Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σύλλογος Λογιστών -Φοροτεχνικών Ελευθ. Επαγγ. Ν. Καβάλας - Επιστολή για το Ε9

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
Σύλλογος  Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών  Ν. Καβάλας
Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)
Αριθμός απόφασης Πρωτοδ. Καβάλας 410/03-12-1999 και αριθμός καταχώρησης 11/21-2-2000

Προς τον Γεν. Γραμματέα Εσόδων κο ΘΕΟΧΑΡΗ ΘΕΟΧΑΡΗ

Κοινοποίηση:
-Υφυπουργό Οικονομικών κο ΓΕΩΡΓΙΟ   ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ
-Γ.Γ.Π.Σ.
-Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Αρ.Πρωτ. 0307/13-09-2013

Θέμα: ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ η ΑΝΑΓΚΗ  ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΩΝ  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ  για  Ε9

Αξιότιμε Κύριε Γενικέ Γραμματέα,
   
Εάν έστω και κατ’ ελάχιστο εκτιμάτε την προσπάθεια του Κλάδου μας για την δημιουργία ενός σωστού περιουσιολογίου πρέπει ΑΜΕΣΑ να γνωστοποιήσετε νέες προθεσμίες ώστε να σταματήσει η χρήση της εφαρμογής του Ε9 από τον κάθε φορολογούμενο που θέλει και πρέπει να διορθώσει ένα χωράφι και ενώ είναι μέσα ψάχνει και τον τίτλο κυριότητας .

Φυσικά πρέπει να βρείτε τρόπο (θα ήταν ανάρμοστο να ζητήσουμε να το δημοσιοποιήσετε) για να δοθεί λύση με τα Ε9 (χειρόγραφα ή μέσω taxis) που υποβλήθηκαν και  «χάθηκαν» για τις μεταβολές των χρήσεων 2008,2009 και ίσως και 2010. Το πρόβλημα σας είναι γνωστό καθώς υπηρετήσατε το δημόσιο συμφέρον και σαν Γραμματέας στην Γ.Γ.Π.Σ.

Το λογικό θα ήταν να ανοίξει το σύστημα από ΣΗΜΕΡΑ για να υποβάλλουμε ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ τα Ε9 για ΟΛΕΣ τις αλλαγές που έγιναν μέχρι και 31/12/12 και να μην «ζητάει» το σύστημα  συγχρόνως έλεγχο, συμπλήρωση και οριστικοποίηση για το σύνολο των ακινήτων καθώς θα χρειασθεί να ξαναμπούμε για έλεγχο των αγροτεμαχίων.

Οι ανωτέρω ενέργειες πρέπει να γίνουν αν το ΥΠΟΙΚΟ επιθυμεί το Φ.Α.Π. του 2013 να βγει σωστό και να μην γίνει χαμός στις Δ.Ο.Υ. όταν τέλος Σεπτεμβρίου.

Είναι εκ του περισσού να σας ενημερώσω ότι το σύστημα μας επιτρέπει να δουλέψουμε μόνον τις μικρές νυκτερινές ώρες. Είναι ολοφάνερο ότι οι φιλότιμες προσπάθειες των τεχνικών της Γ.Γ.Π.Σ. πέφτουν στο κενό. Ανακαλύψτε έγκαιρα το φταίει και διορθώστε το.

Αναφορικά δε με το περιουσιολόγιο αποδεχόμαστε την ανάγκη δημιουργίας του αλλά απαιτείται προθεσμία μηνών, και οι νέες προθεσμίες μέχρι 31/12 πρέπει να ανακοινωθούν ακόμη και σήμερα ώστε να αποσυμφορηθεί η εφαρμογή του Ε9.

Σας παρακαλούμε να μην εκμεταλλεύεστε στην καλή μας θέληση για να εξυπηρετήσουμε τους φορολογούμενους.


Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                      
Νικόλαος Γ. Πατέλης                                                     

Ο  Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης Παναγιωτίδης


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης