Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ε.Φ.Ε.Ε.-Α.Φ.: Το επάγγελμα του λογιστή και οι συνθήκες λειτουργίας του


ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΡΤΑΣ-ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ
Ε.Φ.Ε.Ε.Α.Φ
ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 14 – ΑΡΤΑ 47100
ΤΗΛ: 2681023534
ΠΡΟΣ

Π.Ο.Φ.Ε.Ε. & ΕΝΩΣΕΙΣ
ΜΕΛΗ ΕΦΕΕΑΦ
ΜΜΕ

Σε μια δύσκολη χρονικά στιγμή για όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες τις χώρας, διανύοντας τον έκτο χρόνο ύφεσης, οι ανά πάσα την Ελλάδα συνάδελφοι Φοροτέχνες Λογιστές απέδειξαν σε Τρόικες και σε κυβερνητικά στελέχη πως υπάρχει και τι σημαίνει η λέξη φιλότιμο.
Κάτω από αντίξοες συνθήκες και με την συνεργασία των Ελλήνων Φορολογουμένων ανταπεξήλθαμε στις απαιτήσεις του Υπουργείου Οικονομικών για την υποβολή πέντε εκατομμυρίων δηλώσεων φυσικών προσώπων σε διάστημα ενάμιση μήνα. Χρονικό διάστημα που το Υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί ούτε να τυπώσει και να αποστείλει ‘ εμπρόθεσμα ’ τα εκκαθαριστικά από τις ήδη ηλεκτρονικά κατατεθειμένες φορολογικές δηλώσεις.
Τις συνθήκες που επικρατούν στο Υπουργείο δεν τις γνωρίζουμε αλλά γνωρίζουμε ότι η στάση του απέναντι σε Λογιστές –Φοροτέχνες και σε Φορολογούμενους, χαρακτηρίζεται επιεικώς απαράδεκτη.
Και για επιβράβευση όλης αυτής της μάχης που δώσαμε για να μη φύγει ούτε μια εκπρόθεσμη δήλωση δουλεύοντας ακόμα και την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, θυσιάζοντας οικογένεια και προσωπική ζωή με το άγχος των καταληκτικών ημερομηνιών που έθετε σε κίνδυνο και την ίδια μας τη ζωή, ζητά, γιατί αυτή είναι η αλήθεια, έως τις 15 Σεπτεμβρίου να ξαναυποβάλλουν όλοι οι Φορολογούμενοι το έντυπο Ε9 (ανεξάρτητα από την ανακοίνωση παράτασης στις 13/9).

Και γιατί όχι; Nα είναι καλά οι άμισθοι υπάλληλοι του Υπουργείου με την ειδικότητα Φοροτέχνες Λογιστές. Δεκαπέντε ημέρες θεωρούν ότι είναι αρκετές για να διορθωθούν, μεταβολές και λάθη που υποβλήθηκαν με χειρόγραφα Ε9, που το ίδιο το Υπουργείο δεν έχει επεξεργαστεί, αγνοώντας βέβαια την τρέχουσα αλλά και την επιπλέον δουλειά που έχουν τα λογιστικά γραφεία με τις επιπλέον υποχρεώσεις που προκύπτουν από την μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων των ΔΟΥ (ενδεικτικά έκδοση ταυτοτήτων πληρωμής, παραβόλων, εκκαθαριστικών κλπ) και από αλλαγές σε άλλα υπουργεία όπως για παράδειγμα αυτές στις ΑΠΔ του ΙΚΑ.

Εμείς ως Ένωση ζητούμε από την ΠΟΦΕΕ μετά από μια πρωτόγνωρη επαγγελματική περίοδο που ζήσαμε κατακαλόκαιρα, να συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση το αργότερο έως 31/10/2013 με βασικό και ίσως μοναδικό θέμα «Το επάγγελμα του λογιστή και τις συνθήκες λειτουργίας του » χωρίς η συνέλευση να εξελιχτεί σε φιέστα για προεκλογικές δημόσιες σχέσεις και προσωπικές κόντρες.
Οι Ενώσεις να καταθέσουν προτάσεις και μέσα από αυτές να δημιουργηθεί η τελική με την οποία θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το χαμένο κύρος του επαγγέλματός μας.

Με αγώνες και συγκρούσεις πρέπει να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει και όχι να παρακαλούμε για δύο τρεις ημέρες παράταση σε κάθε καταληκτική ημερομηνία, ενώ ταυτοχρόνως μέσα από τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να μας ειρωνεύονται και να μας λοιδορούν.

Σε παλιότερο Δελτίο Τύπου είχαμε αναφέρει ότι είμαστε άνθρωποι και όχι μηχανές και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι και να μας φέρονται σαν ανθρώπους και αν δεν το καταλαβαίνουν πρέπει να το διεκδικήσουμε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΕΥΔΟΞΟΣ ΚΑΡΑΠΕΤΣΗΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο