Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

ΟΑΕΔ: 3 νέα προγράμματα τον Σεπτέμβριο – ευκαιρίες απασχόλησης για 120.000 νέους το 2014

Μέσα στην εβδομάδα που έρχεται, θα βγει η μία από τις τέσσερις δημόσιες προσκλήσεις για την απασχόληση 10.000 ανέργων υποχρεωτικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, ενώ εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να «βγουν» τρία νέα προγράμματα για την απασχόληση 5.200 ανέργων.

Τα αποτελέσματα της Στατιστικής Αρχής για την ανεργία δεν αποτελούν έκπληξη για τον ΟΑΕΔ, όμως ο διοικητής του Θόδωρος Αμπατζόγλου, μιλώντας στο Capital.gr εκτιμά ότι τελικά οι προσπάθειες θα πιάσουν τόπο και η ανεργία θα μειωθεί. Σύμφωνα με τον διοικητή, τρία νέα προγράμματα θα «τρέξουν» μέσα στον Σεπτέμβρη, ενώ με το ΕΣΠΑ για τους νέους, μέσα στο 2014 σχεδιάζονται ολοκληρωμένες δράσεις για 120.000 άνεργους.

Σύμφωνα με τον κ. ΑΜπατζόγλου, ανάσα, έστω και συγκυριακή θα αποτελέσουν για 50.000 ανέργους τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Μέσω αυτών, θα βρουν απασχόληση για 5 μήνες (έως 6,5 μήνες, κατ’ ανώτατο όριο, στους τομείς ειδικά της Παιδείας) 50.000 άνεργοι. «Μέσα από αυτό το πρόγραμμα επιτυγχάνονται δύο στόχοι: 50.000 άνεργοι θα έχουν για 5 μήνες εργασία (ή 6,5) και ένα εισόδημα που θα τους βγάλει από το τέλμα της αδράνειας καθώς και σημαντικοί τομείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα θα ενισχυθούν» δηλώνει χαρακτηριστικά ο διοικητής, ενώ επισημαίνει ότι όσοι τοποθετηθούν σε αυτές τις θέσεις, θα έχουν κριθεί με βάση «το πλέον αντικειμενικό σύστημα μοριοδότησης». Τη διαδικασία εποπτεύει σε κάθε της βήμα το ΑΣΕΠ.

Μέσα στην εβδομάδα που έρχεται, θα βγει η μία από τις τέσσερις δημόσιες προσκλήσεις για 10.000 ανέργους υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Αυτό που αναμένεται είναι η έγκριση του ΑΣΕΠ για τα κριτήρια με τα οποία θα καταταγούν οι άνεργοι.

Παράλληλα, εντός Σεπτεμβρίου αναμένονται 3 νέα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας για 5.200 ανέργους.

Συγκεκριμένα, οι δύο από τις τρεις δράσεις αφορούν στην επέκταση προγραμμάτων τα οποία κρίθηκαν ως επιτυχή και με βάση τα οποία θα επιδοτηθούν οι προλήψεις 3.200 ανέργων, νέων και πτυχιούχων, καθώς και ατόμων που ανήκουν σε μειονεκτικές ομάδες του πληθυσμού. Η τρίτη δράση θα αφορά στην χορήγηση 10.000 ευρώ, ως ποσό εκκίνησης για τη δημιουργία μικρών, υγιών επιχειρήσεων από 2.000 άνεργους πτυχιούχους.

Στην ερώτηση του Capital.gr σε ποιους κλάδους θα επικεντρωθεί, από το νέο έτος, η προσπάθεια του ΟΑΕΔ , ο κ. Αμπατζόγλου δήλωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα να εκπονηθούν δράσεις που θα στηρίξουν συγκεκριμένους τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως είναι οι κατασκευές, το εμπόριο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Τα επόμενα βήματα αφορούν στην υλοποίηση του προγράμματος «Youth Guarantee», το οποίο συνδυάζει μια σειρά δράσεων, όπως: κατάρτιση, απασχόληση και συμβουλευτική, στην οποία θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη διάρκεια της νέας προγραμματικής περιόδου, και θα προσφέρει ένα συνολικό «πακέτο» 120.000 ευκαιριών ένταξης στην αγορά εργασίας.

 Πηγή: capital.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο