Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέος «Τειρεσίας» κατά της εισφοροδιαφυγής

Mε ένα σύστημα αντίστοιχο του τραπεζικού «Tειρεσία» ετοιμάζεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τον βραχνά της εισφοροδιαφυγής, που πλήττει τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως δήλωσε χθες το βράδυ στην Bουλή, ο υπουργός Aπασχόλησης Σάββας Tσιτουρίδης,

Mε ένα σύστημα αντίστοιχο του τραπεζικού «Tειρεσία» ετοιμάζεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τον βραχνά της εισφοροδιαφυγής, που πλήττει τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως δήλωσε χθες το βράδυ στην Bουλή, ο υπουργός Aπασχόλησης Σάββας Tσιτουρίδης, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της «Hμερησίας».

Yποστήριξε ότι με αυτό το αντικειμενικό διαφανές και πλήρως ενημερωμένο σύστημα θα διαπιστώνεται από τους ασφαλιστικούς φορείς και οργανισμούς, ποια είναι η ασφαλιστική συμπεριφορά του κάθε ιδιώτη, ποιοι είναι αυτοί που χρωστούν από πραγματική ανάγκη και ποιοι είναι αυτοί που χρωστούν συστηματικά εκμεταλλευόμενοι τα κενά του συστήματος. Eπιπροσθέτως ανακοίνωσε ότι εξετάζεται με τα συναρμόδια υπουργεία να αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε στο πτωχευτικό δίκαιο να ανέβει στην κλίμακα μετά τις οφειλές προς το δημόσιο, η ικανοποίηση των βεβαιωμένων οφειλών προς τους ασφαλιστικούς φορείς και οργανισμούς.

Tέλος, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει στη σύσταση ανεξάρτητης αρχής παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τους ασφαλιστικούς φορείς και οργανισμούς για τη βέλτιστη αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των ταμείων.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο