Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή του Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ. προς το Υπουργείο Οικονομικών για παράταση υποβολής στοιχείων δήλωσης ακινήτων (Ε9)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σ.Ο.Λ.Ν.Θ.
Δωδεκανήσου 7   
2310-513875  
[email protected]  
www.solnth.gr
 
Δωδεκανήσου 7    
2310-513875   
[email protected]   
www.solnth.gr
                                                      
Θεσσαλονίκη, 13-9-2013

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΙΩΑΝΝΗ

ΘΕΜΑ:  Παράταση υποβολής στοιχείων δήλωσης ακινήτων (Ε9)

Κοινοποίηση: 1) Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη Γεώργιο
2) Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη
3) Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)
4)Taxheaven
5)e-forologia

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η διαρροή πληροφοριών για παράταση υποβολής του εντύπου Ε9 χωρίς αυτή να ανακοινώνεται επίσημα από το Υπουργείο μόνο σύγχυση και επιπλέον προβλήματα δημιουργεί στους φορολογουμένους και στους συναδέλφους Λογιστές – Φοροτεχνικούς που επωμίζονται την διεκπεραίωση της όλης διαδικασίας. Η τήρηση της προθεσμίας είναι εκ των πραγμάτων αδύνατη διότι τα στοιχεία τα οποία ζητούνται είναι πάρα πολλά και δυσκολεύονται οι φορολογούμενοι να τα συλλέξουν. Επιπλέον των ανωτέρω η δυσλειτουργία και η υπερφόρτωση του συστήματος δημιουργεί πολλά προβλήματα στη συμπλήρωση των εν λόγω εντύπων και όταν ακόμα τα στοιχεία είναι συγκεντρωμένα από τον φορολογούμενο. Οι προθεσμίες για τη διεκπεραίωση των υποχρεώσεων των φορολογουμένων θα πρέπει να προσδιορίζονται έτσι ώστε να είναι εφικτές και με την προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας του taxis net.  

Κύριε Υπουργέ,
   
Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των εντύπων Ε9 έως τις 30-11-2013 ή εναλλακτικά μέχρι τις 15-10-2013 να υποβληθούν μόνο οι μεταβολές που έχουν γίνει μέσα στη χρήση 2012 χωρίς ταυτόχρονα να απαιτείται διόρθωση των στοιχείων από τα άλλα ακίνητα του φορολογουμένου και ταυτόχρονα παράταση έως 31-12-2013 για τη συμπλήρωση όλων των στοιχείων των ακινήτων που απαιτούνται.
    
Με εκτίμηση,         
          
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                                    
Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ                                 

Ο Γενικός Γραμματέας    
Θ. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description markos347 | Σεπτεμβρίου 13, 2013 2:45 μ.μ. | Reply
Κύριε υπουργέ έχετε αναρωτηθεί ποιος θα πληρώσει τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής του Ε9? Σίγουρα όχι οι λογιστές και τα λογιστικά γραφεία. Αυτό είναι και θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στο νου σας. Μήπως πιστεύετε ότι φορολογούμενοι έχουν χρήματα για το σκοπό αυτό? Μήπως πιστεύετε ότι θα το ανεχτούν κι αυτό? Να γνωρίζετε ότι η οργή των φορολογουμένων μεγαλώνει...κι όταν στη μέση μπαίνουν οικογένειες και παιδιά, καμία τρόικα δε σταματά κανέναν γονιό, κανέναν πεινασμένο, κανέναν άπορο...είστε στα όρια και είστε εκτός ελέγχου...σταματήστε να μιλάτε/διατάζετε μόνο, κι ακούστε το λαό που εκπροσωπείτε...ο χρόνος δε γυρνά προς τα πίσω και η σταδιοδρομία σας ως πολιτικός ήδη γράφεται...φερθείτε σοφά με κύρος και σεβασμό όπως αρμόζει στη θέση που κατέχετε, αλλιώς δώστε τη θέση σε κάποιον πιο άξιο από σας, κάποιον με περισσότερη όρεξη ή όραμα για αλλαγή. Είναι κρίμα να ταλαιπωρείτε εσάς, εμάς και την τρόικα...έχετε παρατηρήσει ότι κανείς δεν είναι ικανοποιημένος με σας και τις ενέργειες σας? Άλλα υπόσχεστε, άλλα δεσμεύεστε, άλλα θέλετε κι άλλα κάνετε, και το αποτέλεσμα δεν αρέσει σε κανένα απλά το ανεχόμαστε όλοι. Φροντίστε να ικανοποιήσετε τουλάχιστον τους συμπατριώτες σας, γιατί όπως καταλαβαίνετε τα χρόνια που έρχονται είναι δύσκολα, και θα πρέπει να τα βιώσουμε χωρίς εντάσεις και αυξημένες πιέσεις. Νομοθετήστε στα όρια του ανεκτού και της λογικής,

Με σεβασμό κι εκτίμηση προς τους κόπους και τους χρόνους σας,
image description magel | Σεπτεμβρίου 13, 2013 11:12 μ.μ. | Reply
θα αντιδρασει κανεις ή θα το "καταπιουμε" οπως το Ε1 (ερχεται και η μηνιαια συγκεντρωτικη που θα κτυπησει αλυπητα την φοροδιαφυγη). Ολοι οι συλλογοι τωρα αποδεικτυουν την ανυπαρξια τους
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο