Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εκκαθάριση εν λειτουργία για τα Κλωστήρια Πρεβέζης

Tην έναρξη των διαδικασιών για την υπαγωγή των Κλωστηρίων Πρεβέζης σε καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία (46Α) ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής....

Tην έναρξη των διαδικασιών για την υπαγωγή των Κλωστηρίων Πρεβέζης σε καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία (46Α) ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Γερ. Γιακουμάτος στη σύσκεψη με το σωματείο της επιχείρησης. Για το υπουργείο προϋπόθεση αποτελεί η διατήρηση των θέσεων εργασίας από τον νέο αγοραστή.

Οι ανακοινώσεις

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υφυπουργού, τις ενέργειες προς το Εφετείο θα κινήσουν η Εθνική Τράπεζα και το σωματείο με κατάλληλη νομική υποστήριξη.

Για τους εργαζομένους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, ο κ. Γιακουμάτος ανακοίνωσε τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας για δώδεκα μήνες, την επανακατάρτιση των εργαζομένων σε συνδυασμό με ημερήσιο επίδομα 30-32 ευρώ και τη διανομή βιβλίων (σχολικών) μέσω της Εργατικής Εστίας.

Προς διαβούλευση

Την επόμενη εβδομάδα δίδεται προς διαβούλευση το σχέδιο νόμου για το Ταμείο Αλληλεγγύης. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού, το Ταμείο θα καλύπτει κλάδους με σοβαρά προβλήματα, όπως η κλωστοϋφαντουργία και η καπνοβιομηχανία, εφόσον σε αυτούς σημειώνεται διπλάσιο ποσοστό ανεργίας από το μέσο εθνικό.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο ΣΕΒ και η ΓΣΕΕ έχουν εκφράσει αρνητική θέση για τη σύσταση του Ταμείου ως ανεξάρτητου φορέα. Ζητούν την ένταξή τους στον ΟΑΕΔ και επιθυμούν να έχουν τη διαχειριστική του ευθύνη.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο