Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου - Περί αναγνωρίσεως του έργου των Λογιστών - Φοροτεχνικών

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΡΟΔΟΥ
Ε.Λ.Φ.Ε.Ε Ρόδου


Αρ. Πρωτ: 14/05-09-2013,
Γρ. Λαμπράκη 7 851 00 Ρόδος
Ρόδος Τηλ : 22410/36500 - fax : 22410/32108
http://www.lsr.gr
e-mail : [email protected]

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜ. ΕΣΟΔΩΝ κ. Χ. ΘΕΟΧΑΡΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Ι.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
2) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Γ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ
3) ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΓΕΝ.Δ/ΝΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ κ. Γ. ΚΡΙΤΣΕΛΗ
4) ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΛΗΡ/ΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ κ. Γ.ΤΣΑΒΔΑΡΗ
5) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ κ. Ι.ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ
6) ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ
7) Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε
8) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
9) ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ
10) Ο.Ε.Ε.-Π.Τ ΔΩΔ/ΣΟΥ

Θέμα: Περί αναγνωρίσεως του έργου των Λογιστών - Φοροτεχνικών

Αξιότιμε Κύριε Γενικέ,

Έχει γίνει πλέον σαφές σε όλους τους Έλληνες, ότι το δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης της χώρας, απαιτεί τιτάνια προσπάθεια από όλους μας, εν μέσω βεβαίως ενός συναινετικού κλίματος, που θα πρέπει να διέπεται από δικαιοσύνη, εμπιστοσύνη και διαφάνεια.
Κανείς δεν αντιλέγει, ότι παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, η Γ.Γ.Π.Σ. επιτελεί βαρυσήμαντο έργο με την προσπάθεια που καταβάλλει για τον εκσυγχρονισμό και την απλοποίηση των συναλλαγών Κράτους - πολίτη.

Θέλουμε όμως να πιστεύουμε, ότι επίσης και εσείς από την πλευρά σας γνωρίζετε, αλλά και αναγνωρίζετε, πως το φετινό, ειδικότερα, επίτευγμα όλων των Λογιστών - Φοροτεχνικών, να φέρουν εις πέρας ένα τόσο δύσκολο έργο, ο αρχικός σχεδιασμός υλοποίησης του οποίου προέβλεπε πεντάμηνη και όχι δίμηνη περίοδο, αποτέλεσε άθλο, που επιτεύχθηκε, χάρη στη υπευθυνότητα και την αυταπάρνηση που επέδειξαν οι επαγγελματίες του κλάδου μας, και το προσωπικό των γραφείων τους, εν μέσω μάλιστα περιόδου παράλληλων και αυξημένων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων (κλείσιμο β' τριμήνου, ΦΑΠ, πρακτικό ανωνύμων, Ε7, ρυθμίσεις χρεών, μηνιαία ΑΠΔ, προσλήψεις απολύσεις, ΣΕΠΕ, συγκεντρωτικές τιμολογίων ΚΕΠΥΟ, μείωση ημερών υποβολής ΦΠΑ κατά δημέρες, τακτικοί και προληπτικοί έλεγχοι κλπ).

Αντικειμενικές επίσης δυσκολίες, οι σημαντικότερες από αυτές μη δικής μας υπαιτιότητας (καθυστέρηση έναρξης υποβολής δηλώσεων, προβλήματα λειτουργίας Taxisnet, τόκοι καταθέσεων κλπ), αποτέλεσαν φυσικό αίτιο για τη μη εκπλήρωση της φορολογικής υποχρέωσης μερίδας φορολογουμένων.

Εκτιμούμε βεβαίως ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο, υπό τις δεδομένες συνθήκες εμφάνισής του, είχε σαφώς προβλεφθεί και συμπεριληφθεί στον αρχικό σχεδιασμό της Διοίκησης.

Η κατά τα δηλωμένα όμως άκαμπτη στάση της Διοίκησης, να αντιμετωπίσει με επιείκεια και κοινωνική ευαισθησία το φαινόμενο που κατά βάση η ίδια δημιούργησε, φαινομενικά αποτελεί αφενός μεν, μη αναγνώρισης της προσπάθειας που κατέβαλαν οι επαγγελματίες του κλάδου μας, αφετέρου δε, επιβεβαίωση της εσφαλμένης και αδιέξοδης πρακτικής λήψεως μέτρων εισπρακτικού χαρακτήρα και κοινωνικής ασφυξίας.

Επειδή, η πιθανή εκκαθάριση ως εκπρόθεσμων, των δηλώσεων που κατατέθηκαν αλλά και συνεχίζουν να κατατίθενται από τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας 02/09/2013, θα επισύρει συνέπειες οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα, σας καλούμε όπως η Γ.Γ.Π.Σ. θεωρήσει ως εμπρόθεσμες όλες εκείνες τις δηλώσεις που έχουν κατατεθεί από την παραπάνω ημερομηνία και θα κατατεθούν μέχρι τις 08:00 το πρωί της επόμενης Παρασκευής 13/9/2013, συμβάλλοντας έτσι, από την πλευρά της αναγνωριστικά και ουσιαστικά, τόσο στην επίλυση του προβλήματος που η ίδια η Διοίκηση κατά βάση δημιούργησε, όσο και στην υπεράνθρωπη προσπάθεια που οι επαγγελματίες του κλάδου μας κατέβαλαν.

Παράλληλα, σεβόμενοι τους δημοσιονομικούς στόχους της χώρας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οποιαδήποτε σκέψη για καταληκτική ημερομηνία υποβολής Ε9, για τις μεταβολές που επήλθαν εντός του 2012, μέσα στον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, θα προσκρούσει στον αυξημένο όγκο εργασιών των γραφείων μας για : α) μαζικές υποβολές απολύσεων εποχικού προσωπικού, β) υποβολές μηνιαίων τρεχουσών ΑΠΔ και διόρθωση λαθών παρελθόντων ετών γ) ΦΠΑ, δ) κλείσιμο 3ου τριμήνου, ε) υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων, καθώς επίσης και στην ανάγκη ανασύνταξης των γραφείων μας και διεκπεραιώσεις εκκρεμών υποθέσεων πελατών μας, που λόγω υποβολής φορολογικών δηλώσεων, παρέμεναν σε καταστολή.

Θεωρούμε λοιπόν, προκειμένου να μην αναλωθούμε σε αιτήσεις παρατάσεων, πως η πιο ρεαλιστική χρονικό προσέγγιση για τον προσδιορισμό εφικτών χρονικών στόχων για την υποβολή του Ε9 για τις μεταβολές που επήλθαν στα ακίνητα το έτος 2012, είναι η 15 Νοεμβρίου 2013, και για τις υπόλοιπές διορθώσεις η 30/04/2014.

Έχοντας απόλυτη επίγνωση της φορολογικής ανασυγκρότησης που συντελείται στη χώρα μας, με την κατάργηση πολλών Δ.Ο.Υ., ακόμα και νησιωτικών περιοχών με οξυμένο και δυσεπίλυτο πρόβλημα μετάβασης και με υψηλό το αίσθημα επαγγελματισμού, δηλώσαμε και σας δηλώνουμε εκ νέου ότι, αποδεχόμαστε τον ρόλο αυξανόμενης ευθύνης που επωμιζόμαστε καθημερινά, μιας και κατανοούμε ότι ο δρόμος της Εθνικής φορολογικής επιτυχίας περνάει υποχρεωτικά μέσα από τα γραφεία μας. Εν τούτοις είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε, ότι η αδιέξοδη εμμονή για επίτευξη Εθνικών οικονομικών επιδόσεων, που ξεπερνούν τις δυνατότητες του δρομέα, εγκυμονεί κινδύνους εγκατάλειψής του από τον αγώνα.

Σας παρακαλούμε λοιπόν να σκύψετε πάνω από πρόβλημα και όχι να είστε μέρος του.

Να συνεργαστούμε και όχι να συγκρουστούμε.

Να ενώσουμε και όχι να χωρίσουμε.

Οι ανά την Ελλάδα Σύλλογοι και Ενώσεις Λογιστών - Φοροτεχνικών, αποδείξαμε ότι διαθέτουμε μέλη με περισσή επιστημονική επάρκεια, αλλά και θέληση και προτάσεις για σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, εχέγγυα για την εδραίωση δικαιώματος βάσιμης ελπίδας στις επόμενες γενιές των Ελλήνων. Ας μην ξεχνάτε λοιπόν ότι η δική μας επιτυχία ισοδυναμεί αυτοδίκαια και με επιτυχία του φορολογικού συστήματος, η επίτευξη της οποίας προαπαιτεί την ένταξη του λογιστή - φοροτεχνικού στις Διοικητικές καλένδες, ως ισότιμο συνεργάτη αιχμής και όχι άμισθο και άβουλο υπάλληλο.

Με τιμή, για το Δ.Σ της ΕΛΦΕΕ Ρόδου

Ο Πρόεδρος
Ηρακλείδης Ιωάννης

Ο Γ.Γραμματέας
Παπαδημητρίου Παναγιώτης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Theodorakis | Σεπτεμβρίου 5, 2013 5:59 μ.μ. | Reply
Μπράβο σας. Τέτοιου ύφους και περιεχομένου επιστολές, μας αντιπροσωπεύουν πιστεύω σαν κλάδο.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο