Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στάση εργασίας αύριο στις τράπεζες

Αρχικά στάση εργασίας, αναμονή πέντε ημερών και ακολούθως, με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν εξελίξεις, κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν χθες οι εκπρόσωποι των τραπεζοϋπαλλήλων....

Αρχικά στάση εργασίας, αναμονή πέντε ημερών και ακολούθως, με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν εξελίξεις, κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν χθες οι εκπρόσωποι των τραπεζοϋπαλλήλων.

Οι συνδικαλιστές της ΟΤΟΕ κρατούν ανοικτές τις γέφυρες επικοινωνίας με τους τραπεζίτες αν και θεωρούν ότι με ευθύνη των τραπεζών οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις για την κλαδική σύμβαση εργασίας.
Χθες, κατά τη συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου ελήφθη η απόφαση για πραγματοποίηση αύριο 4ωρης στάσης εργασίας.

Οι τράπεζες, λοιπόν, θα παραμείνουν κλειστές αύριο από τις 11:15 έως τις 15:15, ενώ η ΟΤΟΕ θα συμμετάσχει στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο. Ως προκύπτει από τη σχετική απόφαση της ΟΤΟΕ τα ταμεία των τραπεζών θα κλείσουν στις 10:30, ενώ για τις 11:45 έχει προγραμματιστεί η προσυγκέντρωση των τραπεζοϋπαλλήλων έξω από τα γραφεία της ΟΤΟΕ.


Αμεσα, πάντως, θα γίνει συνδικαλιστική παρέμβαση σε όλες τις τραπεζικές υπηρεσίες που παρανομούν, παραβιάζοντας το ωράριο, ενώ θα λάβει χώρα και εκτεταμένη ενημέρωση των τραπεζοϋπαλλήλων και της κοινής γνώμης. Αν αυτές οι ενέργειες δεν κάμψουν την εργοδοτική πλευρά, τότε θα αποφασιστούν απεργιακές κινητοποιήσεις. Τις σχετικές αποφάσεις θα λάβει το γενικό συμβούλιο που γι αυτόν τον σκοπό θα συνεδριάσει την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη.


Η ΟΤΟΕ καλεί τους εκπροσώπους των τραπεζών να σταματήσουν την αδιάλλακτη στάση, να προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις και να ανταποκριθούν στην πρόταση της ΟΤΟΕ, που οδηγεί στην υπογραφή μιας ικανοποιητικής ΣΣΕ του κλάδου.
Τέλος, καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να παρέμβει ενάντια στην αδιαλλαξία των τραπεζιτών, τους οποίους πρέπει να καλέσει να σταματήσουν τις προκλήσεις και να ανταποκριθούν θετικά και εποικοδομητικά στις προτάσεις της ΟΤΟΕ.
Kέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο