Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σενάρια επι σεναρίων για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για το τα σχέδια του ΥΠ.ΟΙΚ. σχετικά με τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Το σχέδιο νόμου θα παρουσιαστεί μέσα στην εβδομάδα για δημόσια διαβούλευση .

Τα τελευταία δύο σενάρια είναι :

α) Αγροτεμάχια : Μέσος όρος στα 10 ευρώ ανά στρέμμα για αγροτεμάχια που  βρίσκονται εκτός σχεδίου. Για τις καλλιεργούμενες αγροτικές εκτάσεις, ο φόρος θα κυμαίνεται στα 4-6 ευρώ (θα είναι χαμηλότερος για τους κατ' επάγγελμα αγρότες), ενώ στα παραθαλάσσια "φιλέτα" θα φτάνει και τα 40 ευρώ ανά στρέμμα.

Ακίνητα:  33 κλιμάκια φορολόγησης, με το ποσό ανά τετραγωνικό να κυμαίνεται από 2 ως και 23,1 ευρώ.


B) Αγροτεμάχια: Μέσος  στρεμματικός φόρος για τα αγροτεμάχια 10 ευρώ, με το πρώτο κλιμάκια να αντιστοιχεί σε φόρο 2 ευρώ ανά στρέμμα. 10 συντελεστές για τον υπολογισμό

Ακίνητα: 20 συντελεστές για τα ακίνητα

Σύμφωνα και με τα δύο σενάρια από τον Ενιαίο Φόρο θα απαλλάσσονται άτομα με χαμηλά εισοδήματα που προσδιορίζονται στις 7.000 ευρώ, συν 1.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος, σύζυγο ή τέκνα, ενώ το σύνολο της επιφάνειας των ακίνητων τους δεν πρέπει να ξεπερνά τα 200 τετραγωνικά, τα 500 τετραγωνικά αν πρόκειται για εντός σχεδίου οικόπεδα, και τα έξι στρέμματα για αγροτεμάχια.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο