Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η αποτυχία του Φ.Π.Α. στην εστίαση «καίει» τη μείωση του Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο;

Όπως δήλωσε την Κυριακή από τη ΔΕΘ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Ορατό είναι το ενδεχόμενο η αποτυχία του μέτρου της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% να «κάψει» τις κυβερνητικές προσπάθειες για να «περάσει» στην τρόικα η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Όπως αναγνώρισε την Κυριακή από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. «Αν είχε αποδώσει, θα είχαμε κι ένα διαπραγματευτικό χαρτί για τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο στην ομιλία του στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενώ επισήμανε ότι το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος θα πάει στην ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και των ενστόλων, για τον ΕΦΚ ανέφερε «θα δούμε» πόσο θα είναι το πλεόνασμα.

Αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας το Σάββατο φάνηκε να κλείνει την πόρτα σε μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, κάνοντας αποκλειστικά λόγο για διεύρυνση των κριτηρίων για τη χορήγηση του σχετικού επιδόματος.

Πηγή: http://www.skai.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description doctor | Σεπτεμβρίου 9, 2013 9:26 π.μ. | Reply
Ποιο πρωτογενές πλεόνασμα ρε αλήτες που χρωστάτε 5 δις στον κόσμο και δεν εξηγείτε στον κόσμο ότι το πρωτογενές πλεόνασμα που υπάρχει στη φαντασία σας θα πρέπει να είναι ένα ευρώ πάνω από τους τόκους που είναι περίπου 5 δις και φυσικά δεν μειώνεται το χρέος. Αντιθέτως αυξάνεται ως λόγος χρέους προς ΑΕΠ αφού το ΑΕΠ έχει πέσει 25% και το χρέος είναι σχεδόν το ίδιο με το 2010.
Αφήστε τις βλακείες και πείτε στον κόσμο την αλήθεια διότι η ανεξέλεγκτη χρεωκοπία που έρχεται θα είναι το κάτι άλλο.
image description doctor | Σεπτεμβρίου 9, 2013 10:23 π.μ. | Reply
"[...]η κυβέρνηση δια στόματος Σταϊκούρα επιμένει ότι στο 7μηνο υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης των 2,6 δις ευρώ. Βέβαια σε ψιλά γράμματα λένε όχι σε ταμειακή βάση, αλλά με βάση τα δεδουλευμένα. Τι σημαίνει αυτό; Κάτι πολύ απλό. Σε ταμειακή βάση είναι όταν κοιτάς τι έχεις στο ταμείο σου την συγκεκριμένη στιγμή. Σε δεδουλευμένη βάση είναι όταν συνυπολογίζεις και όσα πρόκειται να εισπράξεις, χωρίς ακόμη να τα έχεις στο ταμείο. Όταν π.χ. κλείσει μια σύμβαση η κυβέρνηση που προβλέπει ένα συγκεκριμένο ποσό εσόδων, που θα καταβληθούν σε μερικούς μήνες, μπορεί να το καταγράψει ως εξής: σε ταμειακή βάση δεν θα εγγράψει τίποτε γιατί δεν έχει εισπράξει από την σύμβαση. Σε δεδουλευμένη βάση θα εγγράψει το συγκεκριμένο ποσό σαν να το έχει εισπράξει. Η κυβέρνηση ακολουθεί αυτή την τακτική στα έσοδά της, αλλά όχι στα έξοδά της κι έτσι μπορεί να εμφανίσει ότι αποτέλεσμα θέλει.

Αν όντως το πρωτογενές πλεόνασμα των 2,6 δις ευρώ ήταν πραγματικό, τότε γιατί η κυβέρνηση προχώρησε μέσα στο κατακαλόκαιρο σε δημοπρασίες εντόκων γραμματίων, 26 εβδομάδων αξίας πάνω από 2,6 δις ευρώ (9/7 για 1.625 εκατ. ευρώ, 6/8 για 812,5 εκατ. ευρώ, 3/9 για 1.137,5 εκατ. ευρώ) και 13 εβδομάδων συνολικής αξίας σχεδόν 3 δις ευρώ (16/7 για 1.625 εκατ. ευρώ και 13/8 για 1.300 εκατ. ευρώ); Με δεδομένη μάλιστα την εκταμίευση και των 4,5 δις ευρώ από EFSF και ΔΝΤ στις 29-30 Ιουλίου. Με άλλα λόγια μέσα στο κατακαλόκαιρο και παρά τη δόση, η ελληνική κυβέρνηση έτρεξε να δανειστεί επιπλέον άλλα 5,6 δις ευρώ μέχρι σήμερα. Σύνολο δανεισμού μέσα στο τελευταίο δίμηνο 10,1 δις ευρώ. Κατά τ’ άλλα η κυβέρνηση έχει το θράσος να ανακοινώνει πρωτογενές πλεόνασμα για το 7μηνο του 2013".
http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2013/09/blog-post_5.html
image description broster | Σεπτεμβρίου 9, 2013 10:45 π.μ. | Reply
Συγνώμη κιόλας .... Αλλά πως είδαν ότι απέτυχε το μέτρο μιας και οι δηλώσεις ΦΠΑ είτε Β (που υποβάλλονται από 10/13) είτε Γ κατηγορίας που υποβάλλονται από μέσα Σεπτεμβρίου και μετά ???? Και το είδε ο κ.Βενιζέλος ???? Αισχρό ψεύδος και πάνε απλά να δικαιολογήσουν τη κατάντια τους ..... Και βέβαια ήταν σίγουρο ότι το μέτρο θα αποτύχει , απλά το έκαναν για να λένε αυτά που λέει ο κ.Βενιζέλος .....
image description agamemnon | Σεπτεμβρίου 9, 2013 10:01 π.μ. | Reply
Πότε πρόλαβε να αποτύχει το μέτρο; Στις 20/09 θα υποβάλλουν ΦΠΑ οι επιχειρήσεις εστίασης με διπλογραφικά βιβλία, στις 20/10 όσες τηρούν απλογραφικά. Μαγική σφαίρα συμβουλεύονται;
image description asteras5 | Σεπτεμβρίου 9, 2013 11:17 π.μ. | Reply
Πείτε τα ρε broster και agamemnon. Νομίζουν ότι μιλούν σε άσχετους? Αλλά άσχετος είναι ο κύριος αντιπρόεδρος που μιλάει για αποτυχία χωρίς να έχει υποβληθεί ούτε μία δήλωση ακόμη ΦΠΑ....
image description IDO | Σεπτεμβρίου 9, 2013 12:31 μ.μ. | Reply
Το μέτρο απέτυχε πανηγυρικά πριν εφαρμοστεί, από κανάλι σε κανάλι γύριζαν όλοι και "διαφήμιζαν" την αποτυχία του.

Αυτό που ξέρω είναι ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε μεγάλο Μπαμ ...

Ο Θεός βοηθός ...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο