Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Κ. Κόλλιας - «Ασπιρίνη η παράταση μίας εβδομάδας για το Ε9»

Με αφορμή την παράταση στις προθεσμίες ηλεκτρονικής υποβολής του έντυπου Ε9, ο αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων, Κωνσταντίνος Κόλλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Για ακόμα μια φορά, ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας Εσόδων επιλέγει την τελευταία στιγμή να ικανοποιήσει το αίτημα φοροτεχνικών και φορολογουμένων για παράταση στην προθεσμία υποβολής του εντύπου Ε9. Με δεδομένα, όμως, τα πολλά και σημαντικά προβλήματα, που καταγράφονται διαρκώς στο TAXIS, η παράταση μόλις για μία εβδομάδα δεν αποτελεί παρά ασπιρίνη στην απίστευτη ταλαιπωρία, που υφίστανται οι υπόχρεοι, όταν μάλιστα μέσα από το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών διαρρεόταν ότι η προθεσμία θα μετατίθετο για τις 26 Σεπτεμβρίου.

Θα μπορούσε σαφέστατα να δοθεί πολύ περισσότερος χρόνος για τη διευκόλυνση των λογιστικών γραφείων και των πελατών τους, δίνοντας τη δυνατότητα υποβολής του Ε9 μέχρι της 31 Δεκεμβρίου.

Και, σε κάθε περίπτωση, η επίκληση της "κακιάς τρόικας", που δεν επιτρέπει μεγαλύτερη παράταση, πρέπει να σταματήσει. Γιατί και γέλιο προκαλεί και έχει διαψευσθεί περίτρανα από τους δανειστές μας".
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο