Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στα 200 δισ. ευρώ οι ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία

Σε τράπεζες της Ελβετίας, που είναι οι κερδισμένοι της φοροδιαφυγής στην Ευρώπη, Έλληνες - άνθρωποι του χρήματος έχουν καταθέσεις περίπου 200 δισ. ευρώ και η Ελλάδα είναι ο χαμένος της φοροδιαφυγής, γράφει η αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» σε σημερινό δημοσίευμά της που ασχολείται με την προχθεσινή μετάδοση του γαλλικού ντοκιμαντέρ «Ωρολογιακή βόμβα φοροδιαφυγή» του Ξαβιέ Αρέλ από το γαλλογερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο «Άρτε».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτεται, μεταξύ άλλων, πως γνωστός γαλλικός βιομηχανικός όμιλος με πολλά δισ. δολάρια ετήσιο κύκλο εργασιών, έχει μεταφέρει την έδρα του για λόγους ευνοϊκής φορολογίας στην Ελβετία, κάτι που κάνουν και άλλες πολυεθνικές εταιρείες και με τον τρόπο αυτό η Γαλλία χάνει σε φόρους περισσότερα από 30 δισ. ευρώ ετησίως.

Αναφορές γίνονται στις υπεράκτιες εταιρείες, για παράδειγμα στα νησιά Κέιμαν, όπου είναι «εγκαταστημένες» σε τετραώροφο κτίριο 18.000 τέτοιες εταιρείες ή στο Ντελαουάρε, όπου οι Αμερικανοί έχουν τη δική τους φορολογική όαση και όπου σε ένα μονοόροφο κτίριο είναι καταχωρισμένες περί τις 285.000 εταιρείες των οποίων οι ιδιοκτήτες παραμένουν μυστικοί.

Οι απώλειες των ΗΠΑ από φοροδιαφυγή υπολογίζονται σε 100 δισ. δολάρια ετησίως, ενώ σε παγκόσμια κλίμακα 21 έως 32 τρισ. δολάρια κρύβονται σε φορολογικούς παραδείσους.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, για την παραγωγή του γαλλικού ντοκιμαντέρ, το οποίο παρουσιάζει και ειρωνικές πτυχές, έχουν γίνει επισταμένες έρευνες, ενώ πρόκειται να επαναληφθεί η μετάδοσή του στις 14 και στις 24 Σεπτεμβρίου.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description doctor | Σεπτεμβρίου 13, 2013 9:14 π.μ. | Reply
Αυθαίρετα όλα τα νούμερα του ρεπορτάζ, χωρίς καμία τεκμηρίωση και παραπομπτή σε στοιχεία (δεν ξέρω τι γράφει το πρωτότυπο κείμενο). Επίσης το range 21-32 τρις είναι απύθμενο. Μιλάμε για τρισεκατομμύρια ευρώ, όχι για στραγάλια. Να θυμίσω ότι το παγκόσμιο ΑΕΠ είναι περίπου 62 τρις δολλάρια.
Τα 200 ή δεν ξέρω πόσα δις στην Ελβετία ξέρουμε ποιοι τα έβγαλαν εκεί. Είναι αυτοί που κυβερνάνε σαράντα χρόνια. Αυτοί και οι φίλοι τους. Κι εσύ τους ψηφίζεις για να μην ....καταρρεύσει η χώρα...
image description ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ | Σεπτεμβρίου 13, 2013 10:30 π.μ. | Reply
Και θα τους ξαναψηφίσει γιά να μή του πάρει ...το σπίτι ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατακαυμένη Ελλάδα.Και οι λίστες αράχνιασαν στα συρτάρια.
image description DC095483630 | Σεπτεμβρίου 13, 2013 11:21 π.μ. | Reply
Ο ....προηγούμενος ΣΥΡΙΖΑ, όντας πιό επαναστατικός απο τον καινούργιο, διέλυσε και έθαψε την χώρα. Φαντάζομαι τις ίδιες σκέψεις έχει και καινούργιος. Πολλές απο τις καταθέσεις στην Ελβετία, έστω και αυθαίρετες σαν νούμερο, ανήκουν στους ανθρώπους και φίλους του παλιού βαθέως ΣΥΡΙΖΑ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο