Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επέκταση των συμψηφισμών μεταξύ Δημοσίου και φορολογουμένων

Επέκταση των συμψηφισμών μεταξύ Δημοσίου και φορολογουμένων


Τι ανακοίνωσε ο Γ. Στουρνάρας στην πρώτη συνεδρίαση του γνωμοδοτικού συμβουλίου

Την επέκταση των συμψηφισμών μεταξύ Διοίκησης και φορολογουμένων, αλλά και την υιοθέτηση νέων ηλεκτρονικών συστημάτων για τη φορολογική συμμόρφωση προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας μιλώντας σήμερα στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Η διοικητική αναδιοργάνωση και η αναμόρφωση της φορολογικής διοίκησης και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης συνεδρίασης του γνωμοδοτικού συμβουλίου της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα και με τη συμμετοχή του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη και του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη.

Ο κ. Στουρνάρας, κατά την εισήγησή του, υπογράμμισε την ανάγκη για περαιτέρω αλλαγές στη νομοθεσία και τις δομές της φορολογικής διοίκησης, προκειμένου να καταστεί αποτελεσματική και έδωσε έμφαση στην απλοποίηση των διαδικασιών προς όφελος των πολιτών. Ο υπουργός, ζήτησε από το γνωμοδοτικό συμβούλιο τριμηνιαίες εκθέσεις σε σχέση με την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου της φορολογικής διοίκησης, την επίτευξη των στόχων, τις τυχόν παρατηρούμενες αποκλίσεις από τους στόχους, τις ευκαιρίες που εντοπίζονται και θα έπρεπε να αξιοποιηθούν, τους κινδύνους που εγκυμονούν λόγω λανθασμένων πρακτικών, καθώς και τις διορθωτικές ενέργειες για την επίτευξη του σχεδίου.

Δείτε αναλυτικά το δελτίο τύπου για την Συνεδρίαση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου ΓΓΔΕ και τα  σημεία εισήγησης του Υπουργού οικονομικών Κου Στουρνάρα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο