά τις δεκάδες επιθέσεις σε εργαζόμενους και μετανάστες.

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι τυχαίο γεγονός. Είναι η φυσική συνέπεια, η προέκταση της αντιδραστικής πολιτικής που ασκείται ενάντια στο λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Η δράση των φασιστικών - ναζιστικών ομάδων συμπληρώνει τις πολιτικές της εξαθλίωσης των εργαζομένων. Η παρουσία τους είναι αναγκαιότητα και άλλοθι για την τρομοκρατική πολιτική Κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ.

Η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του συστήματος, διάδοχος των ταγμάτων Ασφαλείας, συμμορία θρασύδειλων τραμπούκων που χτυπούν και δολοφονούν μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους εργάτες προσπαθώντας να σπείρουν τον φόβο και την τρομοκρατία.

Η Χρυσή Αυγή δεν δρα γενικά και αόριστα ενάντια στο « νόμο και στην τάξη» «αποσταθεροποιώντας τη χώρα», όπως ισχυρίζονται διάφορες δυνάμεις. Η Χρυσή Αυγή δηλώνει με θράσος ότι δραστηριοποιείται για να επιβάλλει το «νόμο και την τάξη» που δήθεν δεν μπορεί να επιβάλλει η κυβέρνηση. Δηλώνει με θράσος ότι επιδιώκει να επιβληθούν τα αντιλαϊκά μέτρα, τα μέτρα ενίσχυσης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων ως προϋπόθεση για να έρθει η «ανάπτυξη». Σηκώνουν το χέρι τους και τα ρόπαλα ενάντια στους εργαζόμενους που παλεύουν ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης της Ε.Ε. και του κεφαλαίου. Με λίγα λόγια η Χ.Α. επιδιώκει να επιβάλει με την βία την αντιλαϊκή νομιμότητα.

Όλη η δράση και οι θέσεις τους υπηρετούν τους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές. Είναι μπράβοι και τσιράκια των αφεντικών. Δεν έχουν καμία σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα, με τις αξίες και τα ιδανικά του φτωχού - λαϊκού κόσμου, με τις ηρωικές παραδόσεις του λαού μας.

Έχει μεγάλη ευθύνη η Κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις που υιοθετούν και επικαλούνται τη «θεωρία των δύο άκρων» ταυτίζοντας πολιτικές οργανώσεις με ναζιστικές - φασιστικές εγκληματικές ομάδες. Η θεωρία αυτή, πέρα από ανιστόρητη, έχει στόχο να χτυπήσει το ίδιο το λαϊκό κίνημα, να χτυπήσει κάθε αγώνα που αμφισβητεί πραγματικά τον καπιταλιστικό σύστημα, την εξουσία των μονοπωλίων και την Ε.Ε.. Δικαιολογούν έτσι τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Να απομονώσουμε τους φασίστες, δεν θα τους αφήσουμε να τρομοκρατούν. Η πραγματική απάντηση στο φασισμό είναι πάλη ενάντια στους σχεδιασμούς που υπηρετούν την ενίσχυση των μονοπωλίων και της κερδοφορίας τους, μεγαλώνοντας την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Η Λαϊκή συμμαχία κόντρα στην Ε.Ε. και την εξουσία των μονοπωλίων, για να διεκδικήσει ο λαός τη δική του εξουσία...


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης