Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δεν υπέγραψε ο Γ. Στουρνάρας την εξαίρεση των ναυτιλιακών μετοχών από το «πόθεν έσχες»

Το ΥΠΟΙΚ για την εξαίρεση των ναυτιλιακών μετοχών από το "πόθεν έσχες"

Διευκρινίζει ότι δεν κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών και δεν υπογράφεται από τον κ. Γ. Στουρνάρα

Στην αποσαφήνιση ότι η διάταξη με την οποία απαλλάσσονται από την υποχρέωση της κατάθεσης δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) όσοι κατέχουν μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών δεν  κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών και δεν υπογράφεται από τον κ. Γ. Στουρνάρα, προχώρησαν κύκλοι του υπουργείου.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τα ΚΤΕΛ, τα πρόσωπα που καταθέτουν δήλωση "πόθεν έσχες" θα είναι πλέον απαλλαγμένα από την υποχρέωση να δηλώνουν μετοχές σε ναυτιλιακές εταιρείες.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, η διάταξη εξομοιώνει σε ό,τι αφορά την κτήση ναυτιλιακών μετοχών τους εφοπλιστές και τους απλούς μετόχους των ναυτιλιακών εταιρειών με τους υπόχρεους σε κατάθεση "πόθεν έσχες" (πρωθυπουργός, πολιτικοί αρχηγοί, βουλευτές, υπουργοί, γγ υπουργείων, τραπεζίτες, μέλη του ΤΧΣ, γενικοί διευθυντές και διευθύνοντες σύμβουλοι των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου του δημοσίου, δήμαρχοι, δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, μέτοχοι εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης, δημοσιογράφοι, κ.α..).

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ερωτήθηκαν για τη σκοπιμότητα της διάταξης και ξεκαθάρισαν πως αυτή δεν φέρει την υπογραφή του κ. Στουρνάρα.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο