Καταργείται η «ειδική» άδεια χειρισμού Η/Υ των δημοσίων υπαλλήλων

Ανακοινώσεις ΑΑΔΕ - e-ΕΦΚΑ - Υπ.Οικ. - ΔΥΠΑ - Ε.Ένωσης κ.ά.

13 Σεπτέμβριος 2013
Taxheaven.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την κατάργηση, μετά από 24 χρόνια, της «ειδικής» άδειας χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, ανακοίνωσε, χθες, Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του «ΣΚΑΙ».

Η απόφαση αυτή του κ. Μητσοτάκη εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο επαναξιολόγησης του καθεστώτος των αδειών (ηλεκτρονικού υπολογιστή, αναρρωτικών, εξετάσεων για φοιτητές - υπαλλήλους) που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και στόχο έχει τον εξορθολογισμό του πλαισίου των αδειών στο Δημόσιο Τομέα.

Η συγκεκριμένη «ειδική» άδεια θεσπίστηκε με τη με αριθμό 130558 Κοινή Υπουργική Απόφαση, στις 12 Ιουνίου 1989, η οποία στη συνέχεια κυρώθηκε με το Νόμο 1876/1990. Σύμφωνα με τη νομοθετική πρόβλεψη «υπάλληλος ο οποίος χειρίζεται ηλεκτρονικό υπολογιστή και απασχολείται μπροστά σε οθόνη οπτικής καταγραφής για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των πέντε ωρών του ημερήσιου ωραρίου εργασίας δικαιούται μηχανογραφική άδεια, μετά πλήρων αποδοχών, μίας ημέρας ανά δίμηνο».

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά:

«Η άδεια υπολογιστή την οποία δικαιούνταν οι δημόσιοι υπάλληλοι καταργείται, καθώς ανήκει σε μία άλλη εποχή. Σήμερα, στην εποχή της κρίσης, δεν μπορούμε να συντηρούμε αναχρονιστικά προνόμια. Πιστεύω ότι η κατάργηση της συγκεκριμένης άδειας είναι ένα μικρό, αλλά συμβολικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης».