Αποτελέσματα live αναζήτησης

Προπληρωμή του επιδόματος θέρμανσης εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών

5 Σεπτέμβριου 2013 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Ποιές προϋποθέσεις απαιτούνται

Στην προπληρωμή του επιδόματος θέρμανσης προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Για να λάβει κάποιος το επίδομα θέρμανσης θα πρέπει να έχει ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ για τους άγαμους και 35.000 ευρώ για τους έγγαμους χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Για τη μονογονεϊκή οικογένεια το εισόδημα ανέρχεται σε 38.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο. Πάντως, δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια έτσι ώστε το επίδομα να χορηγηθεί σε περισσότερες οικογένειες.

Το υπουργείο Οικονομικών θέλοντας να απλοποιήσει τη διαδικασία καταβολής του επιδόματος θέρμανσης εξετάζει να προκαταβάλει το επίδομα θέρμανσης ύψους 280 εκατ. ευρώ σε 300.000 δικαιούχους προκειμένου να βοηθήσει τα νοικοκυριά, ανεξάρτητα από το εάν θα προμηθευτούν τελικά πετρέλαιο ή όχι.

Το μόνον που θα απαιτείται είναι η υποβολή μιας απλής αίτησης μέσω του Taxisnet ώστε να επιβεβαιώνεται ότι ο φορολογούμενος είναι πραγματικά δικαιούχος του επιδόματος θέρμανσης. Δεν αποκλείεται η καταβολή να γίνει σε μια δόση ή σε δύο ανάλογα το ποσό που θα προκαταβληθεί στο δικαιούχο.

 

Πηγή: NEWSBEAST.GR



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης