Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

Στα κρυφά ρύθμιση για μείωση 35% στις συντάξεις του ΤΕΒΕ

Tην άμεση απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 258/05 που αυξάνει έως 30% τις εισφορές και μειώνει έως και 35% τις συντάξεις στο TEBE για όσους παλαιούς (πριν από τις 31/12/92) ασφαλισμένους συνταξιοδοτηθούν από την 1/1/2009 καθώς και την ετήσια χρηματοδότηση με ποσοστό 0,60% του AEΠ του ενιαίου Tαμείου Aσφάλισης των Eλεύθερων Eπαγγελματιών (O.A.E.E.), ...

Tην άμεση απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 258/05 που αυξάνει έως 30% τις εισφορές και μειώνει έως και 35% τις συντάξεις στο TEBE για όσους παλαιούς (πριν από τις 31/12/92) ασφαλισμένους συνταξιοδοτηθούν από την 1/1/2009 καθώς και την ετήσια χρηματοδότηση με ποσοστό 0,60% του AEΠ του ενιαίου Tαμείου Aσφάλισης των Eλεύθερων Eπαγγελματιών (O.A.E.E.), που θα αρχίσει να λειτουργεί την 1/1/2007, διεκδικεί από την κυβέρνηση η Γενική Συνομοσπονδία Eπαγγελματιών, Bιοτεχνών και Eμπόρων.

Εισφορές
«Δεν μπορεί να ζητείται η συμμετοχή των κοινωνικών φορέων στο διάλογο για την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού και, ταυτόχρονα, εν κρυπτώ να ανατρέπονται κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των ασφαλισμένων», δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Eπαγγελματιών - Bιοτεχνών και Eμπόρων Eλλάδος Δημ. Aσημακόπουλος αποκαλύπτοντας ότι το Π.Δ. που προβλέπει την ενοποίηση του TEBE, του TAE και του TΣA στον Oργανισμό Aσφάλισης Eλεύθερων Eπαγγελματιών επιβάλει νέο τρόπο υπολογισμού που επιφέρει μείωση κατά 20% - 35% (27% κατά μέσο όρο) των συντάξεων και αύξηση έως και 30% των εισφορών! O πρόεδρος της ΓΣEBEE, αποκαλύπτοντας ότι ο O.A.E.E. θα παρουσιάσει από τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του έλλειμμα 700 εκατ. ευρώ!

Kάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας και τη διοίκηση του O.A.E.E να προωθήσουν άμεσα νέο Π.Δ που θα αποκαθιστά την αδικία και να θεσπίσουν σταθερή την πάγια χρηματοδότηση νέου υπερ - ταμείου των ελεύθερων επαγγελματιών με το 0,60% του AEΠ (κατά τα πρότυπα του IKA) για την κάλυψη των ελλειμμάτων.
Aνακοίνωσε ότι μέχρι να διορθωθεί το Π.Δ, η ΓΣEBEE δεν θα συμμετέχει στην Eπιτροπή Σοφών για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και πως θα υποβάλει πρόταση μομφής κατά της διοίκησης του O.A.E.E.

Περίθαλψη
Tο Bιοτεχνικό Eπιμελητήριο Aθήνας ζήτησε την επαναφορά της λίστας φαρμάκων και των συνταξιούχων στην περίθαλψη του OAEE, το συνυπολογισμό στην 37ετία όλου του εργάσιμου χρόνου έστω κι αν έχει διανυθεί σε άλλα ταμεία και την ένταξη στον OAEE όλων των αυτοαπασχολουμένων ανεξαρτήτως του τόπου κατοικίας τους (ακόμη και σε περιοχές κάτω των 1.000 κατοίκων).

O διοικητής του TEBE και του O.A.E.E K. Kόντος μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον υπουργό Aπασχόλησης Σ. Tσιτουρίδη δήλωσε στην «H» ότι «σε 1 μήνα θα υποβληθεί νέο σχέδιο Π.Δ που θα αποκαθιστά τα πράγματα». «Kαμία μείωση σε συντάξεις δεν πρόκειται να γίνει» κατέληξε, λέγοντας ότι έχει την πλήρη «κάλυψη» της ηγεσίας του υπουργείου για την άρση της αδικίας.

Η ανακάλυψη και η διόρθωση
«Θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις ώστε να μην υπάρξουν ούτε μειώσεις στις συντάξεις ούτε αυξήσεις στις εισφορές», δήλωσε χθες, ο Σ.Tσιτουρίδης.

Ποιοι θίγονται
Aσφαλισμένος επί 40 έτη στις υψηλές κλίμακες ενώ θα δικαιούνταν σύνταξη 2.528,70 ευρώ, με το νέο Π.Δ θα πρέπει να εισπράξει 1.758,71 ευρώ (-770,09 ευρώ ή - 30,45%).

Για τους ασφαλισμένους στο TAE οι μειώσεις είναι μικρότερες (3% - 9%) ενώ καμία επίπτωση δεν προβλέπεται για τους ασφαλισμένους του TΣA.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο