Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Παράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

Τα συμπεράσματα των νομικών συμβούλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι δεσμευτικά για τους υπουργούς Οικονομικών των 11 κρατών που σχεδιάζουν το επίμαχο μέτρο. Ωστόσο, αναμένεται να δυσχεράνουν τη θεσμοθέτησή του, και πιθανώς θα δρομολογήσουν την αναζήτηση μίας απλούστερης λύσης.

Στόχος του φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών ήταν η άντληση περίπου 35 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως από τα τραπεζικά ιδρύματα, αφότου ο τραπεζικός κλάδος έλαβε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ κρατικής βοήθειας κατά την κρίση του 2007-09.

Ο επίμαχος φόρος υποστηρίζεται από τις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία, αλλά και από την Ελλάδα, την Αυστρία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία, την Εσθονία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία.

Σύμφωνα με τη νομική γνωμοδότηση, ο σχεδιαζόμενος φόρος «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των καρτών μελών όσον αφορά τη φορολόγηση», ενώ παράλληλα είναι ασύμβατος με τις συνθήκες της Ε.Ε., καθώς «παραβιάζει τις φορολογικές δυνατότητες άλλων κρατών μελών που δεν συμμετέχουν στο σχέδιο».

Πηγή: http://www.skai.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description AlanTrap | Σεπτεμβρίου 11, 2013 9:10 π.μ. | Reply
Ε βέβαια , τι δουλειά έχουν τα κράτη να αποφασίζουν ποιοι θα φορολογηθούν , αυτό είναι δουλειά των τραπεζών και των αγορών . Τα κράτη μέσω των κοινοβουλίων απλά θα προσυπογράφουν όπως σωστά κάνουν τόσα χρόνια τις αποφάσεις των αφεντικών .
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο