Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Άρνηση και από τον Γ. Μαυραγάνη για μείωση του Ε.Φ.Κ. πετρελαίου θέρμανσης

ΟΓ. Στουρνάρας έχει ξεκαθαρίσει επίσης με δηλώσεις του τις τελευταίες ημέρες πως δεν θα υπάρξει μείωση
 
Την αρνητική απάντηση (και) του υφυπουργού Οικονομικών Γ.Μαυραγάνη στο αίτημα μείωσης του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης έλαβε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος σε συνάντηση που είχε μαζί του και καλεί τους καταναλωτές, τους συνδικαλιστικούς φορείς και τις κοινωνικές οργανώσεις να αναπτύξουν μαζί της δράσεις για την αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής.

Η Ομοσπονδία έθεσε στον Γ.Μαυραγάνη τα στοιχεία της απώλειας των δημοσίων εσόδων από την εξίσωση του ΕΦΚ στα πετρέλαια, τα οποία ανήλθαν στα 500 εκατ. ευρώ, ενώ η κατανάλωση έπεσε κατά 73% και ζήτησε την αλλαγή στάσης και την άμεση μείωση του ΕΦΚ στα προηγούμενα επίπεδα για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην κοινωνία και στην αγορά.

Η Ομοσπονδία επισήμανε ότι τελικά το ισοζύγιο αυτής της κυβερνητικής πράξης κατέληξε να είναι ελλειμματικό, καταστροφικό και απάνθρωπο και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «η εμμονή της κυβέρνησης σε αυτή τη θέση μας εκπλήττει και ερμηνεύεται σαν 'εχθρική πράξη' απέναντι στον καταναλωτή που έχει πληγεί σε όλα τα επίπεδα από την κρίση και τα μέτρα. Αν η πολιτική αυτή δεν αλλάξει φέτος οι συνέπειες θα είναι πολύ χειρότερες».

Ο Γιώργος Μαυραγάνης είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό πως το θέμα της μείωσης του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης εξετάζεται στο υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με τα ποσά που μπορούν να διατεθούν, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το προηγούμενο έτος πολλοί ήταν εκείνοι που δεν έκαναν χρήση του δικαιώματός τους να εισπράξουν το επίδομα θέρμανσης.

Ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έχει ξεκαθαρίσει με δηλώσεις του τις τελευταίες ημέρες πως δεν θα υπάρξει μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Χαρακτηριστικά δήλωσε πως «δεν είναι ώρα για μείωση φόρων. Δεν έχουμε πετύχει ακόμη πρωτογενές πλεόνασμα».

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description DimitrisD | Σεπτεμβρίου 5, 2013 12:56 μ.μ. | Reply
Ωχ, θα ντουμανιάσει πάλι η πόλη φέτος από τα σκουπίδια που θα καίει ο κόσμος για να ζεσταθεί!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο