Α.ΚΙ.Ο.Ε.: Έκτακτη ανακοίνωση για ένα δελτίο τύπου του Υπ. Οικονομικών που δεν στάλθηκε ποτέ

Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

5 Σεπτέμβριος 2013
Taxheaven.gr

Το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών που δεν στάλθηκε , δεν γράφτηκε, αλλά το χειρότερο από όλα , δεν πέρασε από το μυαλό κανενός στελέχους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπουργείο Οικονομικών

Προς Λογιστές - φοροτεχνικούς

Σας παρακαλούμε όπως δεχθείτε τις θερμές ευχαριστίες μας για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλατε για την υποβολή του συνόλου σχεδόν των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων , των Ο.Ε ,Κοινωνιών , Συνεταιρισμών , ΕΠΕ, ΑΕ για το οικονομικό έτος 2013 , των 5.800.000 δηλώσεις και πάνω από 16 εκ. φορολογικά εντύπων .

Επίσης σας παρακαλούμε όπως δεχθείτε την ειλικρινή συγνώμη μας για τις χρονικές αστοχίες μας , τον ελλιπή σχεδιασμό και οργάνωση εκ μέρους μας, για την απρόσκοπτη και άνευ εμποδίων εκτέλεση των εργασιών σας , τις καθυστερήσεις και τις αστοχίες που την αποκλειστική ευθύνη τους , φέρουμε , και αναλαμβάνουμε οι επικεφαλείς της πολιτικής ηγεσίας του Υ.Ο και υπογράφοντες την παρούσα.

Ακόμα σας παρακαλούμε όπως δεχθείτε την ευγνωμοσύνη μας όχι μόνο για την οικονομική βοήθεια που προσφέρατε στην χώρα μας επωμιζόμενοι όλο το κόστος υλοποίησης του παραπάνω έργου , και επιτρέποντας στην δημόσια διοίκηση τον αντίστοιχο περιορισμό της δαπάνης λειτουργίας της , αλλά πολύ περισσότερο γιατί αποδείξατε στην πράξη ότι είναι εφικτός ο εκσυγχρονισμός και οικονομικός μετασχηματισμός της χώρας , αρκεί να απελευθερωθούν οι παραγωγικές δυνάμεις από τα δεσμά των γραφειοκρατικών δομών .

Ήδη ολοκληρώνουμε την ψηφιακή πιστοποίηση των Λ/Φ με την δυνατότητα επιλογής εκ μέρους σας το εκπρόθεσμο η όχι ( το ανάλογο της υπαιτιότητας της

υπηρεσίας) κάθε είδους εκπρόθεσμης δήλωσης , υλοποιώντας μέσω εσάς την προσωποποιημένη αντιμετώπιση του φορολογούμενου .

Σας ζητούμε συγγνώμη που δεν σας δώσαμε λίγες ημέρες για υποβολή των δηλώσεων αλλά οφείλουμε να δείχνουμε κάποιες φορές και όπου μπορούμε ότι είμαστε συνεπείς με τις διακηρύξεις μας.

Με την υπόσχεση ότι θα φανούμε αντάξιοι συνεργάτες σας, συνεχίζουμε την κοινή προσπάθεια.

Με εκτίμηση

Η πολιτική ηγεσία

Ο Υπουργός : Ιωάννης Στουρνάρας

Ο Υφυπουργός : Γεώργιος Μαυραγάνης

Ο Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων: Χάρης Τσαβδάρης Ο Γ. Γ. Δημοσίων Εσόδων:Χάρης Θεοχάρη Με εκτίμηση Η Συντονιστική Επιτροπή της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας