Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Τι ζήτησαν από τον Πρωθυπουργό οι παραγωγικοί φορείς της Βόρειας Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013 η καθιερωμένη συνάντηση της Διοίκησης του ΣΒΒΕ με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά, πριν τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Αθανάσιος Σαββάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

……………………………………………………………………………………………………………………

Χωρίς παραγωγή, χωρίς βιομηχανία το μέλλον της χώρας μας είναι απολύτως αβέβαιο.

Η έξοδος από την οικονομική κρίση και η δημιουργία θέσεων εργασίας διέρχεται από την έμπρακτη και χωρίς κυβερνητικούς δισταγμούς ενίσχυση της Ελληνικής παραγωγής.

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο οι τουριστικές περιοχές, αλλά και η παραμεθόρια ξεχασμένη Βόρεια Ελλάδα που μαστίζεται από την ανεργία, γιατί αφήσαμε τη βιομηχανία και τη βιοτεχνία στο έλεος του διεθνούς ανταγωνισμού.

Δυστυχώς, το υψηλό λειτουργικό κόστος που αντιμετωπίζει η εγχώρια βιομηχανία και το πλήθος των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων την έχουν φέρει στα όρια της βιωσιμότητας.

Γι’ αυτό απαιτείται ο σχεδιασμός και η εφαρμογή συγκεκριμένης βιομηχανικής πολιτικής, που θα δώσει ελπίδα στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος πρότεινε στον Πρωθυπουργό δύο πολύ σημαντικά θέματα:
1.να τεθεί ως ΕΘΝΙΚΟΣ στόχος η υγιής παραγωγική βάση της χώρας να εισφέρει στο εθνικό ΑΕΠ τουλάχιστον 12%, μέχρι το έτος 2020, και,
2.το 80% των κονδυλίων του επόμενου ΕΣΠΑ να διοχετευθούν για την ενίσχυση της παραγωγής.

……………………………………………………………………………………………………………………

Στην ατζέντα των θεμάτων που συζητήθηκαν με τον Πρωθυπουργό συμπεριλαμβάνονται και τα ακόλουθα: η ενίσχυση της ρευστότητας, η αποκατάσταση των σχέσεων των επιχειρήσεων με το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, η θεσμοθέτηση κινήτρων για την υλοποίηση επενδύσεων στη μεταποίηση, η δημιουργία υγιέστερου πλαισίου συνεργασίας μεταξύ μεταποίησης και αλυσίδων λιανεμπορίου, το θέμα της ανάκτησης ενισχύσεων που δόθηκαν σε επιχειρήσεις της περιφέρειας το χρονικό διάστημα 1993 – 2005 και η ανάπτυξη ουσιαστικών συνεργασιών μεταξύ του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης.

Το πλήρες κείμενο του Υπομνήματος που υπεβλήθη στον Πρωθυπουργό δείτε το στα συνημμένα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο