Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τα πρώτα υψηλά και επιτόπια πρόστιμα για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΥΨΗΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΟΠΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΗΛΩΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Μετά την επιβολή των πρώτων υψηλών και επιτόπιων προστίμων για περιπτώσεις αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, έγινε πλέον κατανοητό σε όλους και ιδιαίτερα στους εργοδότες, που παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των τελευταίων ημερών δεν συμμορφώθηκαν, ότι οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας δεν αστειεύονται.

Οι εντατικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο της νέας αυστηρής αντιμετώπισης της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, θα συνεχιστούν αδιάλειπτα σε όλη την επικράτεια και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το υπουργείο Εργασίας εκτιμά, επίσης, ως ενθαρρυντικό γεγονός ότι οι έλεγχοι αυτοί συνοδεύονται και από ταυτόχρονη σημαντική αύξηση των επίσημων αναγγελιών πρόσληψης στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη», το «καρδιογράφημα» της αγοράς εργασίας, υποδηλώνοντας έτσι τη μετατροπή σημαντικού μέρους της «μαύρης» εργασίας σε ασφαλισμένες και νόμιμες θέσεις εργασίας μέσω της συμμόρφωσης των εργοδοτών.

Συνολικά ελέγχθηκαν 102 επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, και εντοπίσθηκαν 29 μη δηλωμένοι εργαζόμενοι. Περίπου το 50% των εταιρειών που ελέγχθηκαν, 50 τον αριθμό, βρίσκονται στην Αττική, όπου εντοπίστηκαν 10 άνθρωποι που εργάζονταν υπό «μαύρο» καθεστώς.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description nikoskon | Σεπτεμβρίου 16, 2013 11:29 π.μ. | Reply
Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα. Ποιός θα βγει για ελέγχους; Πενθήμερη απεργία από σήμερα το ΙΚΑ. Το αστείο της υπόθεσης; Πρέπει να κάνω απογραφή στο ΙΚΑ σε νέα επιχείρηση για να προχωρήσω σε προσλήψεις. Ξέρετε ποια ήταν η απάντηση από το ΙΚΑ; Καλά δεν ξέρατε οτι έχουμε απεργία από Δευτέρα; Γιατί δεν τα φτιάχνατε από την Παρασκευή; Ερωτώ λοιπόν εγώ: Αν έχουμε καμμιά επίσκεψη από την επιθεώρηση εργασίας, το πρόστιμο των €63000 (καλά διαβάζετε 10500*6), ποιός θα το πληρώσει;;; Ξεφτίλες! και για να σας προλάβω, η επιθεώρηση δεν δέχεται με τίποτα χειρόγραφο πίνακα, ο ΟΑΕΔ απεργεί επίσης.
image description DC997908072 | Σεπτεμβρίου 16, 2013 12:49 μ.μ. | Reply
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΧΤΕΣ
image description doctor | Σεπτεμβρίου 16, 2013 12:15 μ.μ. | Reply
1000 άτομα έλεγξαν ...102 εταιρείες...
image description TAKHS | Σεπτεμβρίου 16, 2013 1:14 μ.μ. | Reply
ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ-ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ -ΠΟΣΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΛΕΓΧΞΑΝ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΠΙΒΛΗΘΗΣΑΝ????
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο