Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στοιχεία για καταθέσεις άνω των 50.000 δολαρίων θα δίνει η Ελλάδα στις Η.Π.Α.

Στοιχεία για καταθέσεις άνω των 50.000 δολαρίων θα δίνει η Ελλάδα στις ΗΠΑ

Αλλάζει η διμερής διακρατική φορολογική σύμβαση

Στοιχεία για καταθέσεις άνω των 50.000 δολαρίων θα δίνει η Ελλάδα στις ΗΠΑ


Την προετοιμασία για την τροποποίηση της διμερούς διακρατικής φορολογικής σύμβασης του 1953 μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει η Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών.

Το κείμενο που θα τροποποιήσει το Νομοθετικό Διάταγμα 2548/1953 περί αποφυγής της διπλής φορολογίας μεταξύ ΗΠΑ – Ελλάδας το καταρτίζει ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων υπό την εποπτεία της Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων που υπάγεται απευθείας στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα.

Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Οικονομικών θα υπογράψουν συμφωνία για την αποκάλυψη πληροφοριών σχετικά με καταθέσεις Αμερικανών σε ελληνικές τράπεζες που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2014. Αυτή θα επιτρέπει στα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να πληροφορούν τις υπηρεσίες των ΗΠΑ για καταθέσεις Αμερικανών πολιτών άνω των 50.000 δολαρίων.

Σήμερα οι οικονομικές σχέσεις της Ελλάδος με τις ΗΠΑ διέπονται από σειρά διμερών συμφωνιών που ρυθμίζουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε επί μέρους τομείς, όπως:

- Συμφωνία Φιλίας, Εμπορίου και Ναυτιλίας του 1951.

- Συμφωνία για την αποφυγή διπλής φορολογίας του 1950, κυρωθείσα με το Ν.Δ. 2548/53.

- Συμφωνία αμοιβαίας προώθησης και προστασίας επενδύσεων του 1952.

- Συμφωνία περί αεροπορικών μεταφορών του 1991.

-Συμφωνία αμοιβαίας διοικητικής αρωγής μεταξύ τελωνειακών διοικήσεων Ελλάδος – ΗΠΑ.

-Συμφωνία Οικονομικής, Επιστημονικής και Τεχνολογικής, Εκπαιδευτικής και Μορφωτικής Συνεργασίας, η οποία κυρώθηκε το 1991.

-Τις διατάξεις του ΠΟΕ στον οποίο μετέχουν και οι δύο χώρες.

-Τις συμφωνίες εμπορικού περιεχομένου που έχει συνάψει η ΕΕ με τις ΗΠΑ, οι οποίες δημιουργούν το πλαίσιο της Κοινής Εμπορικής Πολιτικής της ΕΕ.

Πηγή News.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο