Αποτελέσματα live αναζήτησης

Απεργία ΠΑ.Σ.ΕΒΕ. στις 16/09

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
   
Το σύνολο των αυτοαπασχολουμένων λογιστών, μαζί με τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία, βρισκόμαστε στο στόχαστρο της νέας κυβερνητικής επίθεσης. Η χρεοκοπία του ΟΑΕΕ από τη μια μεριά γίνεται ολοφάνερη αλλά από την άλλη στέλνουν τα χρέη στο κέντρο είσπραξης για κατασχέσεις και φυλακίσεις με συνοπτικές διαδικασίες. πολύ μικρή συμμετοχή των ελεύθερων επαγγελματιών και εμπόρων στη ρύθμιση αποδεικνύει την ολοκληρωτική χρεοκοπία των συναδέλφων.

Μεθοδεύουν την άρση των περιορισμών στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.

Διαλύουν τη δημόσια Υγεία με το κλείσιμο νοσοκομείων και ιατρικών κλινών.

Μεθοδεύουν μεγαλύτερη υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας. Διαλύουν την Τεχνική και Επαγγελματική εκπαίδευση.

Προχωράνε στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, ζήτημα που θα επηρεάσει και εμάς.

Ετοιμάζουν και άλλη μείωση των συντάξεων πείνας.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στις ατέλειωτες ώρες δουλειάς μπροστά στον Η/Υ και με χιλιάδες άλλα προβλήματα γραφειοκρατικά, οι πελάτες μας χωρίς χρήματα και με τους νόμους να αλλάζουν κάθε μήνα.

Η κρίση είναι κρίση του καπιταλιστικού συστήματος που ζούμε. Έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν, θα ξανάρθει όσο ζούμε σε αυτό το σύστημα.. Η μάχη για την απόκρουση των συνεπειών της κρίσης δεν είναι αποτελεσματική αν δεν  συνδυάζεται για την ανατροπή του συστήματος που γεννά τις κρίσεις. Γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο ξεκάθαρο ότι και στο επάγγελμά μας (και με τις επερχόμενες «θεσμικές» αλλαγές) η συγκεντροποίηση προχωρά με γοργό ρυθμό και τα μονοπώλια είναι αυτά που θα κυριαρχήσουν.      

Η απάθεια ή η τυφλή αγανάκτηση, που δεν αποκαλύπτει τους ενόχους και τις αιτίες της κρίσης τελικά οδηγούν στα λουκέτα στην απογοήτευση ακόμα και στις αυτοκτονίες.

Η πλειοψηφία του σωματείου μας έχει ευθύνη γιατί δεν κάνει καμιά προσπάθεια να βάλει εμπόδιο. Τα τελευταία χρόνια με τη συμμετοχή στους κοινωνικούς διαλόγους και τις «θέσεις ευθύνης», νομιμοποίησαν τα βάρβαρα μέτρα και τις αντιλαϊκές πολιτικές. Συνδικαλιστικές δυνάμεις που αρνούνται να δουν τις αιτίες της κρίσης παρά μόνο τις συνέπειές της, σπέρνουν ψεύτικες ελπίδες ότι με μια άλλη διαχείριση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να έρθουν καλύτερες μέρες. Οι τουφεκιές που ρίχνουν σήμερα είναι άσφαιρες, προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους και να αποκτήσουν «αγωνιστικά πιστοποιητικά».

Την ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013 η ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε Απεργία όλους τους συναδέλφους μαζί με τους Ελ. Επαγγελματίες, εμπόρους, συνταξιούχους, να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε:

•    Καμιά κατάσχεση σπιτιού της λαϊκής οικογένειας.
•    Πάγωμα των χρεών χωρίς προσαυξήσεις όσο διαρκεί η οικονομική κρίση. Μείωση της εισφοράς χωρίς μείωση της σύνταξης.
•    Αποποινικοποίηση των χρεών στον ΟΑΕΕ. Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των χρεών στον ΟΑΕΕ.
•    Σφράγισμα των βιβλιαρίων ασθενείας για όλους χωρίς προϋποθέσεις.
•    Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ κατά τα 2/3 από τον κρατικό προϋπολογισμό.
•    Επιστροφή των ληστευθέντων αποθεματικών του Ταμείου.
•    Επίδομα ανεργίας στους αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν, που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες, χωρίς αποκλεισμούς.
•    Καμιά μείωση των συντάξεων.
•    Κατάργηση του εξοντωτικού φορολογικού νόμου που επιβάλλει φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και των "αντικειμενικών κριτηρίων".

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013

ΟΛΟΙ στον ΔΡΟΜΟ του ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10 π.μ. στην Ομόνοια

Προσυγκέντρωση στις 9:15 πλ. Κάνιγγος

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΣ
ΚΗΠΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΤΣΑΜΟΥΤΑΛΟΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης