Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σε Π.Δ. οι διοικητικές διαδικασίες για τις εντός 30 ή 60 ημερών πληρωμές των τιμολογίων του Δημοσίου

Για να μη συσσωρεύονται ληξιπρόθεσμα χρέη προς τους ιδιώτες

Προεδρικό Διάταγμα που θα περιγράφει τις νέες διοικητικές διαδικασίες που χρειάζονται οι Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου για την εκτέλεση των πληρωμών του Δημοσίου, ώστε να μη συσσωρεύονται ληξιπρόθεσμα χρέη προς τους ιδιώτες θα υποβάλλει προς έλεγχο στο Συμβούλιο της Επικρατείας το υπουργείο Οικονομικών.

Σημειώνεται πως η Ελλάδα έχει μεταφέρει στο Εθνικό Δίκαιο την Κοινοτική Οδηγία 2011/7/ΕΕ για τις Καθυστερήσεις Πληρωμών με τον νόμο 4152/2013 παράγραφος ζ, η οποία προβλέπει πως από την 16η Μαρτίου 2014 η πληρωμή των τιμολογίων του Δημοσίου θα γίνεται εντός 30 ημερών ή εντός 60 ημερών σε κάποιες περιπτώσεις, διαφορετικά ο πολίτης, η επιχείρηση ή ο φορέας θα μπορεί να αξιώσει τόκο υπερημερίας.

Το υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε τον εξορθολογισμό της τρέχουσας διαδικασίας μεταφέροντας την ευθύνη για την εκτέλεση των πληρωμών από τις εφορίες στις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου, ωστόσο η τρόικα ζητά από την Κυβέρνηση να επιφέρει πρόσθετες αλλαγές στα πληροφοριακά συστήματα και στις διοικητικές διαδικασίες ώστε να επιτρέπει οι εντολές πληρωμής και τα συνοδευτικά έγγραφα από τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου να εγκρίνονται και να γίνονται αποδεκτά ηλεκτρονικά. Στο ίδιο πλαίσιο η τρόικα έχει ζητήσει αλλαγές στην λειτουργία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ώστε οι έλεγχοι του να διεκπεραιώνονται πιο γρήγορα.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο