Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή του Σ.Λ.-Φ.Ε.Ε.Ν. Φθιώτιδας & Ευρυτανίας προς το Υπ. Οικονομικών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ & ΕΥΡΥΤΑΝΊΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ.ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ.ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Κ.ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΣΟΔΩΝ κ.ΘΕΟΧΑΡΗ ΘΕΟΧΑΡΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Π.Ο.Ε Δ.Ο.Υ
ΤΑΧΗΕAVEΝ

ΘΕΜΑ:ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚ.ΕΤΟΥΣ 2013, ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Ε9 ΧΡΗΣΗΣ 2012 ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ- ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ 2012.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σας καλούμε όπως επανεξετάσετε την άκαμπτη θέση του Υπουργείου Οικονομικών , αναφορικά με την καταληκτική προθεσμία αρχικά των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και κατ' επέκταση των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) της χρήσης 2012.

Οι ανθρώπινες δυνατότητες όλων των συναδέλφων λογιστών-φοροτεχνικών την συγκεκριμένη χρονική περίοδο ξεπεράσθηκαν με το παραπάνω, έχοντας ως αποτέλεσμα και η υγεία μας να τείνει να κλονισθεί και η οικογενειακή και κοινωνική ζωή μας να διαταραχθεί σε ύψιστο βαθμό.

Δεν είναι δυνατόν αστοχίες και προβλήματα, που επί σειρά ετών συσσωρεύτηκαν στην διοίκηση του Ελληνικού Δημοσίου να καλούμαστε να τις επιλύσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς να υπάρχει καμία κατανόηση. Επί σειρά μηνών το μόνο που ακούμε από το Υπουργείο Οικονομικών και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είναι ότι οι δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος, όπως και τα υπόλοιπα φορολογικά αντικείμενα πραγματοποιούνται από τους φορολογούμενους, χωρίς πουθενά να αξιολογείται και εκλαμβάνεται υπ' όψιν ότι όλη αυτή η προσπάθεια επεξεργάζεται και λειτουργεί με την φιλότιμη προσπάθεια και αυταπάρνηση των συναδέλφων λογιστών.

Κάνουμε έκκληση να μας δείτε σαν συνεργάτες που συντελούμε στην προσπάθεια για έξοδο της χώρας από την αδηφάγο κρίση. Μην μας καταδικάζετε σε περισσό ψυχικό, σωματικό και οικονομικό κόστος και σε πολλές περιπτώσεις στην οικονομική κατάρρευση μας, κλείνοντας το σύστημα του TAXISNET στις 01/09/2013 για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και στις 15/09/2013 για τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων(Ε9).

Ο χρόνος υποβολής ήταν και είναι ο πιο σύντομος και φορτικός από την συλλογή των πλείστων στοιχείων από την γένεση του φορολογικού Ελληνικού συστήματος.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να περιστρεφόμαστε στην δύνη της απαράδεκτης αυτής κατάστασης που μας επιβλήθηκε χωρίς να έχουμε κανένα δικαίωμα, και να μπορούμε να βρούμε την χρυσή τομή μεταξύ μας. Μ' αυτό τον τρόπο καθημερινά χάνουμε την αξιοπρέπεια μας (ατομική και εθνική), και δεν είναι καθόλου ανεκτό.

Ζητούμε το άνοιγμα του συστήματος TAXISNET για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος χρήσης 2012 τουλάχιστον μέχρι 30/09/2013.

Για τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων μέχρι 30/10/2013. Για την επικαιροποίηση των μη αστικών ακινήτων μέχρι 31/12/2013 και τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών-προμηθευτών μέχρι 31/12/2013.

Ελπίζουμε για την θετική εξέλιξη των πραγμάτων βλέποντας τις θέσεις μας με καθαρό πρίσμα.

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο