Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γ. Ντάισελμπλουμ: Έως τον Δεκέμβριο, η συζήτηση για το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας

Γ. Ντάισελμπλουμ: Έως τον Δεκέμβριο, η συζήτηση για το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας

Έως τον Δεκέμβριο αναμένεται η συζήτηση για το χρηματοδοτικό κενό στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα, από το Βίλνιους της Λιθουανίας, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του άτυπου Eurogroup στο Βίλνιους, ο Γ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι η συζήτηση για το ύψος του χρηματοδοτικού κενού στο σημερινό ελληνικό πρόγραμμα, καθώς και το πώς θα καλυφθεί αυτό το κενό, θα μετατεθεί για τον Νοέμβριο ή το αργότερο τον Δεκέμβριο. Αναφερόμενος, εξάλλου, στις έντονες φημολογίες για «νέα προγράμματα» στην ευρωζώνη, ο Γ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι, τους ερχόμενους μήνες, το Eurogroup έχει προγραμματίσει να επανεξετάσει τόσο το πρόγραμμα για τις ισπανικές τράπεζες, το οποίο λήγει τον Δεκέμβριο του 2013, όσο και το ιρλανδικό και το ελληνικό πρόγραμμα. «Ας ελπίσουμε ότι, τους επόμενους δύο μήνες, θα έχουμε λιγότερα κερδοσκοπικά σενάρια και περισσότερο προγραμματισμό και λήψη αποφάσεων» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν, τόνισε ότι, για την Ελλάδα όλα θα εξαρτηθούν από την αξιολόγηση της τρόικας, η οποία θα ξεκινήσει περί τις 17 Σεπτεμβρίου. «Είναι πρόωρο να προσδιορίσουμε το ύψος του χρηματοδοτικού κενού, πριν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας, που ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα» δήλωσε ο Όλι Ρεν.

Εξάλλου, το Eurogroup ενέκρινε την αποδέσμευση 1,5 δισ. ευρώ προς την Κύπρο, ποσό το οποίο αναμένεται να εκταμιευθεί στις 27 Σεπτεμβρίου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM).

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο