Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προστασία στους καταγγέλλοντες φορολογικές παραβάσεις επιδιώκει η κυβέρνηση

Προστασία στους πολίτες που καταγγέλλουν φορολογικές ή τελωνειακές παραβάσεις οι οποίες προκαλούν οικονομική ζημία στο δημόσιο, επιδιώκει να δώσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με γραπτή απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου στον ανεξάρτητο Βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο.

Στις προτεραιότητες του υπουργείου, σημειώνει ο Χ. Αθανασίου, περιλαμβάνεται η έναρξη διαλόγου με τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης για το ζήτημα της προστασίας όσων καταγγέλλουν παράνομες πράξεις που ζημιώνουν το Δημόσιο, «λόγω της συντελεσθείσας ευρείας απώλειας τελωνειακών ή φορολογικών εσόδων».

Ο κ. Νικολόπουλος ζητούσε να γίνει ευρύτερα γνωστή η νομοθετική διάταξη που προβλέπει αμοιβή 10% επί των επιβληθέντων προστίμων, σε όσους καταγγέλλουν σχετικές φορολογικές ή τελωνειακές παραβάσεις.

Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description asteras5 | Σεπτεμβρίου 17, 2013 1:14 μ.μ. | Reply
Αυτές είναι μέθοδοι ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους!!!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο