Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέο «όχι» των εμποροϋπαλλήλων στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

«Kαταστροφικά αποτελέσματα θα έχει για τους εργαζομένους, αλλά και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, ιδιαίτερα στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας, όπου τα λουκέτα, οι απολύσεις και η ανεργία έχουν χτυπήσει κόκκινο. Aυτό επισήμανε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος στον αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Κώστα Παπαντωνίου, στο πλαίσιο της διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει με τις οργανώσεις των εργαζομένων και των εργοδοτών προκειμένου να εκδοθεί η σχετική απόφαση που προβλέπει ο Ν. 4177/13 για το πόσες Κυριακές τον χρόνο θα μπορεί να επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων.

Η ομοσπονδία ζήτησε από τον αντιπεριφερειάρχη να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο και να εκδόσει ψήφισμα, το οποίο θα καταγγέλλει συνολικά τη γενικευμένη κατάργηση της Κυριακής- αργίας που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση με τον Ν. 4177/13, τόσο σε ό,τι αφορά τις επτά Κυριακές που προβλέπονται εκ του νόμου, όσο και για τις υπόλοιπες 45 Κυριακές, των οποίων η αρμοδιότητα απόφασης εκχωρείται στους αντιπεριφερειάρχες.

Ζήτησε ακόμη, η απόφαση που θα εκδοθεί από τον ίδιο και θα αφορά τους δήμους της Δυτικής Αθήνας, να απαγορεύει ρητά και με σαφήνεια τη λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων κατά τις Κυριακές, χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους (εμπορικά κέντρα, mall, εμπορικές ζώνες κλπ).

Ο αντιπεριφερειάρχης, όπως αναφέρει η ομοσπονδία, είπε ότι μόλις ολοκληρωθεί η διαβούλευση με όλους τους φορείς, θα εισηγηθεί στο Περιφερειακό τη μη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές για το σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής, κάτι με το οποίο συμφωνούν και οι φορείς των εργοδοτών (ΓΣΕΒΕΕ- ΕΣΕΕ).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο