Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η Ε.Ε. σχεδιάζει να καταργήσει τα τέλη περιαγωγής στην κινητή τηλεφωνία

Νέα στρατηγική αποσκοπεί στην εναρμόνιση του τομέα τηλεπικοινωνιών, στην κατάργηση των τελών περιαγωγής, στη μείωση της γραφειοκρατίας και στην ενίσχυση των δικαιωμάτων τόσο των χρηστών όσο και των παρόχων υπηρεσιών.

Παρά την πρόοδο των τελευταίων 26 ετών, ο τομέας τηλεπικοινωνιών στην ΕΕ εξακολουθεί να είναι κατακερματισμένος και λειτουργεί κυρίως με βάση τις εθνικές αγορές, με αποτέλεσμα οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να υστερούν έναντι των ανταγωνιστών τους στις ΗΠΑ και την Ασία.

Η δέσμη μέτρων "Συνδεδεμένη ήπειρος" PDFEnglish στοχεύει να δώσει ώθηση στον τομέα τηλεπικοινωνιών της ΕΕ χάρη στην κατάργηση των τελών περιαγωγής και την απλούστευση των κανόνων για την προώθηση επενδύσεων σε νέα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων που θα συμβάλουν στην τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Η οικονομία εξαρτάται ολοένα περισσότερο από ταχύτερες διασυνδέσεις. Εκτιμάται επίσης ότι η ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς τηλεπικοινωνιών θα μπορούσε να συμβάλει στη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας και στην αύξηση του ΑΕΠ σχεδόν κατά 1% ετησίως.

Κατάργηση των τελών περιαγωγής

Από τον Ιούλιο 2014 δεν θα χρεώνεστε επιπλέον για τις εισερχόμενες κλήσεις στο κινητό σας όταν ταξιδεύετε σε άλλη χώρα της ΕΕ. Οι εταιρείες θα πρέπει να προσφέρουν πακέτα τηλεφωνίας "περιαγωγή σαν στο σπίτι σας" που θα ισχύουν σε όλη την Ένωση ή να σάς επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε διαφορετικό πάροχο για τις κλήσεις περιαγωγής χωρίς να χρεώνεται η αρχική σας κάρτα SIM.

Η χρέωση για τις διεθνείς κλήσεις δεν θα υπερβαίνει τη χρέωση για μια υπεραστική κλήση σταθερής τηλεφωνίας, ενώ η τιμή για κλήση από το κινητό στο εσωτερικό της ΕΕ δεν θα υπερβαίνει τα 0,19 ευρώ το λεπτό (συν ΦΠΑ).

Επίσης, η Επιτροπή στηρίζει την "ουδετερότητα του δικτύου" English, δηλαδή την αρχή ότι το διαδίκτυο πρέπει να είναι ένα ανοιχτό σύστημα, που σημαίνει ότι θα απαγορεύεται στις εταιρείες να προσφέρουν πακέτα, π.χ. για μεγαλύτερες ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων, τα οποία θα περιόριζαν την πρόσβαση μέσω των ανταγωνιστών τους.

Δικαιώματα των καταναλωτών σε όλη την Ευρώπη

Με την πλήρη εναρμόνιση των κανόνων προστασίας των καταναλωτών θα εξαλειφθεί η ανάγκη εξατομίκευσης των υπηρεσιών σε κάθε χώρα και θα ενισχυθεί η προστασία των καταναλωτών.

Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές θα ωφεληθούν επίσης από απλουστευμένα συμβόλαια "σε απλή γλώσσα", τα περισσότερα δικαιώματα ως προς την αλλαγή παρόχου ή συμβολαίου, καθώς και ακύρωσης ενός συμβολαίου αν δεν παρέχονται οι προβλεπόμενες διαδικτυακές ταχύτητες.

Περιορισμός της γραφειοκρατίας και αύξηση των επενδύσεων

Η ΕΕ επιθυμεί να διευκολύνει τη διείσδυση εταιρειών τηλεπικοινωνίας σε νέες αγορές. Για να επιτευχθεί αυτό, οι άδειες που εκδίδονται σε μια χώρα θα ισχύουν σε όλη την ΕΕ και οι μελλοντικές κατανομές ραδιοφάσματος για ευρυζωνική πρόσβαση θα τυποποιηθούν ώστε να απλουστευθούν οι διαδικασίες διασυνοριακών επενδύσεων.

Τέλος, θα σταθεροποιηθούν οι τιμές πρόσβασης σε δίκτυα, ώστε να ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις σε γρήγορες ευρυζωνικές επικοινωνίες οπτικών ινών και να διασφαλιστεί η ευκολότερη πρόσβαση σε υπηρεσίες 4G και Wi-Fi. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί ο ανταγωνισμός στον συγκεκριμένο τομέα.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο