Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διευκρινίσεις σχετικά με τηv πρόσκαιρη βελτίωση υποβολής του Ε9 και την ενημέρωση από τον κόμβο.

Αυστηρή κριτική δέχτηκε η ανάρτησή μας με τίτλο «Σημαντικές βελτιώσεις στην υποβολή του Ε9» που είχε ως θέμα την παροδική -όπως τελικά αποδείχτηκε- βελτίωση στην λειτουργία της εφαρμογής του Ε9. Ο σκοπός της δημοσίευσής μας ήταν καθαρά ενημερωτικός, προκειμένου οι συνάδελφοι που είχαν αρχίσει να εγκαταλείπουν τις προσπάθειες υποβολής, να μπουν στην εφαρμογή και να υποβάλλουν τα Ε9.

Όντες λογιστές και χρήστες της εφαρμογής, διαπιστώσαμε ότι για κάποιες ώρες σήμερα η εφαρμογή δούλευε κανονικά, χωρίς προβλήματα. Ορμώμενοι από το γεγονός αυτό και έχοντας πάντα ως γνώμονα την έγκαιρη ενημέρωση των συναδέλφων, προχωρήσαμε στην ανωτέρω ανάρτηση για ενημέρωση και μόνον. Στην πορεία αποδείχτηκε ότι η εφαρμογή δούλεψε σωστά μόνο για κάποιες ώρες και στη συνέχεια επανήλθε στην γνώριμη κατάσταση, δηλαδή στη μη λειτουργία.

Για τους συναδέλφους που εξέφρασαν την άποψη ότι το κείμενο γράφηκε από ανθρώπους που δεν έκαναν χρήση της εφαρμογής σήμερα, έχουμε στη διάθεσή τους τα Ε9 που στείλαμε εμείς οι ίδιοι σήμερα από το πρωί (μέχρι την ώρα που το σύστημα λειτουργούσε). Επίσης, η εύρυθμη λειτουργία της εφαρμογής για λίγες ώρες έχει επισημανθεί και καταγραφεί και από δεκάδες συναδέλφους στην κοινότητα λογιστών του κόμβου (FORUM).

Άλλοι συνάδελφοι μας ψέγουν ότι εκλιπαρούμε για να μείνει ανοιχτό το σύστημα το Σαββατοκύριακο. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έγινε, διότι το ύφος της συγκεκριμένης παραγράφου δεν είχε ίχνος ικεσίας. Ο λόγος που αναφέραμε το παραπάνω, είναι διότι από τη στιγμή που το Υπ. Οικ. διαβεβαιώνει οτι δεν δύναται να δώσει –ενώ όφειλε- νέα παράταση (άλλωστε εάν ήταν διατεθειμένο ή μπορούσε θα το είχε κάνει εξαρχής) στην υποβολή του Ε9, φρονούμε ότι τουλάχιστον πρέπει να αφήσει ανοιχτό το σύστημα μέχρι τη Δευτέρα για όσους επιθυμούν να στείλουν δηλώσεις ακινήτων.

Δεχόμαστε την κριτική. Είμαστε θιασώτες της άποψης ότι η κριτική μας κάνει καλύτερους. Όμως, αναρωτιόμαστε:

Άραγε οι συνάδελφοι διαβάζουν τις τοποθετήσεις και τη σκληρή κριτική που ασκούμε εδώ και χρόνια για τα κακώς κείμενα γενικότερα αλλά και ειδικότερα σχετικά με τα προβλήματα στην υποβολή του Ε9;

Άραγε διάβασαν την αμέσως προηγούμενη ανάρτησή μας με τίτλο «Άλλη μια μέρα χαμένη στο Ε9», όπου εκτός των άλλων προτείνουμε και συγκεκριμένη λύση για την αποφυγή προστίμων;

Άραγε έχουν διαβάσει όλες τις αναρτήσεις μας σχετικά με τα προβλήματα στην υποβολή του Ε9;

Άραγε έχουν μελετήσει την πλειάδα άρθρων και παρεμβάσεων για λάθη, παραλείψεις κ.λπ. των υπευθύνων;

Άραγε έχουν αντιληφθεί ότι ο ρόλος του κόμβου είναι καθαρά ενημερωτικός και επιστημονικός και ότι δεν είναι φερέφωνο κανενός;

Άραγε έχουν στην άκρη του μυαλού τους ότι η επιστημονική ομάδα απαρτίζεται από μάχιμους λογιστές-φοροτεχνικούς που βιώνουν τις ίδιες καταστάσεις;

Η φιλοσοφία μας είναι να καυτηριάζουμε τα κακώς κείμενα και να εκθειάζουμε όποτε συντρέχει λόγος τις προσπάθειες που γίνονται. Δυστυχώς για όλους μας είναι ελάχιστες οι φορές που βρεθήκαμε στην ευχάριστη θέση να εκθειάσουμε κάτι καλό.

Το Taxheaven δεν είναι συνδικαλιστικός φορέας για να ζητά παρατάσεις, οπότε μην ψάχνετε σε μας κάτι τέτοιο. Αρμόδιοι για να ζητούν παρατάσεις είναι οι συνδικαλιστικοί μας φορείς. Πιστεύουμε πως έχουμε το δικαίωμα να εκφράζουμε τις απόψεις μας ελεύθερα, είτε αυτές «προκαλούν» είτε «ικανοποιούν» το κοινό αίσθημα.

Αντιλαμβανόμαστε την ένταση των συναδέλφων τη δεδομένη στιγμή, διότι κουβαλούν κόπωση μηνών και είναι λογικό να έχει εξαντληθεί η υπομονή τους – όπως άλλωστε και η δική μας-. Συμμεριζόμαστε την αγωνία και τον εκνευρισμό των συναδέλφων.

Όμως, πριν κρίνουμε καλό θα είναι να σκεφτούμε με τη λογική και να μην βγάζουμε αβασάνιστα συμπεράσματα.


Επιμέλεια

Επιστημονική ομάδα Taxheaven
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description tas | Σεπτεμβρίου 18, 2013 5:43 μ.μ. | Reply
Όπως τα γράφετε είναι,από καθαρά κόπωση
και αγανάκτηση έγιναν κριτικές που κακώς για μένα έγιναν προς την ομαδα
image description athanassia | Σεπτεμβρίου 18, 2013 5:19 μ.μ. | Reply
Εχετε δικιο σε όλα. Για μια ακομη φορα συγχαρητηρια στο Τaxheaven. Ας γινει δημιουργικος ο θυμος των συναδέλφων και να κατευθυνθει προς τα εκει που πρεπει....
image description gpap | Σεπτεμβρίου 18, 2013 6:06 μ.μ. | Reply
Πάντα επώνυμα και ονομαστικά και όχι κρυμμένος πίσω από ψευδώνυμα, διορθώνω και αποτυπώνω τα κάτωθι: Θεώρησα ότι το κείμενο εστάλη από το Υπουργείο και όχι από την ομάδα του taxheaven. Αυτό άλλωστε προκύπτει πιστεύω και από το κείμενο. Παρόλα αυτά οφείλω να κάνω τη διευκρίνηση για αποκατάσταση της τάξης. Όσον αφορά το πρόγραμμα του γραφείου, δηλαδή: χρεωστικά ΦΠΑ της 20/09, πιστωτικά ΦΠΑ της 30/09, ΑΠΔ της 30/09, συγκεντρωτικές κατασταάσεις της 30/09 και στη συνέχεια Ε-9, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΟΥ.

Με εκτίμηση,
Γιώργος Παπαδημητρίου
Καρδίτσα
image description el | Σεπτεμβρίου 18, 2013 6:00 μ.μ. | Reply
'Μετά την ανωτέρω θετική εξέλιξη, ευελπιστούμε οι αρμόδιοι του Υπ. Οικ. να τείνουν ευήκοον ούς στους προβληματισμούς μας (αλλά και όλων των συναδέλφων λογιστών-φοροτεχνικών) και να αφήσουν ανοιχτό το σύστημα υποβολής Ε9 και το Σαββατοκύριακο, έτσι ώστε να κερδιθεί ο χαμένος χρόνος απ όλη αυτή την περίοδο που το σύστημα υπολειτουργούσε.'
Αυτή... η τελευταία παραγραφος είναι που δημιουργησε παρεξηγησεις, οχι ένα ούτε δέκα Σαββατοκύριακα δε φτάνουν για να κερδιθεί ο χαμένος χρόνος. Αυτός ο χαμένος χρόνος δεν πληρώνεται με τίποτα!!!! Κακή διατύπωση? ή Παρερμηνεία? Δε γνωριζω....
Θεωρώ όμως, ότι βάλατε τα πραγματα στη θέση τους και καλώς πραξατε με τις μετεπειτα διευκρινήσεις.
image description PLAT | Σεπτεμβρίου 18, 2013 6:20 μ.μ. | Reply
Το Ε9 δεν ειναι προβλημα των λογιστων ,αλλα των φορολογουμενων.Επιτελους ας διαμαρτυρηθουν αυτοι.
image description G.ATS. | Σεπτεμβρίου 18, 2013 6:37 μ.μ. | Reply
Πιστεύω ότι δεν έχετε να απολογηθείτε για τίποτα. Όποιος δεν καταλαβαίνει ή δεν θέλει να καταλάβει το λόγο και το σκοπό της κάθε ανάρτησης - ενημέρωσής σας, μάλλον μπήκε πρώτη φορά στο site. Έχετε δείξει μέχρι τώρα πως ενδιαφέρεστε για την πραγματική και σωστή ενημέρωση όλων μας. Να είστε καλά.

Γιώργος Ατσαλάκης
image description SARAKINOS | Σεπτεμβρίου 18, 2013 6:13 μ.μ. | Reply
Εχω από καιρό επισημάνει αυτό που γράφετε εσείς σήμερα :
"Το Taxheaven δεν είναι συνδικαλιστικός φορέας για να ζητά παρατάσεις, οπότε μην ψάχνετε σε μας κάτι τέτοιο. Αρμόδιοι για να ζητούν παρατάσεις είναι οι συνδικαλιστικοί μας φορείς."
Αυτό φωνάζω και ζητώ, γιατί είναι δικαίωμα, είναι απαίτηση και όχι παράκληση και επαιτεία.
Εσείς κάνετε σωστά την δουλειά σας και προβάλετε αυτά που ζητάμε. Δεν μπορεί κανείς μας να σας ζητήσει να επιλύσετε εσείς τα προβλήματά μας. Είναι θέμα των συνδικαλιστικών φορέων και μόνο.
image description DimitrisD | Σεπτεμβρίου 18, 2013 7:45 μ.μ. | Reply
Κύριοι ο θυμός των συναδέρφων ήταν προς το υπουργείο και το taxis πιστεύω, απλά λόγο αγανάκτησης τελικοί παραλίπτες του θυμού γίνατε εσείς χωρίς να φταίτε από ότι φαίνεται.

-Επιβεβαιώνω και εγώ ότι την στιγμή που γράψατε το κείμενο το Ε9 ΠΕΤΟΥΣΕ. Μετά,έτσι στα ξαφνικά έπεσε πάλι...
image description C.F.C. | Σεπτεμβρίου 18, 2013 8:48 μ.μ. | Reply
Διαφωνώ. Ο θυμός ορισμένων συναδέλφων ήταν προς το Taxheaven ( αν διαβάσουμε προσεκτικά τα γραφόμενα θα το διαπιστώσουμε ) και δεν καταλαβαίνω το λόγο. Καλό θα ήταν όμως πριν γράψουμε οτιδήποτε να το σκεφτόμαστε καλά πρώτα ( "να βουτάμε τη γλώσσα στο μυαλό μας" αν επιτρέπεται η έκφραση ). Verba volant, scripta manent ...
Καλή συνέχεια ...
image description ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | Σεπτεμβρίου 18, 2013 7:26 μ.μ. | Reply
Η προσφορά του κόμβου στο θέμα της ενημέρωσης καθώς και η νέα διάσταση στην αναζήτηση και επίλυση φορολογικών θεμάτων, υποσκελίζει οποιαδήποτε μικρό και ασήμαντο πρόβλημα όπως αυτό. Δεν χρειαζόταν καν να απολογηθείτε για εκτιμήσεις σας που συν τοις άλλοις ήταν και ορθές (σ.σ. ναι σε εκείνο το διάστημα το E9 έτρεχε για ένα μικρό διάστημα). Συνεχίστε παιδιά να βοηθάτε με τον απλό τρόπο που ξέρετε. Συνεχίστε να καλύπτεται πραγματικές ανάγκες.
Υ.Γ. Βέβαια εμένα μου είναι πολύ περίεργο αυτό το μισάωρο. Πως έγινε και έτρεχε γρήγορα; Ποια συνθήκη άλλαξε και γιατί επανήλθε στο προηγούμενο καθεστώς; Σε τι θέματα φτάσαμε ν' αναρωτιώμαστε...
image description SARAKINOS | Σεπτεμβρίου 18, 2013 8:02 μ.μ. | Reply
Θεωρίες συνωμοσίας , Κωστή ;; Δεν αποκλείω κάτι τέτοιο, γιατί ποιος θα φταίει αν δεν προλάβουμε τις δηλώσεις; Εμείς που αναλαμβάνουμε πιο πολλές δουλειές από όσες μπορούμε ! Ετσι δεν λέγανε για το Ε1;
image description PantelisCh | Σεπτεμβρίου 18, 2013 8:38 μ.μ. | Reply
Έχετε δίκιο και προσωπικά σας ζητώ συγγνώμη γιατί κι εγω ίσως αντέδρασα λανθασμένα εν βρασμώ. Συνεχίστε γερά!
image description ELKO | Σεπτεμβρίου 18, 2013 8:41 μ.μ. | Reply
Αυτο να σου γινει μαθημα που θελεις να βοηθησης GUS.
"Οποιος ανακατευεται με τα πιτουρα τον τρωνε οι κοτες"
Το παρηγορο ειναι οτι σε 5000 λογιστες μικρο ποσοστο 50-100 ειναι οι "αγανακτησμενοι"
image description ANGELOS | Σεπτεμβρίου 19, 2013 8:08 π.μ. | Reply
Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να απολογηθήτε για την άριστη ενημέρωση του κόμβου. Πράξατε για μια ακόμη φορά αυτό που κάνετε με επιτυχία τόσα χρόνια. Μας ενημερώσατε ΕΓΚΑΙΡΑ και ΕΓΚΥΡΑ για αυτό που συνέβαινε την δεδομένη στιγμή.
Που οφειλόταν αφενός μεν στην προσπάθεια απο την ΓΓΠΣ να βελτιώσει την εφαρμογή και αφετέτου γιατί οι περισότεροι συνάδελφοι εγκαταλέιψαμε την προσπάθεια υποβολών λόγω των προβλημάτων που υπήρχαν.
Μόλις όμως διαβάσαμε ΑΠΟ ΕΣΑΣ το νέο, σπευσαμε όλοι-μα όλοι- (ακόμα και αυτοί σας λοιδώρισαν) να συνεχίσουμε τις υποβολές με αποτέλεσμα να ξανακαταρεύσει το σύστημα.
Άλλοι πρέπει να απολογηθούν για το φετινό μπάχαλο και όχι εσεις. Και σε άλλους να στραφούν τα πυρά των αγανακτισμένων και εκτός εαυτού συναδέλφων.
Συνεχίστε με τον ίδιο ζήλο αυτό που κάνετε όπως πολύ σωστά το κάνετε.
Μαζί σας
Άγγελος
image description vranikachristina | Σεπτεμβρίου 19, 2013 11:18 π.μ. | Reply
Μετά την αυστηρή κριτική, που δέχτηκε η χθεσινή ανακοίνωση της επιστημονικής ομάδας του κόμβου, οφείλω να πω ότι όντως η προσφορά της ομάδας είναι εξαιρετική. Απλά πιστεύω ότι ο "θυμός" που εκφράστηκε για τη τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης, είναι ξέσπασμα θυμού για την πίεση, το άγχος που κουβαλάμε έδώ και τόσους μήνες και πιστεύω ότι δεν πρέπει "να επαιτούμε" αλλά να απαιτούμε.
image description HARIS_K | Σεπτεμβρίου 19, 2013 11:17 π.μ. | Reply
Οταν αναλαμβάνεις το βάρος και την ευθύνη να εκφράσεις έναν ολόκληρο κλάδο (γιατί πιστεύω αυτός ήταν καλοπροαίτερα πάντα ο στόχος), ήτοι τον λογιστικό στην σημερινή επώδυνη συγκυρία του, πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός και βέβαια πρέπει να έχεις ανοικτές τις κεραίες σου, για να μπορείς να "διαβάσεις" σωστά την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και το υπάρχον κλίμα. Πιστεύω ότι τα προαναφερθέντα στοιχεία έλλειπαν από το προηγούμενο ανασκευασθέν άρθρο σας. Επίσης θέλω να πιστεύω ότι έχανε τακτικιστικά, γιατί δεν μπορείς να επιβραβεύεις τον "βασανιστή" σου επειδή έκανε ένα μικρό διάλειμμα, όταν επίσημοι φορείς έχουν ζητήσει μακρόχρονες παρατάσεις για το συγκεκριμένο θέμα εσείς περίπου να συμβιβάζεστε μ' ένα σαββατοκύριακο. Αυτά για να συνεχίσω απάντησή μου στην επίμαχη δημοσίευσή σας , αναγνωρίζοντας την ύπαρξη κάποιας δικαιολογημένης λόγω των συνθηκών υπερβολής. Επιπλέον η αμέριστη εκτίμησή μου προς τους υπεύθυνους του forum είναι δεδομένη , άλλωστε δεν θα ήμουν κοντά σας από 30/8/2004.
image description EL-SIDI | Σεπτεμβρίου 19, 2013 2:28 μ.μ. | Reply
Πιστεύω ότι δεν έχετε να απολογηθείτε για τίποτα. Όποιος δεν καταλαβαίνει ή δεν θέλει να καταλάβει το λόγο και το σκοπό της κάθε ανάρτησης - ενημέρωσής σας, μάλλον μπήκε πρώτη φορά στο site. Έχετε δείξει μέχρι τώρα πως ενδιαφέρεστε για την πραγματική και σωστή ενημέρωση όλων μας.
Μας ενημερώσατε ΕΓΚΑΙΡΑ και ΕΓΚΥΡΑ για αυτό που συνέβαινε την ΔΕΔΟΜΕΝΗ στιγμή.
Να στραφούν σε άλλους τα πυρά των αγανακτισμένων και εκτός εαυτού συναδέλφων.
Να στραφούν σε αυτούς που ξεφτίλισαν το επάγγελμά μας με τη σύνταξη (άν την έκαναν...!) και υποβολή Δ.Φ.Ε και Ε9 με αμοιβή 15 ή 20 ευρώ (και βέβαια ΟΧΙ σε ΑΝΕΡΓΟΥΣ).
Για τους άνεργου,ς αρκετοί συνάδελφοι (όπως έμαθα) και εγώ (σίγουρα) δεν παίρναμε αμοιβή.
Να είστε καλά.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο