Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γ. Στουρνάρας: Δεν θα ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα

Γ. Στουρνάρας: Δεν θα ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα

Ο υπουργός Οικονομικών στον «ΒΗΜΑ FM»: «Αστεία και επικίνδυνα όσα λέει ο κ. Τσίπρας για το χρέος» - «Χρηματοδοτικό κενό 10,5 δισ. ευρώ τη διετία 2014-2015»

Στα 10,5 δισ. ευρώ προσδιόρισε το χρηματοδοτικό κενό της διετίας 2014-2015 ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον «Bήμα FΜ». «Μετά τον Ιούλιο έχουμε χρηματοδοτικό κενό, μας λείπουν 4,5 δισ. ευρώ για το 2014 και περίπου 5,5 ως 6 δισ. ευρώ για το 2015» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το κενό θα καλυφθεί είτε με δανεισμό από τις αγορές είτε με νέο δάνειο.  

«Απομόνωση σε 10 δευτερόλεπτα»

Απαντώντας σε ερώτημα για τις συνέπειες που θα υπάρξουν αν εφαρμοστεί η πρόταση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα για το χρέος ο κ. Στουρνάρας είπε ότι ο κ. Τσίπρας ομιλεί για  «μονομερή μείωση του χρέους» κάτι που αν συμβεί  «τα επόμενα δέκα δευτερόλεπτα η Ελλάδα θα απομονωθεί πλήρως από την ευρωζώνη». «Αυτά είναι αστεία πράγματα. Είναι επικίνδυνα πράγματα να λέγονται από αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» σχολίασε.

Για το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών (ΕΑΣ και ΕΛΒΟ) και της ΛΑΡΚΟ ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι η ελληνική θέση είναι να γίνει «εκκαθάριση εν λειτουργία, να μείνουν ζωντανές επιχειρήσεις». Για το ίδιο θέμα δεν απέκλεισε απολύσεις. «Αυτά τα θέματα τα κουβεντιάζουμε» είπε.

Για το πετρέλαιο θέρμανσης ο κ. Στουρνάρας παρέπεμψε την όποια συζήτηση για μείωση φόρου στο μέλλον όταν τελειοποιηθούν τα συστήματα που βεβαιώνουν ότι ελέγχεται απόλυτα το λαθρεμπόριο.

«Κανένα δημοσιονομικό μέτρο»
΄
 Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι θα επιβληθεί «κανένα μέτρο δημοσιονομικού χαρακτήρα» και μίλησε μόνο για «διαρθρωτικά μέτρα σωστά και λαϊκά που θα μειώσουν τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας και θα βελτιώσουν την ποιότητα του δημοσίου τομέα».

Ο κ. Στουρνάρας διέψευσε, τέλος, κατηγορηματικά δημοσιεύματα που μιλούν για «ξαφνικό θάνατο» του ΟΣΕ στα πρότυπα της ΕΡΤ.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο