Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πως θα γίνονται όλες οι πληρωμές προς το δημόσιο

Μια ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία θα μπορεί να εξοφληθεί κάθε είδους φόρος, τέλος και οφειλή προς οποιονδήποτε δημόσιο φορέα και οργανισμό χτίζει το υπουργείο Οικονομικών. Η υπηρεσία θα προσφέρεται μέσω του δικτυακού τόπου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Η σχετική ομάδα εργασίας που έχει συστήσει ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Χάρης Τσαβδάρης βρίσκεται στην τελική φάση της υλοποίησης του σχετικού έργου το οποίο πρόκειται να εγκαινιάσει μια νέα εποχή για τις σχέσεις των πολιτών με το δημόσιο. «Αντί το υπουργείο Οικονομικών να δημιουργήσει μια απλή υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών όπου οι φορολογούμενοι πληρώνουν φόρους και τέλη, προχωρά στη δημιουργία μιας μεγάλης πλατφόρμας συναλλαγών η οποία θα μπορεί να διεκπεραιώσει τις πληρωμές των πολιτών για όλες τις συναλλαγές τους με το δημόσιο», λέει στο Capital.gr ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Πρακτικά αυτό σημαίνει τα εξής:

- οι φορολογούμενοι θα επισκέπτονται το δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) όπου θα μπορούν να κάνουν χρήση μιας υπηρεσίας πληρωμών μέσω πιστωτικής και χρεωστικής κάρτας.

- θα μπορούν να επιλέξουν την πληρωμή οποιουδήποτε φόρου ή τέλους που οφείλουν στο υπουργείο Οικονομικών (π.χ. εισοδήματος, τέλη κυκλοφορίας, φόροι κληρονομιάς, γονικής παροχής, ΦΠΑ).

- με την πάροδο του χρόνου θα ενσωματωθούν στην υπηρεσία πληρωμές για κάθε είδους φορέα του δημοσίου. Ετσι, θα μπορούν να εξοφληθούν δημοτικά τέλη για οποιοδήποτε δήμο της χώρας, τοπικά τέλη (π.χ. παρεπιδημούντων, τέλη έκδοσης οικοδομικών αδειών κλπ).

Κάθε δημόσιος φορέας, από τον πιο μικρό δήμο  έως και ένα ολόκληρο υπουργείο, θα μπορεί να αναθέσει την είσπραξη των πόρων του στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πληρωμών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Με τον τρόπο αυτό αναμένονται οφέλη τόσο για τους πολίτες όσο και για το ίδιο το δημόσιο. Για τους πρώτους υπάρχει βελτίωση της εξυπηρέτησης και εξοικονόμηση χρόνου, ενώ για τους δημόσιους φορείς σημαίνει αύξηση των εσόδων τους και είσπραξή τους με λιγότερο διοικητικό κόστος.

Πηγή Capital.gr
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description AlanTrap | Σεπτεμβρίου 23, 2013 12:52 μ.μ. | Reply
ΛΑΘΟΣ :
Πρακτικά αυτό σημαίνει τα εξής:

- οι φορολογούμενοι θα επισκέπτονται το δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr)

ΣΩΣΤΟ :
Πρακτικά αυτό σημαίνει τα εξής:

- οι φορολογούμενοι θα επισκέπτονται τον Λογιστή
image description SOYLA | Σεπτεμβρίου 23, 2013 12:59 μ.μ. | Reply
Και αν δε θέλουν να πληρώσουν, τότε να επισκεφθούν τα ΚΕΠ...
image description magel | Σεπτεμβρίου 23, 2013 2:40 μ.μ. | Reply
Χρεωνεται για ταυτοτητα οφειλης? Ολοι ερχονται και θελουν ταυτοτητα οφειλης, εκκαθαριστικο κλπ και δεν αφηνουν ουτε το κοστος εκτυπωσης.
image description NANDRO79 | Σεπτεμβρίου 23, 2013 3:49 μ.μ. | Reply
0,20 ανα εκτυπωση. και πιστεψε με δεν ντρεπομαι καθολου να τα ζηταω. οταν ο αλλος εχει ταυτοτητα πληρωμης ΦΕ, ΦΑΠ, τελος επιτηδευματος, απληρωτου χαρατσιου ΔΕΗ κτλ θα του εκτυπωνω 5-6 χαρτια καθε μηνα χωρις χρεωση? αν δεν θελει παρε κυριε τους κωδικους taxisnet και εκτυπωσε τα μονος σου
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο