Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Α.ΚΙ.Ο.Ε.: Έκτακτη ανακοίνωση για ένα δελτίο τύπου του Υπ. Οικονομικών που δεν στάλθηκε ποτέ

Το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών που δεν στάλθηκε , δεν γράφτηκε, αλλά το χειρότερο από όλα , δεν πέρασε από το μυαλό κανενός στελέχους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπουργείο Οικονομικών

Προς Λογιστές - φοροτεχνικούς

Σας παρακαλούμε όπως δεχθείτε τις θερμές ευχαριστίες μας για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλατε για την υποβολή του συνόλου σχεδόν των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων , των Ο.Ε ,Κοινωνιών , Συνεταιρισμών , ΕΠΕ, ΑΕ για το οικονομικό έτος 2013 , των 5.800.000 δηλώσεις και πάνω από 16 εκ. φορολογικά εντύπων .

Επίσης σας παρακαλούμε όπως δεχθείτε την ειλικρινή συγνώμη μας για τις χρονικές αστοχίες μας , τον ελλιπή σχεδιασμό και οργάνωση εκ μέρους μας, για την απρόσκοπτη και άνευ εμποδίων εκτέλεση των εργασιών σας , τις καθυστερήσεις και τις αστοχίες που την αποκλειστική ευθύνη τους , φέρουμε , και αναλαμβάνουμε οι επικεφαλείς της πολιτικής ηγεσίας του Υ.Ο και υπογράφοντες την παρούσα.

Ακόμα σας παρακαλούμε όπως δεχθείτε την ευγνωμοσύνη μας όχι μόνο για την οικονομική βοήθεια που προσφέρατε στην χώρα μας επωμιζόμενοι όλο το κόστος υλοποίησης του παραπάνω έργου , και επιτρέποντας στην δημόσια διοίκηση τον αντίστοιχο περιορισμό της δαπάνης λειτουργίας της , αλλά πολύ περισσότερο γιατί αποδείξατε στην πράξη ότι είναι εφικτός ο εκσυγχρονισμός και οικονομικός μετασχηματισμός της χώρας , αρκεί να απελευθερωθούν οι παραγωγικές δυνάμεις από τα δεσμά των γραφειοκρατικών δομών .

Ήδη ολοκληρώνουμε την ψηφιακή πιστοποίηση των Λ/Φ με την δυνατότητα επιλογής εκ μέρους σας το εκπρόθεσμο η όχι ( το ανάλογο της υπαιτιότητας της

υπηρεσίας) κάθε είδους εκπρόθεσμης δήλωσης , υλοποιώντας μέσω εσάς την προσωποποιημένη αντιμετώπιση του φορολογούμενου .

Σας ζητούμε συγγνώμη που δεν σας δώσαμε λίγες ημέρες για υποβολή των δηλώσεων αλλά οφείλουμε να δείχνουμε κάποιες φορές και όπου μπορούμε ότι είμαστε συνεπείς με τις διακηρύξεις μας.

Με την υπόσχεση ότι θα φανούμε αντάξιοι συνεργάτες σας, συνεχίζουμε την κοινή προσπάθεια.

Με εκτίμηση

Η πολιτική ηγεσία

Ο Υπουργός : Ιωάννης Στουρνάρας

Ο Υφυπουργός : Γεώργιος Μαυραγάνης

Ο Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων: Χάρης Τσαβδάρης Ο Γ. Γ. Δημοσίων Εσόδων:Χάρης Θεοχάρη Με εκτίμηση Η Συντονιστική Επιτροπή της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Auditor | Σεπτεμβρίου 5, 2013 2:18 μ.μ. | Reply
Επιτέλους! Κάποιος από το υπουργείο αξιώθηκε να γράψει πέντε πράγματ.... oh wait.
image description ELKO | Σεπτεμβρίου 5, 2013 5:05 μ.μ. | Reply
Οι λογιστες δεν ειναι ελευθεροι επαγγελματιες με αμοιβη για την εργασια που κανουν?
Πρεπει να τυχουν ιδιαιτερων ευχαριστιων απο το κρατος?(που μερικοι κανουν τι τριχα τριχια αντι να βοηθουν με την νεα προσπαθεια για μεταρυθμιση αντι να κλαψουριζουν )
ΤΟΤΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΝ?
image description 2433032308 | Σεπτεμβρίου 5, 2013 9:13 μ.μ. | Reply
ΓΙΑΤΡΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΟΥΠΩ ΚΑΤΙ. ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ 5 ΩΡΕΣ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΓΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΩΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΓΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 5 ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ;
image description Hlia | Σεπτεμβρίου 5, 2013 9:14 μ.μ. | Reply
Κανείς δε θα διαφωνήσει αγαπητέ ELKO για την αξία του πανανθρώπινου αγαθού που ονομάζεται Υγεία, αλλά αυτό δε σημαίνει οτι και άλλες κατηγορίες επαγγελματιών δεν δίνουν αγώνες μεγάλους και όμορφους, για να είμαστε όλοι μας και οικονομικά ή λογιστικά "υγιείς".
Γιατί, είτε μας αρέσει είτε όχι, η οικονομική υγεία στην εποχή μας και στις κοινωνίες μας είναι στενά συνδεδεμένη με τη βιολογική μας υγεία. Κάποιος που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, δυστυχώς δε μπορεί να νοιώθει καλά.
Και για να κλείσω, όλοι οι λογιστές δώσαμε ψυχή φέτος, για να φέρουμε σε πέρας αυτό που μας "ζητήθηκε ευγενικά". Δεν είπα οτι το κάναμε "για την ψυχή της μάνας μας", αλλά σε πολύ μεγάλο ποσοστό η αμοιβή ενός σωστού επαγγελματία λογιστή είναι υποπολλαπλάσια του οικονομικού (και ψυχικού) οφέλους που μπορεί να δημιουργήσει.
Και, ναι, είναι αλήθεια οτι θα εκτιμμούσα πολύ να άκουγα ένα "ευχαρστώ" από ένα τόσο ασυνεπή "συνεργάτη", όσο το ΥΠΟΙΚ.
Καλό μας Φθινόπωρο,
Ηλίας, Βόλος.
image description ELKO | Σεπτεμβρίου 5, 2013 10:46 μ.μ. | Reply
Ευχαριστω μαλλον θα πρεπει να πουν οι ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ αφου το υπουργειο αυξησε τις υποχρεωσεις χιλιαδων πολιτων με τετοιο τροπο ωστε να θεωρειτε απαραιτητος ο λογιστης (Θα θελα να μαθω ποια θα ειναι η αντιδραση των ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ εαν μπορουν χωρις χρεωση χαμηλοεισοδηματιες να πανε στις εφοριες και με το πλεοναζον προσωπικο να κανουν δηλωσεις αφου οι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ δεν προλαβαινουν)
ΑΛΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΧΑΙΔΕΥΕΙΣ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΧΕΙ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΡΔΗ................
image description 2433032308 | Σεπτεμβρίου 5, 2013 10:28 μ.μ. | Reply
ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ!!!!!
image description penguin | Σεπτεμβρίου 5, 2013 11:53 μ.μ. | Reply
Γιατί μιλάς τόσο απαξιωτικά για τους "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ" ? Δηλ.τι πιστεύεις , ότι έρχονται τα γερόντια στο γραφείο μας και τους γυρίζουμε ανάποδα για να πέσουν τα κέρματα ?
Αδικείσαι ως φοροτεχνικός . Κυβερνητικός εκπρόσωπος έπρεπε να ήσουν .
image description ELKO | Σεπτεμβρίου 6, 2013 11:38 π.μ. | Reply
Αγαπητε φιλε penguin εκεινο που θελω να πω ειναι οτι οι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ειναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ (οπως τοσες αλλες επαγγελματικες ομαδες με σημαντικη κοινωνικη συμβολη)ικαι οχι διορισμενοι υπαλληλοι.
Ποτε αλλοτε το κρατος δεν εδωσε σε επαγγελματικη ομαδα δυνατοτητες να αναπτυξουν την πελατεια τους(ΕΣΠΡΩΞΕ θα ελεγα εγω χιλιαδες πολιτες ακομα και ανεργους να προσφυγουν σε λογιστες με το αναλογο κοστος )
Παραλληλα κανει καθε προσπαθεια να μειωση το κοστος λειτουργειας με εκσυχρονισμο των υπηρεσιων (Ποσους υπαλληλους η εργατωρες ειχες για εξωτερικες εργασιες πριν μερικα χρονια ικα εφοριες κλπ?)
Πρεπει να υπαρχει κατανοηση και αναγνωριση για τις αλλαγες που γινονται η να γυρισουμε πισω σε πρακτικες που βολευε μερικους με "καλες γνωριμιες"?
ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ενος κλαδου γινεται οταν τον υποβαθμιζεις με σχολια του τυπου "θελουμε συγχαρητηρια για την δουλεια μας"κλπ προκαλωντας αλλες κοινωνικες ομαδες.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο