Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εκκαθάριση εν λειτουργία για τα Κλωστήρια Πρεβέζης

4 Οκτώβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Tην έναρξη των διαδικασιών για την υπαγωγή των Κλωστηρίων Πρεβέζης σε καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία (46Α) ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής....

Tην έναρξη των διαδικασιών για την υπαγωγή των Κλωστηρίων Πρεβέζης σε καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία (46Α) ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Γερ. Γιακουμάτος στη σύσκεψη με το σωματείο της επιχείρησης. Για το υπουργείο προϋπόθεση αποτελεί η διατήρηση των θέσεων εργασίας από τον νέο αγοραστή.

Οι ανακοινώσεις

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υφυπουργού, τις ενέργειες προς το Εφετείο θα κινήσουν η Εθνική Τράπεζα και το σωματείο με κατάλληλη νομική υποστήριξη.

Για τους εργαζομένους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, ο κ. Γιακουμάτος ανακοίνωσε τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας για δώδεκα μήνες, την επανακατάρτιση των εργαζομένων σε συνδυασμό με ημερήσιο επίδομα 30-32 ευρώ και τη διανομή βιβλίων (σχολικών) μέσω της Εργατικής Εστίας.

Προς διαβούλευση

Την επόμενη εβδομάδα δίδεται προς διαβούλευση το σχέδιο νόμου για το Ταμείο Αλληλεγγύης. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού, το Ταμείο θα καλύπτει κλάδους με σοβαρά προβλήματα, όπως η κλωστοϋφαντουργία και η καπνοβιομηχανία, εφόσον σε αυτούς σημειώνεται διπλάσιο ποσοστό ανεργίας από το μέσο εθνικό.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο ΣΕΒ και η ΓΣΕΕ έχουν εκφράσει αρνητική θέση για τη σύσταση του Ταμείου ως ανεξάρτητου φορέα. Ζητούν την ένταξή τους στον ΟΑΕΔ και επιθυμούν να έχουν τη διαχειριστική του ευθύνη.

Πηγή Καθημερινή



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης