Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Λ.Σ.Α. - Διαμαρτυρία για το TAXISNet και αίτημα παράτασης δηλώσεων Ε9 και συγκεντρωτικών καταστάσεων

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Ελ. Βενιζέλου 75, Νέα Ιωνία, 14231. Τηλ.: 210 51.38.289, 210 51.57.310, [email protected], www.lsa.gr

ΠΡΟΣ
Υπουργείο Οικονομικών
Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων
κ. Χάρη Θεοχάρη

Κοινοποίηση :
1.Υφυπουργό Οικονομικών
κ. Γεώργιο Μαυραγάνη
2.Γεν. Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων
κ. Τσαβδάρη Χάρη
3.Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)
4.TaxHeaven, Κόμβος φορολογικής και λογιστικής ενημέρωσης
5.E-forologia

Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Θέμα: «ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ TAXISNET ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (Ε9) ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ»

Κύριοι,

σε συνέχεια της από 03/09 επιστολής μας για την παράταση των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων, στην οποία αναφερόμασταν στις δυσχέρειες στην υποβολή και επεξεργασία των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) στο Taxisnet, σας ενημερώνουμε ότι οι δυσχέρειες συνεχίζουν να υπάρχουν και να είναι εξαιρετικά χρονοβόρες.

Η αδυναμία δημιουργίας ενός πληροφοριακού συστήματος, το οποίο θα ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του Υπουργείου έχει σαν αποτέλεσμα, στη προκειμένη περίπτωση, μια απλή φαινομενικά εγγραφή να διαρκεί από 2 έως και 4 ώρες, με το λογιστή να είναι δέσμιος της οθόνης του υπολογιστή του και το φορολογούμενο να ταλαιπωρείται.

Σας επισημαίνουμε ότι η παράταση που δόθηκε δεν είναι αρκετή.

Λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής καταχώρησης και υποβολής των δηλώσεων και την ύπαρξη αδυναμίας ορθής λειτουργίας της εφαρμογής Taxisnet, αιτούμαστε την παράταση της προθεσμίας για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 φυσικών προσώπων τουλάχιστον για ένα μήνα, με βασική προϋπόθεση την ομαλή και συνεχή λειτουργία του συστήματος.

Τέλος, οι καθυστερήσεις των ανωτέρω δηλώσεων συνεπάγονται κατ΄ επέκταση ότι θα είναι απαραίτητη και η παράταση της ημερομηνίας υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων.

Με τιμή
Για το Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος                       
Κυριακόπουλος Νικόλαος                        

Η Γεν. Γραμματέας
Πολίτου Μαρίνα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο