Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Παράταση για το δεύτερο κύμα της κινητικότητας ζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης

Ικανοποιημένη εμφανίστηκε η τρόικα από τη συνάντηση με τον υπουργό

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της τρόικας, για πρώτη φορά με τόση σαφήνεια, μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την ηγεσία του υπουργείου, για την πρόοδο που έχει συντελεστεί στο πρόγραμμα της κινητικότητας και των όσων είχαν συμφωνηθεί κατά την προηγούμενη επίσκεψή τους στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, χαρακτηριστικό του θετικού κλίματος, σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελεί η αναγνώριση απ' όλες τις πλευρές -του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και της Κομισιόν- των προσπαθειών που κατέβαλε το υπουργείο για την επίτευξη να τεθούν στην κινητικότητα 12.500 υπάλληλοι, ενώ επιπλέον, όπως επισήμαναν, η προγραμματισμένη συνάντηση των δύο ωρών, περιορίστηκε σε 1 ώρα και 20 λεπτά.

Επιπλέον, ζητήθηκε μία μικρή παράταση για την ένταξη στο καθεστώς κινητικότητας του δεύτερου κύματος των 12.500 υπαλλήλων, κάτι που ίσως γίνει γνωστό αν θα τη δεχθεί η τρόικα, στην επόμενη συνάντηση στο υπουργείο, που είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή το μεσημέρι.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, υποστήριξαν με έμφαση ότι η αξιοπιστία του υπουργείου θα έχει θετικές επιπτώσεις και στη συνολική διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα, με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής οι διαρθρωτικές αλλαγές στο δημόσιο αποτελούσαν πάντα το «αγκάθι» στις συνομιλίες των δύο πλευρών.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε και το θέμα της ουσίας των διαρθρωτικών αλλαγών και όχι μόνο των ποσοτικών μνημονιακών υποχρεώσεων του υπουργείου, κάτι που είδαν με θετική διάθεση οι εκπρόσωποι της τρόικας, όπως και τη μετακίνηση υπαλλήλων σε τομείς του δημοσίου όπου υπήρχαν ελλείψεις σε προσωπικό.

Επίσης, η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έθεσε το αίτημα να προσμετρηθούν στον αριθμό των απολύσεων και οι υπάλληλοι (εκτιμώνται στις 6.000) που υπηρετούν με προσωρινές διαταγές σε φορείς του δημοσίου και οι υποθέσεις των οποίων αναμένεται να εκδικαστούν τους προσεχείς μήνες, μετά και τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης για επιτάχυνση των διαδικασιών. Ένα θέμα που θα διευκρινιστεί σε επόμενες συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών.Πηγή: NEWSBEAST.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο