Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ενέχυρο για χρέη προς το Δημόσιο εξετάζει η κυβέρνηση

Ενέχυρο για χρέη προς το Δημόσιο εξετάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Χαράλαμπου Αθανασίου. Η ερώτηση ήταν του βουλευτή της ΝΔ Βύρωνα Πολύδωρα και αφορούσε την αποπληρωμή χρεών και την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Λάκη Γαβαλά.

Ο κ. Αθανασίου, μεταξύ άλλων, απαντά ότι «στο σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται αυτή τη στιγμή το υπουργείο και προτίθεται να προωθήσει στη Βουλή, προβλέπεται η σύσταση ενεχύρου σε περιορισμένο αριθμό περιπτώσεων».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπενθυμίζει τις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για το ποινικό αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο και του νόμου 3943/2011 για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που προβλέπει ότι, με την παροχή διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής του χρέους, αναστέλλεται η ποινική δίωξη για όσο χρόνο διαρκεί η ρύθμιση και ο οφειλέτης είναι συνεπής με τους όρους της ρύθμισης και τελικά εξαλείφεται το αξιόποινο σε περίπτωση ολοσχερούς εξόφλησης.

Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΖΑΦΕΙΡΗΣ Δ | Σεπτεμβρίου 5, 2013 4:36 μ.μ. | Reply
Ἔλα τά δαχτυλίδια, τά μπριγιαντένια σκουλαρίκια, βέρες, λίρες, ἐξοχικά, τιμαλφῆ νά ξεσκονίζονται γιά ἐνεχυρίαση!
Ἔλα νά εἴμαστε ἕτοιμοι, νά μήν καθυστεροῦμε τά Δημόσια Ἔσοδα!
Τώρα, τί ἐνέχυρο νά ζητήσουμε ἐμεῖς, γιά νά ἐξασφαλίσουμε τήν αὐτονόητη καί
ὑποχρεωτική ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ὅσων καταβάλλουμε, αὐτό θά διευθετηθεῖ
μέ σχετική ὑπουργική ἀπόφαση, μέ τό 14ο Μνημόνιο, γύρω στό 3032 μ.Χ.!
ΑΥΤΑ!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο