Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έρχονται ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της μη απόδοσης Φ.Π.Α.

«Μπλόκο» στη φοροδιαφυγή του ΦΠΑ επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Οικονομικών με «όπλα»: την ανάρτηση στο διαδίκτυο των Αριθμών Φορολογικών Μητρώου επιχειρήσεων και επιτηδευματιών που δεν υποβάλλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ και την απόρριψη τιμολογίων για έκπτωση του ΦΠΑ που εκδίδονται από επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλει περιοδικές δηλώσεις.

Το νέο σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής του ΦΠΑ μέσω της μη υποβολής δηλώσεων προβλέπει:

1. Την ανάρτηση στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων των ΑΦΜ επιχειρήσεων και επιτηδευματιών που δεν υποβάλλουν περιοδική δήλωση ΦΠΑ. Τα στοιχεία θα επικαιροποιούνται καθημερινά από τα στοιχεία που θα στέλνουν οι εφορίες της χώρας.

2. Οι επιχειρήσεις και επιτηδευματίες, πριν από τη δημοσίευση των ΑΦΜ τους στο διαδίκτυο θα ενημερώνονται τηλεφωνικά ή με ηλεκτρονικό μήνυμα και θα καλούνται να υποβάλουν τη δήλωση ΦΠΑ. Όσοι δεν ανταποκριθούν, θα δουν τον ΑΦΜ τους δημοσιευμένο στο διαδίκτυο.

3. Όλοι οι συναλλασσόμενοι θα ενημερώνονται για τους ΑΦΜ που δεν είναι φορολογικά ενήμεροι. Δηλαδή γνωρίζουν εκ των προτέρων εάν η επιχείρηση με την οποία συναλλάσσονται έχει υποβάλει ή όχι δήλωση ΦΠΑ.

4. Στην περίπτωση που κάποια επιχείρηση ή επιτηδευματίας προχωρήσει σε συναλλαγή με επιχείρηση ή επιτηδευματία που δεν έχει υποβάλει δήλωση ΦΠΑ η εφορία δεν θα αναγνωρίζει το τιμολόγιο και κατά συνέπεια δεν θα μπορεί να εκπέσει τον ΦΠΑ.

5. Η διαδικασία αυτή θα ισχύει μόνο για τις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων και όχι μεταξύ επιχείρησης και καταναλωτών. Δηλαδή οι αποδείξεις που θα λαμβάνουν οι καταναλωτές για τις δαπάνες που πραγματοποίησαν θα αναγνωρίζονται από την εφορία.


Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Dogofwar | Σεπτεμβρίου 5, 2013 1:32 μ.μ. | Reply
4. Στην περίπτωση που κάποια επιχείρηση ή επιτηδευματίας προχωρήσει σε συναλλαγή με επιχείρηση ή επιτηδευματία που δεν έχει υποβάλει δήλωση ΦΠΑ η εφορία δεν θα αναγνωρίζει το τιμολόγιο και κατά συνέπεια δεν θα μπορεί να εκπέσει τον ΦΠΑ.

συγγνώμη έχουμε περάσει στη επιστημονική φαντασία ή βρίσκομαι σε κάποιον πίνακα σουρεαλισμού?
image description dimitris7uk | Σεπτεμβρίου 5, 2013 1:21 μ.μ. | Reply
Και λίγα λες !!
image description birbilis | Σεπτεμβρίου 5, 2013 1:36 μ.μ. | Reply
Αυτό θα πάει πακέτο με την υποβολή συγκεντρωτικής ανα μήνα...
image description markos347 | Σεπτεμβρίου 5, 2013 2:41 μ.μ. | Reply
Ουάου η ευκαιρία μου να γίνω γνωστός και διάσημος!!
image description BABISL | Σεπτεμβρίου 5, 2013 3:55 μ.μ. | Reply
τώρα σοβαρά, τους πληρώνουμε αυτούς που κατεβάζουν τέτοιες φαεινές ιδέες? Κάθε επιχείρηση και επιτηδευματίας πριν αγοράσει οτιδήποτε θα ελέγχει αν ο προμηθευτής του έχει υποβάλει δήλωση ΦΠΑ? Αυτό πράγματι λέγεται χτύπημα της γραφειοκρατίας, οχι αστεία.
image description DimitrisD | Σεπτεμβρίου 5, 2013 6:11 μ.μ. | Reply
και αν δεν έχει υποβάλει ΦΠΑ, θα τον παίρνει συνέχεια τηλέφωνο να πάει στην εφορία να πληρώσει το ΦΠΑ!!!
image description Damon | Σεπτεμβρίου 5, 2013 5:05 μ.μ. | Reply
Κάποια στιγμή πρέπει να βρεθούν οι φοροκλέπτες δεν νομίζετε; Αν υπάρχει άλλος τρόπος γιατί δεν τον προτείνετε στους υπεύθυνους;
Έχουμε μάθει να κοροϊδεύουμε κάθε νέα πρωτοβουλία ανεξάρτητα αν είναι προς το καλό ή το κακό.
ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΕΤΡΟ ΣΥΛΑΜΒΑΝΕΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ...........
Κάποτε πρέπει να δικαιωθούν και οι μακάκες που δεν κάνουν παρανομίες...
image description ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ | Σεπτεμβρίου 5, 2013 5:34 μ.μ. | Reply
Ο Τρόπος υπάρχει, η ηγεσία δεν τον ακολουθεί δηλαδή η λύση είναι απλή ο πελάτης να αποδίδει και τον ΦΠΑ κατευθέιαν σε λογ/σμο του Υ.Ο. δηλαδή εγώ που αγοράζω οφείλω να πληρώσω το ΦΠΑ με την περιοδική δήλωση στην εφορία. έτσι και πλεόνασμα στα ταμεία της εφορίας θα έχουμε γιατί ο καθένας δεν θα μπορεί να κάνει συμψηφισμούς.
image description broster | Σεπτεμβρίου 5, 2013 5:07 μ.μ. | Reply
Προς Damon , το μέτρο αυτό θα ήταν σωστό αν η αγορά λειτουργούσε υπό κανονικές συνθήκες , αυτή τι στιγμή με 6 χρονιά σε ύφεση με υπέρμετρη φορολογία και πόσα άλλα αρνητικά δείχνει ότι η Διοίκηση απλά θέλει να κλείσει τις επιχειρήσεις και όχι να τις βοηθήσει ..... Η λύση είναι απλή , μείωση δραστική του ΦΠΑ αλλά και άλλων έμμεσων φόρων καθώς βεβαίως και κατάργηση του παραληρήματος 26% φόρο από το πρώτο ευρώ , και τότε βουάλά και η φοροδιαφυγή στα μιρκομεσαία στρώματα θα μειωθεί αλλά και η αγορά θα κινηθεί , αλλά ξέχασα η μειώση των φόρων είναι τζιζ κακό και βέβαια είμαστε όλοι κλέφτες .... Ναι σωστά .... Τα μέτρα αυτά τη τωρινή στιγμή απλά θα διαλύσουν εντελώς την μισοκατεστραμμένη αγορά , όποιος γνωρίζει και είναι μέσα στα πράγματα καταλαβαίνει .
image description ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ | Σεπτεμβρίου 5, 2013 5:22 μ.μ. | Reply
Εύγε με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο.
image description IDO | Σεπτεμβρίου 5, 2013 6:02 μ.μ. | Reply
Μια χαρά μέτρο είναι ... δε θα εκδίδει κανείς τιμολόγιο.

Τομή στην πάταξη της γραφειοκρατίας και της φοροδιαφυγής.

Γροθιά στο μαχαίρι ... :)

Για πολλά γέλια λέμε.
image description DIMIS-ELEN | Σεπτεμβρίου 5, 2013 6:06 μ.μ. | Reply
Δηλαδή πάλι αυτός που αγόρασε και μπορεί να είναι ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ θα την πληρώνει και αυτός που δεν θα πληρώνει το ΦΠΑ θα ζει στην υγειά του κορόιδου....
Αυτό είναι μέτρο πάταξης της φοροδιαφυγής....Μπράβο παλικάρια..... Απορώ αυτά η τρόικα δεν τα βλέπει να βάλει τα γέλια???
image description TasosX | Σεπτεμβρίου 7, 2013 2:47 π.μ. | Reply
Πρωτα να αναγραψουν στη λιστα τα ΑΦΜ των υπουργειων που χρωστανε ενα καρο λεφτα και πρωτο πρωτο το ΑΦΜ του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ που χρωσταει ΔΙΣ απο επιστροφες ΦΠΑ.
Να δουμε μετα ποιος θα επιτρεπεται να κανει συναλλαγες με την ..εφορια...
Λυση υπαρχει αλλα τα δικα μας τζιμανια δε λενε να αντιγραψουν κανενα συστημα που δουλευει , ουτε στην υγεια ουτε στην παιδιεια, ουτε στην οικονομια.
Τους πληρωνουμε αραγε αυτους γι αυτες τις ιδεες τους ?
image description TasosX | Σεπτεμβρίου 7, 2013 2:45 π.μ. | Reply
Και κατι ακομα, ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ κανεις απο αυτους για αυτην την βημα βημα καθοδηγηση απο την τροικα σχετικα με την οικονομια ?
Εγω νοιωθω σα να μας δινουν ασκησεις ..για το σπιτι και αν δεν τις τελειωσουμε να παμε με τον κηδεμονα μας.
Αυτο το προαπαιτουμενο ¨καταργηση της εισπραξης υπερ τριτων" χρειαζεται να μας το επιβαλλουν δλδ σαν προαπαιτουμενο ? Τι Σκ@@@@ γνωριζουν οι δικοι μας δλδ για το τι χρειαζεται για ανακαμψη μιας οικομιας σε υφεση ? Μονο το να παιρνουν δανεικα ?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο