Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.: Απάντηση σε δημοσίευμα για την πρωτοβουλία μηχανογραφικής διευθέτησης των κρατήσεων

ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου

Με ιδιαίτερη έκπληξη διαπιστώνουμε ότι παρανοήθηκε πλήρως, σε δημοσίευμα ημερήσιας εφημερίδας, η πρωτοβουλία μηχανογραφικής διευθέτησης των κρατήσεων με βάση τους ν. 4024/2011, 4051/2012 και 4093/2012 στο συνολικό ποσό των συντάξεων που μέχρι σήμερα γινόταν μόνο στο ποσό που καταβαλλόταν από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Η ύπαρξη του Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών Συντάξεων που έχει δημιουργηθεί στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε. παρέχει τη δυνατότητα στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αλλά και σε όλους τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, διεκπεραίωσης αυτής της διαδικασίας (επιστροφής ή παρακράτησης) μηχανογραφικά μέσω αναδρομικών ροών.

Η νέα διαδικασία καταργεί τη γραφειοκρατία και διασφαλίζει απόλυτα τον ακριβή υπολογισμό των κρατήσεων στις συντάξεις, χωρίς τη μεσολάβηση χειρόγραφων διαδικασιών.

Κάθε διαφορετική ερμηνεία αυτής της διαδικαστικής αλλαγής δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα και αδικεί το πραγματικό της περιεχόμενο.


ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο