Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μόνο με πιστωτικές κάρτες ή επιταγές η πληρωμή στις εφορίες

Μόνο στις περιπτώσεις που τεχνικοί λόγοι δεν επιτρέπουν την πληρωμή των φόρων στις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ οι φορολογούμενοι θα μπορούν πλέον να πληρώνουν στις εφορίες.

Εγκύκλιος που εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, αναφέρει ότι αυτές οι πληρωμές θα γίνονται στις εφορίες όπου θα εκδίδεται διπλότυπο είσπραξης «χάριν εξυπηρέτησης των φορολογουμένων για την πληρωμή των υποχρεώσεών τους, στις περιπτώσεις αδυναμίας πληρωμής αυτών σε πιστωτικά ιδρύματα ή στα ΕΛΤΑ και μέχρι την ολοκλήρωση ένταξης όλων των πληρωμών σε αυτά».

Ξεκαθαρίζεται πάντως ότι οι πληρωμές με κάρτες θα διενεργούνται στις Εφορίες εφόσον τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων διαθέτουν την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή που παρέχεται από τους Δήμους και εφόσον η Δ.Ο.Υ. υποδοχής έχει ενταχθεί στο νέο TAXIS και έχει λειτουργήσει ως ενοποιημένη μηχανογραφικά με την Δ.Ο.Υ. της οποίας έχει ανασταλεί η λειτουργία.

Αν η πληρωμή γίνει με επιταγές αυτές θα οπισθογραφούνται από υπάλληλο του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων.

Η σχετική Εγκύκλιος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description markos347 | Σεπτεμβρίου 13, 2013 2:28 μ.μ. | Reply
Φροντίστε η ταχύτητα είσπραξης κι επιστροφής χρημάτων να είναι η ίδια. Μόνο αυτό έχω να πω, δε γίνεται να "ξεσκιζόμαστε" στις παρακρατήσεις φόρων, για να έχει το κράτος να κινείτε, και την επιστροφή να τη λαμβάνουμε μετά από 1 ή 1,5 χρόνο. Κι απ' την άλλη να απαιτείτε προσαυξήσεις στην παραμικρή μηναία καθυστέρηση. Υπάρχει και ο συμψηφισμός ο οποίος στον 21ο του πιστωτικού χρήματος είναι αναγκαίος. Προχωρήστε τις επιστροφές των Ν.Π. πολύ πιο γρήγορα, κι ας μην τις καταθέσετε στις εταιρείες, αλλά ενημερώστε τα ΑΦΜ ώστε να μπορούν να συμψηφίζονται οι μηνιαίοι βεβαιωμένοι φόροι με τις αντίστοιχες επιστροφές. Χρεοπιστώσεις λοιπόν, κι διακίνηση χρήματος με το παραμικρό...
Χρεοπιστώσεις ανά ΑΦΜ κι όχι ανά είδος φόρου. Αν κάποιος έχε επιστροφή Φ.Ε. από παρακρατήσεις για π.χ. να μπορεί να το συμψηφίσει με το ΦΠΑ που καλείται να πληρώσει σήμερα και το οποίο πιθανόν δεν έχει εισπραχθεί κατά την υποβολή της περιοδικής ΦΠΑ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο