Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Προπληρωμή του επιδόματος θέρμανσης εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών

Ποιές προϋποθέσεις απαιτούνται

Στην προπληρωμή του επιδόματος θέρμανσης προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Για να λάβει κάποιος το επίδομα θέρμανσης θα πρέπει να έχει ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ για τους άγαμους και 35.000 ευρώ για τους έγγαμους χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Για τη μονογονεϊκή οικογένεια το εισόδημα ανέρχεται σε 38.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο. Πάντως, δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια έτσι ώστε το επίδομα να χορηγηθεί σε περισσότερες οικογένειες.

Το υπουργείο Οικονομικών θέλοντας να απλοποιήσει τη διαδικασία καταβολής του επιδόματος θέρμανσης εξετάζει να προκαταβάλει το επίδομα θέρμανσης ύψους 280 εκατ. ευρώ σε 300.000 δικαιούχους προκειμένου να βοηθήσει τα νοικοκυριά, ανεξάρτητα από το εάν θα προμηθευτούν τελικά πετρέλαιο ή όχι.

Το μόνον που θα απαιτείται είναι η υποβολή μιας απλής αίτησης μέσω του Taxisnet ώστε να επιβεβαιώνεται ότι ο φορολογούμενος είναι πραγματικά δικαιούχος του επιδόματος θέρμανσης. Δεν αποκλείεται η καταβολή να γίνει σε μια δόση ή σε δύο ανάλογα το ποσό που θα προκαταβληθεί στο δικαιούχο.

 

Πηγή: NEWSBEAST.GR
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description IDO | Σεπτεμβρίου 5, 2013 6:58 μ.μ. | Reply
Όταν διαβάζω "μια απλή" αίτηση στο Taxisnet τρελαίνομαι.
image description DimitrisD | Σεπτεμβρίου 5, 2013 6:04 μ.μ. | Reply
και εγώ τα ίδια! Έχω βαρεθεί να έρχεται κόσμος στο γραφείο και να μου λέει.... μια απλή αίτηση...2 κουμπιά θα πατήσεις στον υπολογιστή.
Και τους λέω...φτιάξε την μόνος σου ρε φίλε τότε αν είναι μόνο 2 κουμπιά και τόσο εύκολο, εμένα τι με θες;
image description Κωνσταντίνα | Σεπτεμβρίου 5, 2013 8:25 μ.μ. | Reply
+1
image description TasosX | Σεπτεμβρίου 7, 2013 2:11 π.μ. | Reply
ανεξάρτητα από το εάν θα προμηθευτούν τελικά πετρέλαιο ή όχι.
ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑαααααααα
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο