Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Σ.Α.Λ- Φ.Ν. ΧΑΝΙΩΝ - Κινητοποίηση για το πρόβλημα των "εκπρόθεσμων" φορολογικών δηλώσεων

Προς:
Μέλη και μη μέλη του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Ν. Χανίων.

Κοινοποίηση:
Π.Ο.Φ.Ε.Ε. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών)
Όλους τους Συλλόγους της Χώρας.


Θέμα: Κινητοποίηση για το πρόβλημα των "Εκπρόθεσμων" Φορολογικών Δηλώσεων.

Συνάδελφοι,
Κατά την σημερινή συνεδρίαση του Δ/Σ του Συλλόγου μας για το θέμα των «εκπρόθεσμων» δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων αποφασίσθηκαν τα κάτωθι:

Κίνηση 1η:
Συμμετέχουμε άμεσα στην ηλεκτρονική αποθήκευση (όχι υποβολή) στο taxis net όλων των δηλώσεων που έχουν μείνει στα γραφεία μας. Με αυτόν τον τρόπο θα αποδείξουμε ότι οι δηλώσεις που είναι στον αέρα δεν είναι 10 και 20 χιλιάδες Πανελληνίως – όπως διατείνονται οι… τεχνοκράτες - αλλά πολλαπλάσιες αυτών. Με αυτόν τον τρόπο η Ομοσπονδία - και γενικά όσοι επιθυμούν πραγματικά να βοηθήσουν τους Φοροτέχνες Λογιστές - θα μπορούν να έχουν αποδείξεις για την κατάστασης που επικρατεί.
Προσοχή: Δεν αποθηκεύουμε μόνον τις δηλώσεις που έχουμε έτοιμες (και δεν προλάβαμε να τις υποβάλλουμε μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας) αλλά και τις δηλώσεις που έχουν μεγάλες εκκρεμότητες, αποθηκεύοντας τις έστω και με διόρθωση του πίνακα των στοιχείων του φορολογουμένου.
Στόχος μας είναι να μπορεί να φανεί ΑΜΕΣΑ, ο ακριβής αριθμός των εκκρεμών δηλώσεων.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μέλη ή μη μέλη του συλλόγου μας για άμεση αντίδραση σύμφωνα με τα παραπάνω. Αν γίνεται την Δευτέρα το πρωί να είναι όλες οι εκκρεμείς δηλώσεις μας – χωρίς καμία εξαίρεση- αποθηκευμένες στο Taxis, έστω και ας δεν είναι ολοκληρωμένες.

Κίνηση 2η:
Καλούμε όλους τους συλλόγους της Χώρας να συμπλεύσουν σε αυτήν την δράση η οποία έχει ανακοινωθεί ήδη από την Ομοσπονδία. Για αυτόν τον λόγο το κείμενο αυτό θα αποσταλθεί με μειλ σε όλους τους συλλόγους αλλά και στην Ομοσπονδία. Τους καλούμε σε μια οριζόντια επικοινωνία με στόχο να αλληλοϋποστηρίζεται - ταυτόχρονο από όλους τους συλλόγους της Ελλάδας - οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την προστασία της αξιοπρέπειας στην εργασία μας.

Κίνηση 3η:
Καλούμε την Ομοσπονδία, να υποστηρίξει αυτήν την προσπάθεια, την οποία ήδη έχει εξαγγείλει, έστω και αν αυτά έπρεπε να έχουν γίνει από καιρό και όχι όταν πια οι τεχνοκράτες έχουν κάνει την δουλειά τους.
Πρέπει οπωσδήποτε στην πρότασή της να προσθέσει άμεσα και ημερομηνία λήξης της αποθήκευσης των δηλώσεων αυτών. Να ορίσει για παράδειγμα την 15η Σεπτεμβρίου (ημέρα Κυριακή) ως ημερομηνία όπου όσες δηλώσεις έχουν αποθηκευτεί να επιδιώξει (σ.σ. η Ομοσπονδία) να θεωρηθούν εμπρόθεσμες και να υποβληθούν (με ένα κλικ) από την επόμενη ημέρα της 16η Σεπτεμβρίου (ημέρα Δευτέρα) έως την 20η Σεπτεμβρίου (ημέρα Παρασκευή, άρα οριστική λήξη ξημερώματα Δευτέρας 23ης Σεπτεμβρίου)
Για να γίνει αυτό πρέπει η Ομοσπονδία να έρθει άμεσα σε τηλεφωνική επικοινωνία (εντός διημέρου) με έναν – έναν τους Προέδρους των Συλλόγων όλων των Νομών της Χώρας ώστε οι τελευταίοι να πιέσουν ΑΜΕΣΑ τα μέλη τους στην αποθήκευση των δηλώσεων.

Κίνηση 4η:
Καλούμε τους συναδέλφους (μέλη και μη μέλη) του Συλλόγου μας να αποστείλουν μέχρι την Δευτέρα το πρωί (ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ) τις εκκρεμότητες τους με μειλ ώστε να έχουμε αντιπαραβολή αυτών που θα ανακοινώσει το Υπουργείο (σ.σ. το πλήθος των δηλώσεων που θα μας πει ότι είναι σε αποθήκευση).
Μπορεί άλλοι να έχουν εμπιστοσύνη σε αυτούς. Εμείς δεν έχουμε.
Καλούμε τους συναδέλφους να μην αμελήσουν να το κάνουν μέχρι την Δευτέρα. Αν κάποιος συνάδελφος έχει μία ή δύο δηλώσεις και σκεφτεί «και τι έγινε για δύο δηλώσεις, σιγά μην δείξω άσχημη εικόνα για το γραφείο μου στέλνοντας στον σύλλογο τις εκκρεμότητες μου», τότε, αυτόματα έχει μεταβεί από την συλλογική σκέψη στην ατομική, από το εμείς στο εγώ, από την ελπίδα στο αδιέξοδο
Οι συνάδελφοι πρέπει να σταλούν στον σύλλογο τα εξής στοιχεία (με mail στον σύλλογο):
Α. Ονοματεπώνυμο λογιστή: ……………….
Β. Πλήθος δηλώσεων αποθηκευμένων στο Taxis ……………..
Γ. Πλήθος δηλώσεων που δεν έχω προλάβει να αποθηκεύσω στο taxis και θα το κάνω άμεσα: …………………………
Τα στοιχεία αυτά θα προστατευθούν με ευθύνη του ΔΣ και θα αποσταλούν συγκεντρωτικά (χωρίς ονόματα) στην Ομοσπονδία.
Καλούμε και τους υπόλοιπους συλλόγους της Χώρας να ακολουθήσουν την πρόταση της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. (καταγραφή των εκκρεμοτήτων στους συλλόγους) ώστε να ξέρουμε εκ των έσω την πραγματικότητα. Τα δεδομένα που θα εξάγουν όλοι οι σύλλογοι θα αποσταλούν στην Ομοσπονδία ώστε αυτή να έχει συγκεντρωτικά αποτελέσματα της Χώρας.
Έτσι δεν θα μπορεί το Υπουργείο να κάνει δημιουργική λογιστική πάνω σε λογιστές….

Κίνηση 5η:
Καλούμε τους συναδέλφους (μέλη και μη μέλη) του Συλλόγου μας να δηλώσουν άμεσα με μειλ στον σύλλογο μας την διάθεσή τους να βοηθήσουν τους υπόλοιπους συναδέλφους που έχουν μείνει με εκκρεμότητες. Η κατάσταση με τα ονόματα που θα δηλώσουν συμμετοχή στην αλληλεγγύη αυτή, θα αποσταλούν (με στοιχεία επικοινωνίας) στα μέλη που έχουν εκκρεμότητες ώστε να συνεννοηθούν για την συνεργασία αλληλεγγύης.

Το επιδιωκόμενο:
Μια κοινή στάση αλληλεγγύης στην προσπάθεια διάσωσης της αξιοπρέπειας στην εργασία μας. Καλή συνέχεια.

Υ.Γ. Η στάση μας σε περίπτωση αρνητικής έκβασης στην προσπάθεια μας θα ανακοινωθεί στον σωστό χρόνο.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description stavrosmix | Σεπτεμβρίου 6, 2013 9:00 π.μ. | Reply
δε θα σταθω στην ουσια των γραφομενων ( μας εχει συνηθισει ο συλλογος των χανιων σε ευστοχες και ουσιαστικες παρεμβασεις ) αλλα στο οτι πρωτη φορα ειδα σε τιτλο τη λεξη '' κινητοποιηση''.
το πιο σημαντικο κομματι θεωρω ειναι '' το επιδιωκομενο''. σας ευχαριστουμε
image description nikmet | Σεπτεμβρίου 6, 2013 10:48 π.μ. | Reply
Μπράβο ρε ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ απ' τα Χανιά. Είστε λεβέντες. Να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο με όποιον τρόπο μπορούμε. Και πάλι μπράβο και για την μαχητική επιστολή αλλά και για τις κινήσεις αλληλεγγύης.
image description ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ | Σεπτεμβρίου 6, 2013 10:57 π.μ. | Reply
Μπράβο τους.Είναι leaders τελικά.
image description ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | Σεπτεμβρίου 6, 2013 11:24 π.μ. | Reply

Σύλλογος Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων

Συνάδελφοι,
στο μειλ που θα στείλετε στον Σύλλογο για τις εκκρεμότητες προσθέστε και το Δ):

Οι συνάδελφοι πρέπει να σταλούν στον σύλλογο τα εξής στοιχεία (με mail στον σύλλογο):
Α. Ονοματεπώνυμο λογιστή: ……………….
Β. Πλήθος δηλώσεων αποθηκευμένων στο Taxis ……………..
Γ. Πλήθος δηλώσεων που δεν έχω προλάβει να αποθηκεύσω στο taxis και θα το κάνω άμεσα: …………………………
Δ. Πλήθος δηλώσεων που υποβλήθηκαν στο Taxis μετά τις 08:00 της Δευτέρας 2/9/2013

Μ ε ε κ τ ί μ η σ η
εκ του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων

image description ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | Σεπτεμβρίου 6, 2013 11:23 π.μ. | Reply
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ
ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42 - 46 - ΑΘΗΝΑ 104 34
ΤΗΛ: 210 8253445 - FAX: 210 8253446 * Ε - Μail: [email protected]
ΑΠ.ΑΝΑΓ. ΠΟΛ.ΠΡΩΤ.ΑΘΗΝΩΝ 2923/94 ΚΑΙ ΑΡ.ΚΑΤ. 545/4787/94
Παρασκευή , 06 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς ΟΛΟΥΣ τους Συναδέλφους Μέλη ή Μη της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Συνάδελφοι,
Είτε κάποιοι το αποδέχονται είτε όχι η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. αποτελεί τον μοναδικό επίσημο Συνδικαλιστικό εκπρόσωπο του Κλάδου των Ελεύθερων Επαγγελματιών Λογιστών – Φοροτεχνικών.
Με την αναγκαία, λοιπόν, υπευθυνότητα αλλά και με υπομονή και επιμονή συνεχίζουμε τις πιέσεις για την αλλαγή της Πολιτικής απόφασης (βάσει μνημονιακής δέσμευσης μας είπαν) που ήταν και παραμένει η μη μεταβολή των καταληκτικών ημερομηνιών που αυθαίρετα όρισαν.
Στόχος ολιγοήμερη προθεσμία για «εμπρόθεσμη» ηλεκτρονική υποβολή.
Καθώς όμως αποτελεί αναγκαίο να γνωρίζουμε τον σωστό αριθμό των δηλώσεων που δεν έχουν υποβληθεί οριστικά αλλά είναι έτοιμες στα γραφεία μας, καθώς οι υποθέσεις είναι αντικρουόμενες, σας ζητούμε τα ακόλουθα:

1.- ανεβάζουμε και αποθηκεύουμε ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ τα Ε1 τουλάχιστον με τα στοιχεία εισοδήματος, καθώς και τα λοιπά έντυπα Ε2, Ε3. Στόχος εσείς μεν προχωράτε την δουλειά σας και το Υπουργείο γνωρίζει τον πραγματικό αριθμό των δηλώσεων που εκκρεμούν.
2.- Όλοι οι Συνάδελφοι που ασκούν ΝΟΜΙΜΑ το Επάγγελμα ενημερώνουν μέχρι και την Δευτέρα 09/09/13 είτε τον τοπικό Σύλλογο της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. είτε την Π.Ο.Φ.Ε.Ε εάν δεν ανήκουν σε κανέναν Σύλλογο στο [email protected]) αν δεν γνωρίζουν που να απογραφούν με τα εξής στοιχεία:
(α) Ονοματεπώνυμο ή Επωνυμία (β) email (γ) κινητό (δ) Αριθμό Αδείας Άσκησης Επαγγέλματος και (στ) αριθμό δηλώσεων Ε1 που έχουν υποβάλλει προσωρινά (ή μπορούν να υποβάλλουν βραχυχρόνια)
3.- Οι Σύλλογοι Μέλη ή Μη της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. πρέπει μέχρι και την Τρίτη 10/09 να μας στείλουν με email – αρχικά - τον αριθμό των Ε1 που έχουν δηλωθεί σε αυτές.
4.- Στην συνέχεια και μέχρι την Πέμπτη 12/9 να μας στείλουν και τις καταστάσεις με τα ονόματα των Συναδέλφων και τα στοιχεία τους και τον αριθμό των δηλώσεων (καθώς πιθανότατα το σύστημα να ανοίξει ).

Συνάδελφοι το σύνθημα «ΜΟΝΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» εδώ και χρόνια αποτελεί για τα Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. όχι λέξεις χωρίς περιεχόμενο αλλά τον δρόμο που προσπαθούμε να χαράξουμε.
Οι προσπάθειες του Προεδρείου για καθορισμό εφικτών ημερομηνιών και για το Ε9 συνεχίζονται.
Οι σχετικές επιστολές των Συλλόγων προς το Υπουργείο μας διευκολύνουν και σας ευχαριστούμε.

Το
Διοικητικό Συμβούλιο
Της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
image description ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | Σεπτεμβρίου 6, 2013 11:00 π.μ. | Reply
τηρίζουμε όσο μπορούμε την προσπάθεια της Ομοσπονδίας για να λυθεί το πρόβλημα.
Η κριτική θετική ή αρνητική ας γίνει μετά που θα έχουν ξεφύγει από το πρόβλημα αυτό οι συνάδελφοι.
Αν μετά επαναπαυθούμε είμαστε άξιοι της .. ατυχίας μας.. :P :D
image description DC099100350 | Σεπτεμβρίου 6, 2013 11:31 π.μ. | Reply
Μπράβο σε όλους τους συναδέλφους που αντιστέκονται στην βαρβαρότητα που υφίσταται ο κλάδος μας και μάλιστα από έναν άνθρωπο (Γ.Γ) που αμφιβάλλω αν έχει συντάξει ακόμα και τη δική του φορολογική δήλωση. Και να έχουμε υπ' όψη μας οτι δεν είναι μόνο οι εκατοντάδες χιλιάδες δηλώσεις που έμειναν εκπρόθεσμες αλλά και όσες εστάλησαν υπό πίεση με ελλείψεις.
Επίσης να αναφέρουμε και τους συναδέλφους που με 3 ώρες ύπνο το 24/ωρο και και με φθορά της υγείας τους πέραν των άλλων συνεπειών κατάφεραν όπως όπως να στείλουν τις δηλώσεις εμπρόθεσμα.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο